Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ...


ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

ΒΙΝΤΕΟ




Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Σημείωσις : Το άρθρον είχε σταλεί στο παρόν ιστολόγιον, ώστε να δημοσιευθεί χθες, αλλά ο διαχειριστής με παρακάλεσε λόγω του θέματος που δημιουργήθηκε με άλλον αρθρογράφον, να αλλαχτεί ο τίτλος μην τυχόν και νομισθεί ότι 'μπουρλοτιάζει' το επίμαχον θέμα. 

Υπάκουσα, άλλωστε έχουμε πιστεύω άψογη συνεργασία, χάρις στην κοινή Πίστιν μας. Ο Χριστός ενώνει, δεν χωρίζει. Όμως ο στόχος του άρθρου δεν ήταν αυτός που θεωρήθηκε αλλά πλήρως ταυτισμένος με το χθεσινόν άρθρον και την ενωτικήν προτροπήν εις την (αέναην) προσπάθειαν του πονηρού να μας διχάσει.


Η Πίστις στον Ιησού Χριστόν, ως Θεόν και Δημιουργόν του κόσμου, ανέκαθεν συγκέντρωνε όλα τα δαιμονικά πυρά. Λέγοντας δαιμονικά κυριολεκτώ, εκπορευόμενα εκ του διαβόλου.

Πολλοί, όταν τους αναφέρεις τον διάβολον, σου λένε απαξιωτικά : "ποιούς διαβόλους και τριβόλους; ακόμα εκεί ζεις;" Ας το πουν αυτοί που είναι μωαμεθανοί, βραχμανιστές, ζωροαστριστές, κομφουκιανοί, μπαμπιστές και τόσα άλλα φυράματα. Ειδικά όμως αυτοί να αναρωτηθούν αν "εκεί ακόμα ζουν". 

Αν είναι άθεοι, ας πάνε να λύσουν το πρόβλημά τους στους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, ώστε να τους αποκαλύψουν αν η ψυχή τους ευρίσκεται στην οσφυϊκή μοίρα, πίσω από το πάγκρεας ή στο δεξιό μετατάρσιο. Τι 'διάολο' σπούδασαν, δεν ξέρουν το αντικείμενο της επιστήμης τους;

Αν όμως είναι Ορθόδοξοι έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, που ονομάζεται "αμφισβήτησις του Θεού". Γιατί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι Αυτός που ανέφερε και προσδιόρισε τον διάβολον.

Άρα αμφισβήτησις του διαβόλου ισοδυναμεί με αμφισβήτησιν του Χριστού!

Πέραν αυτού όμως κάποιοι "κάγκουρες" της Πίστεως (ακόμα κι αρχιερείς) αμφισβητούν και τα "εργαλεία", που έδωσε στον άνθρωπον ο Χριστός, ως βοηθήματα της Πίστεως και ψυχικής του ανατάσεως ως την θέωσιν.

Τα βοηθήματα αυτά είναι εκτός της Αγίας Γραφής (Παλαιά και Καινή Διαθήκη, δηλαδή – ΠΔ & ΚΔ), οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και τα Πατερικά κείμενα, αυτά δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος.

Το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα "εργαλεία" για τους πιστούς, φαίνεται από την διαχρονικώς συστηματική προσπάθεια του διαβόλου (μέσω των "κάγκουρών" του) να τα διαβάλει και διαστρέψει.

Μια κατάδειξις αυτής της διαχρονικής προσπαθείας είναι οι αιρέσεις της Χριστιανικής Πίστεως εντός της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Ρωμανίας), της επίγειας αντανακλάσεως του Ουράνιου Βασιλείου εις μίαν πολυεθνικήν αυτοκρατορίαν. Εθνικές έριδες κι επαναστάσεις ήταν σπανιότατες, αντίθετα οι διαμάχες στα θέματα Πίστεως (=αιρέσεις) μια καθημερινή πραγματικότητα.

Αυτό έκαιγε τον διάβολον, αυτό χτυπούσε!!!

Ως γνωστόν ο διάβολος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, γι αυτό χρησιμοποιεί ανθρώπους έναντι ανταλλαγμάτων. Τα τριάκοντα αργύρια! Τους τάζει εξουσία και πλούτη (πιθανόν και "πιλάφια με 72 παρθένες" επί γης) ή απλά τους βάζει πονηρούς λογισμούς υπερηφάνειας, ότι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τους υπόλοιπους και πρέπει η "διάνοιά" τους να επικρατήσει.

Ένα τέτοιο παράδειγμα φαίνεται ότι ήταν ο Άρειος (~Αρειανισμός), σύγχρονον δε ο Bill Gates και οι τραπεζίτες πατρόνοι του.

Η Παλαιά Διαθήκη δεν περιγράφει απλώς την ιστορία του εβραϊκού λαού αλλά την ιστορίαν όλου του κόσμου από γενέσεως. Αναφέρεται στους εβραίους, ως τον λαόν που επέλεξεν ο Θεός να αποδείξει την Παντοδυναμία Του. 

Δεν προτίμησε μίαν κραταιάν αυτοκρατορίαν (όπως Βαβυλώνα ή Αίγυπτον) να την κάνει κραταιότερη, αλλά έναν μικρόν λαόν (~Δαβίδ) ανάμεσα σε θηριώδη κράτη (~Γολιάθ) για να τους αποδείξει πόσον ισχυροί κι απρόσβλητοι είναι, εν μέσω πανίσχυρων, όταν Τον ακολουθούν κι αντιστοίχως πόσον ανυπεράσπιστοι είναι όταν τον ξεχνούν.

Επομένως ο Χριστός δεν θα μπορούσε παρά μόνον ως εβραίος να ενανθρωπιστεί. Άλλωστε η ΠΔ τον προφήτευε από το γένος Δαβίδ, όπως άλλωστε πολλαπλά αποκαλείται στην ΚΔ. ("υιέ Δαβίδ"). Ενανθρωπίστηκε, ώστε να ορθοδρομήσει την εκτροχιασμένη πίστιν στον Πατέρα Δημιουργόν, κι αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια Του λόγια και τις κατηγορίες Του προς τους φαρισαίους, τους νομοδιδασκάλους που εξέτρεψαν την ιουδαϊκήν πίστιν σε υποταγή στον σατανά.

Αρκεί λίγο να διαβάσει κάποιος την Αγίαν Γραφήν, ώστε να το διαπιστώσει.

Μόνον οι εντελώς ανεγκέφαλοι δεν το καταλαβαίνουν ή οι "κάγκουρες" του διαβόλου.

Αφού δεν το καταλαβαίνουν ας τους το "ζωγραφίσω", μήπως το αντιληφθούν (είναι βέβαια κι αυτή η δοκός στον οφθαλμό...). Τι γίνεται σήμερα στην Ορθοδοξία; Οι τηρητές της Πίστεως, οι νέοι φαρισαίοι, η προδοτική ιεραρχία προσπαθεί να γκρεμίσει την Ορθοδοξία και να την παραδώσει στα κοπρόσκυλα του διαβόλου. Πόσο πια μυαλουδάκι χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό;

Έρχονται λοιπόν οι "κάγκουρες" να διαδίδουν διάφορα, ώστε να διαιρέσουν κι "αιρέσουν" την Εκκλησία (θυμίζω Εκκλησία ΔΕΝ είναι η ιεραρχία – ιεράρχες το ακούτε;). 

Βγαίνει λοιπόν το κάθε ταλαίπωρον ανθρωπάριον, επειδή έτσι του ήρθε ή άκουσε (τεκμηρίωση δεν χρειάζεται, τον καθοδηγεί ο "οργασμός" του ακούσματος, ενστικτωδώς δρα), που χωρίς να μπορεί να καταλάβει από που του μπήκε η "ιδέα" ("αηντία" στα βαρβαρικά) να διαδώσει ας πούμε ότι ο Χριστός ήταν Έλλην.

Βρε ταλαίπωρε, κατ'αρχάς ο Χριστός είναι Θεός, όπως ήθελε θα ερχόταν. Αλλά τι θα κερδίσουμε αν πούμε ότι ήταν Έλλην; Μήπως θα έπαιζε με την εθνική ομάδα; 

Συ τι θα κερδίσεις, ααααν δεν είσαι βαλτός; Την διαίρεσιν της Εκκλησίας, που αντιβαίνει τον τεθέντα στόχον του Χριστού, το ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ, δεν σε απασχολεί που τον πολεμάς; Πήρε τίποτα το αυτί σου για τους πνευματικούς νόμους που αύριο θα αντιμετωπίσεις;

Αλλά και πάλιν ας πούμε ότι ήταν Έλλην; Γιατί δεν πήγε να διδάξει τους ομογενείς Του και προτίμησε τους αλλογενείς; Μισούσε το γένος Του; Σε απασχόλησε αυτό ή σε κουράζει να σκέφτεσαι και μόνο τρέφεσαι από την κάθε "αηντία", που ακούς; Η κάθε προσπάθεια διαιρέσεως της Εκκλησίας έχει βαρύ τίμημα στην παρούσα βιοτή και βαρύτερο στην μέλλουσα ζωή.

Αδυνατώ να φανταστώ έναν υποτιθέμενον Έλληνα Χριστόν, να διδάσκει στον Ναόν ορθόδοξον εβραϊσμόν και οι εβραίοι να τον ακούν "μαγεμένοι" και να μην τον "πετούν" έξω από τον Ναόν. 

Ασφαλώς τα ίδια ισχύουν και για την Ελληνοποίησιν της Θεοτόκου, που κι αυτή αποδεδειγμένα ´ηταν από τον οίκο Δαβίδ. Αν θες να είσαι περήφανος ως Έλλην αρκέσου στην ευλογία του Χριστού προς τους Έλληνες, που τους ανέθεσε το Ύψιστον έργο της διαδόσεως της Πίστεως ανά την Υφήλιον.


Αν σκεφτούμε ότι σήμερα οι εβραίοι εντέχνως παραμερίζουν το μασοριτικό κείμενο της ΠΔ προς χάριν του Ταλμούδ και της Καμπάλα, καταλαβαίνουμε ότι αυτοί που αμφισβητούν την ΠΔ των Ο' λειτουργούν για τα εβραϊκά συμφέροντα. Τι είναι η Μασόρα;

Όταν γεννήθηκε ο Χριστός κι επιβεβαιώθηκαν οι προφητείες της ΠΔ, οι εβραίοι πανικοβλημένοι "έχασαν" την πρωτότυπον ΠΔ (έτσι ... είπαν – αν θέλουμε το πιστεύουμε) και μεταξύ 6ου-10ου αι.μΧ. συνέγραψαν το λεγόμενο μασοριτικό κείμενο της ΠΔ. Από που; Δεν ξέρω, υποθέστε.

Ήρθαν πάντως κάποιοι λιακόπουλοι να μας μιλήσουν με βάσει τα εβραϊκά κείμενα, από όπου πήραν στοιχεία. Ποιά βρε παίδες; Από τα χάλκινα, τα χαλκευμένα, τα μυθώδη; Εδώ γελούν πικρά...

Κάποιοι άλλοι προτίμησαν να αμφισβητήσουν την ΠΔ στο σύνολό της, λέγοντας ότι αναφέρεται υπέρ εβραϊσμού και κατά Ελληνισμού. Θεωρούν δε απόδειξιν το να απομονώνουν μικρές φρασούλες από το κείμενο και να τις ερμηνεύουν κατά βούλησιν. Το ότι οι πατέρες που ερμήνευσαν αυτά τα κείμενα ήταν θεόπνευστοι το αγνοούν;

Αυτή η ηθελημένη απομόνωσις φράσεων κι ερμηνεία κατά βούλησιν, ονομάζεται "διαβολισμός" και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους δημοσιοκάφρους, που ελέγχονται από το δαιμονικόν σύστημα. 

Το συνηθίζουν πολύ οι Εισαγγελάτοι της τηλεοράσεως. Πέραν αυτού αγνοούν (λόγω αμαθείας) το πως ο Ελληνισμός καταστράφηκε μετά τον Μέγα Αλέξανδρον, με πρωτοφανείς ενδοελληνικές διαμάχες και καταστροφές, που ωχριούσαν μπροστά τους οι εβραϊκές κατά Ελλήνων.

(παράδειγμα η καταστροφή του Δίον από την Αιτωλική Συμπολιτεία αλλά και παλαιότερον η γενοκτονία των Σαμίων από τον δημοκράταρον Περικλή...)

Ας δει σήμερα το πόσο "πιάνει" να φωνάξεις "κάνε το εμβόλιο και ελευθερώσου". Ποιός το ερευνά από μόνος του; Έτσι ακούν και ότι "ο Χριστός ήταν Έλλην". Εκείνος είπε όμως «ερευνάτε τας Γραφάς» και ποτέ "πίστευε και μη ερεύνα", που ήταν φράσις του πάπα-διαβόλου. Το ότι ο Χριστός είπε να ερευνήσεις τας Γραφάς, πόσο το τήρησες, ώστε να αποδείξεις ότι συ είσαι Έλλην; Διότι ο Έλλην ξεχώριζε ανέκαθεν για την παιδεία του κι όχι γιατί "έχαφτε μύγες".

Μια τελευταία παρατήρησις : μιλάμε για εβραίους, Έλληνες κλπ, όλο εθνικά, "ντιενεηκά" (DNA), υλικά. Ποιοί ήταν οι πρώτοι εβραίοι; Η οικογένεια του Αβραάμ, που ακολούθησε την πρόσκληση του Θεού (λέγοντας οικογένεια εννοώ την ευρύτερη οικογένεια, με τους εργάτες ή και δούλους στην δούλεψίν του). 

Όσοι από την οικογένειά του δεν τον ακολούθησαν δεν έγιναν εβραίοι. Άρα ο εβραϊσμός είναι καθαρά πνευματική ιδιότητα, όσοι ακολούθησαν την Πίστιν του αποκαλυφθέντος Θεού κι αργότερα όσοι παραστράτησαν στον σατανισμόν.

Από το σπέρμα Αβραάμ και την Άγαρ, προήλθε ο Ισμαήλ, γενάρχης των αράβων ή ισμαηλιτών. Αν το δούμε υλικά, εθνικά, η ίδια ράτσα είναι αλλά πνευματικά διαφέρουν (θέμα πίστεως). Είναι λοιπόν κοντόφθαλμη η εθνική άποψις αυτών των θεμάτων, ειδικά για μας τους Έλληνες, που δημιουργήσαμε πνευματικόν πολιτισμόν (όσοι τον τιμούμε...).

Να μην ξεχνάμε τι είπε ο Μέγας Αλέξανδρος : "για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλλην και κάθε κακός Έλλην χειρότερος από βάρβαρον" ή όπως ο Ισοκράτης, που χαρακτήρισεν Έλληνα όποιον "μετέχει" της ημετέρας παιδείας.

 Υπεράνω του εθνικισμού αλλά με κριτήριον την ποιότητα. Όπως υπεράνω εθνών είναι ο Χριστός κι όπως ήταν η επίγεια αντανάκλασις του ουράνιου βασιλείου Του, η Ρωμανία. Αυτή που επανέρχεται δριμύτερη και με βάσιν πλέον ακόμα υψηλότερα κριτήρια Πίστεως!

Ας προσέχουν λοιπόν όσοι ορθόδοξοι διαδίδουν ανιστόρητα ότι ο Χριστός ήταν Έλλην ή δεν δέχονται την ΠΔ ή διαδίδουν επαναλαμβανόμενα ψευδοπροφητείες δήθεν γερόντων κι εξ ίσου επαναλαμβανόμενα διαψεύδονται. Ο Χριστός τους αποκαλύπτει, όπως θα "ξεφτιλήσει" και τους δήθεν επιστήμονες υποτακτικούς του διαβόλου και του μπολιάσματος.



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κυανούς Ουρανός



ΥΓ - Μέσα σε αυτό το βιωνόμενον εσω-ορθόδοξον κατάντημα, παρατήρησα κάποιον ιερέα (που μάλλον αγωνίζεται) να ψέξει τον μητροπολίτη Μόρφου, για ένα ατόπημα κατά την κρίσιν του.

Έλεος, έναν έχουμε, δεν μας περισσεύουν επίσκοποι. Είδος εν ανεπαρκεία είναι...



22 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ "ΚΥΑΝΟΥΝ ΟΥΡΑΝΟΝ" ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ , ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΕΤΟΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΚΕΨΗΣ , ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ , ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ , ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙς ΤΟΥΣ , ΑΠΟΤΕΛΩΝΤΑΣ ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΕΝ-ΧΡΙΣΤΟΝ ΝΟΗΣΗΣ , ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ....ΑΛΛΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ , ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ Ως ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.....ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ μή ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ , ΕΥΓΕ κ.ΚΥΑΝΕ ΟΥΡΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο γιατρός που θα πάει στον άρρωστο γιαυτό και ο Χριστός εναθρωπισε στους Εβραίους γιατί ήταν άρρωστη και όχι στους Έλληνες υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν ότι ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος. Αν κάποιοι δεν δέχονται ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας πρόβλημα τους όσο για πδ τα μόνα θεοπνευστα είναι οι προφήτειες και οι ψαλμοι όλα τ άλλα είναι των εβραιον η σάρα και η μάρα και το κακό συναπάντημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου τα επιχειρήματά σου ότι ήταν Ελλην και πηγές να το ερευνήσω

      Διαγραφή



    2. Ο Χριστός καταγόταν από την Γαλιλαία, την αρχαία Ελληνική αποικία της Δεκαπόλεως. Ήταν Φιλισταίος, οι Φιλισταίοι ήταν Κρήτες που έφυγαν από τη Φαιστό, με αρχηγό τους τον Φίλιστο, όταν οι Δωρείς κατέβηκαν στην Ελλάδα. Με τα πλοία τους ταξίδεψαν ανατολικά και μετοίκησαν σε μια χώρα στα παράλια της Μέσης Ανατολής. Η χώρα αυτή ονομάστηκε από τον Φίλιστο, Φιλιστίνη και μετά από παράφραση Παλαιστίνη. Μίσος βαθύ είχαν οι Εβραίοι για τους Φιλισταίους μέχρι που τους νίκησαν και τους περιόρισαν στα βόρεια της Παλαιστίνης. Ένας γνωστός Φιλισταίος ήταν ο γίγαντας Γολιάθ που τον σκότωσε με τη σφεντόνα του ο Δαβίδ.

      To όνομα Ιησούς προέρχεται από το Ιάσων. Ιάσων στα ελληνικά είναι αυτός που θεραπεύει, που δίνει την ίαση. Μετά από παράφραση το Ιάσων έγινε Ιησούς. Επίσης το όνομα της μητέρας του Ιησού είναι ελληνικό και προέρχεται από το μινωϊκό Μάϊρα, που έγινε με αναγραμματισμό Μαρία, στα εβραϊκά Μαριάμ. Η Μαριάμ δεν ήταν μια άξεστη χωριατοπούλα, ήταν από καλή γενιά, μιλούσε ελληνικά και είχε υπηρετήσει ως παρθένος στο ναό του Σολομώντος, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε έγκυος και την έδωσαν σύζυγο στον γέροντα Ιωσήφ γιατί αλλιώς θα την λιθοβολούσαν.



      Οι μαθητές του ήταν Έλληνες. Ήταν όλοι Έλληνες, εκτός από τον Ιούδα που ήταν Ιουδαίος και σαν γνήσιος Εβραίος είχε αναλάβει να κρατάει το ταμείο! Μερικοί από τους μαθητές είχαν ελληνικά ονόματα, ο Ανδρέας, ο Πέτρος, ο Φίλιππος. Μια φορά ο Φίλιππος του παρουσίασε Έλληνες που ήθελαν να τον γνωρίσουν και τότε ο Χριστός είπε: “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου!” Λίγη λογική να βάλεις, καταλαβαίνεις ότι μπροστά στους Έλληνες, δεν μπορεί ο Χριστός να μίλησε άλλη γλώσσα. Τα είπε στα ελληνικά!

      Ναζωραίος σημαίνει ξένος, άλλου αίματος. Οι Εβραίοι περιφρονητικά τον έλεγαν Ναζωραίο που σημαίνει ξένος, άλλου αίματος, ότι δεν ήταν δικός τους. Και ο ίδιος όμως, πάνω από 50 φορές στο Ευαγγέλιο, διαχωρίζει την εθνικότητά του με των Εβραίων, χρησιμοποιώντας φράσεις: “το γένος σας, οι πρόγονοί σας, οι πατέρες σας, οι προφήτες σας, ο νόμος σας, ο Θεός σας” δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν έχει κάτι κοινό με αυτούς.
      Γιατί τον πήγαν στον Πιλάτο: Oι Εβραίοι είχαν το δικαίωμα να δικάζουν τους Εβραίους σύμφωνα με το νόμο τους. Αν λοιπόν ο Ιησούς ήταν Εβραίος μπορούσαν να τον δικάσουν για ασέβεια προς το όνομα του Θεού και να τον καταδικάσουν σε θάνατο δια του λιθοβολισμού. Εδώ βλέπουμε να τον μεταφέρουν στο Πιλάτο. Αυτός βγαίνει και τους ρωτά: “Σε τι κατηγορείτε αυτόν τον άνθρωπο;” “Αν δεν ήταν κακούργος δεν θα τον φέρναμε σε σένα” του απαντούν. Ο Πιλάτος τότε τους προτείνει να τον πάρουν και να τον δικάσουν σύμφωνα με τα έθιμά τους. “Δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα” του λένε και πράγματι, δεν είχαν δικαίωμα να δικάζουν Έλληνες και Ρωμαίους.

      Με τον Πιλάτο μίλησε ελληνικά: Αποκλείεται ο Πιλάτος να γνώριζε τα εβραϊκά ή τα αραμαϊκά της εποχής του. Σαν Ρωμαίος μιλούσε σίγουρα λατινικά και ελληνικά. Στους Εβραίους μιλάει μέσω μεταφραστή, ενώ όταν έφεραν τον Χριστό μπροστά του, για να τον δικάσει, όλη η συνομιλία έγινε στα ελληνικά. Μάλιστα κάποια στιγμή, που ο Χριστός του λέει ότι ήρθε για να δείξει στους ανθρώπους την αλήθεια, ο Πιλάτος φιλοσοφεί και τον ρωτάει στα ελληνικά “Τι εστίν αλήθεια;”, τι είναι η αλήθεια ρωτάει κι εδώ, είναι η μοναδική στιγμή που ο Ιησούς δεν απαντάει.

      Ντυνόταν και συμπεριφερόταν σαν Έλληνας: O Iησούς φορούσε ένα αρχαίο ελληνικό χιτώνα, χωρίς κάλυμμα στην κεφαλή, ενώ οι Εβραίοι είχαν κελεμπίες και τουρμπάνια στο κεφάλι. Ο χιτώνας του Ιησού ήταν λευκός, υφασμένος ολόκληρος, χωρίς ραφές. Ήταν πανάκριβος και οι στρατιώτες, όταν τον σταύρωσαν, τον έπαιξαν στα ζάρια. Όμως και σαν χαρακτήρας ο Ιησούς συμπεριφερόταν σαν Έλληνας. Ήταν μεγαλόψυχος, λιτοδίαιτος, φιλόσοφος και πολέμιος της φιλαργυρίας, σε αντίθεση με τους Εβραίους. Και απέδειξε περίτρανα, το αξίωμα που λέει, ότι οι Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδος, κάνουν θαύματα!

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Θεωρείς ότι αυτά τεκμήρια Ελληνικότητας; Τότε γιατί δεν πήγε να διδάξει τους Έλληνες και πήγε στους ξένους, όπως γράφει και στο άρθρο. Σχολιάζετε χωρίς ίχνος θεολογικών γνώσεων και νομίζετε ότι ξέρετε περισσότερα από όσα οι θεόπνευστοι άγιοι και γέροντες 20 αιώνων. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά τα όσα παραθέτεις λες και βλήκαν από περιοδικό του Κωστόπουλου. Ειδικά αυτό το "Ήταν μεγαλόψυχος, λιτοδίαιτος, φιλόσοφος και πολέμιος της φιλαργυρίας, σε αντίθεση με τους Εβραίους." που γράφεις με έκανα και δάκρυσα... Θεός ήταν άρα τέλειος και δεν θα μπορούσε να είναι σαν τους Έλληνες αλλά μόνον να προσπαθούν οι άνθρωποι να του μοιάσουν. Έλεος βρε παιδιά, έλεος, προσέχετε τι γράφετε. Δηλαδή αν φόραγε και μοντελάκι Αρμάνι θα τον λέγαμε ιταλό;

      Διαγραφή
    5. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ

      Διαγραφή
    6. Τεκμήρια πρέπει να παρουσιάσεις εσύ που λες κάτι διαφορετικό και να μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Έναν θεόπνευστο πατέρα της Εκκλησίας άκουσες ποτέ να ισχυρίζεται ότι ήταν Έλληνας; Έχεις γνώση τι σημαίνει θεοπνευστία ή απλά θεωρείς ότι κι αυτοί είναι σαν και σένα που αναπαράγουν ότι ακούσουν; Διάβασε όλα τα σχόλια υπέρ του ότι δεν ήταν εβραίος κι όλα όσα λένε ότι ήταν έλληνας και θα δεις πόσο ρηχές και αθεολόγητες είναι οι απόψεις των δεύτερων. Άκου, η θεολογία δεν είναι όπως σχολιάζουμε στη μπάλα. Ο ίδιος είπε στον Ναό του Σολομώντα ότι είναι ο οίκος του πατρός του παρόλο που όπως λες φόραγε ελληνικό κουστουμάκι. Τον διαψεύδεις;

      Διαγραφή
    7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΕΒΡΑΙΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗ ΚΔ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΑΥΙΔ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ

      Διαγραφή
    8. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΑΜΑΘΕΙΑΣ; ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΔΕΙΧΝΕΙ; ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΣ.

      Διαγραφή
    9. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΘΕΑΝΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

      Διαγραφή
    10. Να κανω μια αφελη ερωτηση; Πανω στο σταυρο γιατι εγραφε ΙΝΒΙ σε 3 γλωσσες; εβραικα το καταλαβαινω γιατι μεγαλωσε ως εβραιος, λατινικα γιατι ηταν υπο ρωμαικη κατοχη, ελληνικα ομως γιατι;
      Ευχαριστω εκ των προτερων

      Διαγραφή
    11. να μην γραφουμε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν ειναι ουτε αμερικανος ουτε εβραιος ουτε ελληνας διοτι
      δεν προηλθε εκ σπερματος αλλα ΕΚ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ??ΚΑΙ ΕΙΣ εναν κυριον ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ
      ΤΟΝ Υ Ι Ο ΤΟΥ Θ Ε Ο Υ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΝ ΕΚ ΤΟΥ Π Α Τ Ρ Ο Σ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ Π Ρ Ο Π Α Ν Τ Ω Ν ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ δηλαδη τον ΘΕΟΝ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΙΩΝΕΣ πριν .απλα ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ στην
      κοιλια της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ..ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΥΣΙΠΟΣΤΑΤΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ προυπηρχε της ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΗΣΡΑΗΛ
      ΚΛΠ..ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΦΩΤΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ενας απο τους ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ την θεια λειτουργια στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

      Διαγραφή
    12. ΓΙΑΤΙ 3 ΕΙΝΑΙ πραγματικα οι γλωσσες ανωνυμε και απο αυτες τις 3 ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΡΟΥΛΘΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ.ΟΠΩΣ
      ΕΙΠΑΜΕ ο Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ δεν προυλθε απο σπερμα ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ .ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ δεν ειναι ουτε
      ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΥΤΕ ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ προυπηρχε Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! Εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω δύο πνευματικά παιδιά του μακαριστού αγίου γέροντα Παϊσίου, ( μάλιστα ο ένας είναι μοναχός) καθώς και έναν ( μακαριστό ) πιστό που γνώριζε τον ( επίσης μακαριστό) γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινο! Κοντολογις, και οι δύο άγιοι γέροντες έλεγαν ακριβώς τα ίδια, πως ο Χριστός και η Παναγία δεν ήταν Έλληνες αλλά Εβραίοι, πως οι Εβραίοι ήταν ο εκλεκτός λαός του Θεού ενώ εμείς οι Έλληνες γίναμε ο νέος εκλεκτός λαός του Θεού! Επίσης, πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, μπροστά στον Θεό δεν υπάρχει ούτε Έλληνας, ούτε Εβραίος παρά μόνο αυτός που εκτελεί το θέλημα Του. Σύμφωνα με τον Χριστό κανείς δεν θα σωθεί λόγω της καταγωγής του! Και αυτό είναι το σωστό! Ο καθένας θα κριθεί σύμφωνα με τα έργα του και την πίστη του! Άλλωστε ο ίδιος ο Χριστός το είπε ξεκάθαρα: Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο άρθρο!!!!!
    Απλα συγκλονιστικός ο λόγος του , όπως πάντα εξάλλου, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΓΕ ΟΥΡΑΝΕ ,ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΧΡΩΣΤΑΣ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΟΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΔΥΟ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    α-ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ; β-ΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ, ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ;
    γ- ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ,ΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θελω να πω τη γνωμη μου για αυτο το θεμα. Μολις περασε το Αγιο Πασχα. Ζησαμε εκ νεου το θειο δραμα. Ο Υιος του Θεου ενανθρωπιστηκε για χαρη μας, ηρθε να διδαξει το Μεγαλο μηνυμα στην ανθρωποτητα : Οτι δεν υπαρχει θανατος, και οτι προορισμος μας ειναι η Βασιλεια των ουρανων, η αιωνια ζωη γεματη φως και Αγιο Πνευμα. Εδω στη γη ειμαστε περαστικοι κ αφου ειχαμε τη χαρη να γεννηθουμε, μας διδαξε οτι σκοπος μας ειναι η ενωση με το Φως, το Θειο, και μας εδωσε οδηγια για να το πετυχουμε αυτο , την Αγαπη προς αυτον και τους συνανθρωπους μας. Διδαξε λογους ζωης αιωνιου, και ανεβηκε στο σταυρο για να "υποστηριξει" με πραξεις τη διδασκαλια του,δεν εκανε χρηση της Θεικης δυναμεως του για να σωθει, οπως του ζητουσε ο εν των ληστων συσταυρωμενων του. Αντιθετα διδαξε και πανω στο σταυρο οταν ειπε στον μετανοημενο και με ΠΙΣΤΗ ετερο ληστη οτι "αληθως σοι λεγω, σημερα εισαι μετ εμου στον Παραδεισο". Τι μας διδασκει ολο αυτο? Οτι η ζωη που ζουμε ειναι ζωη αγωνος ζωη παθων, ζωη σταυρωσης, και τελικα ερχεται η Ανασταση, η αιωνια ζωη. Και οτι μονοι μας φτιαχνουμε και τα παθη μας και τις θλιψεις μας κ τα ματριξ μας σε αυτη τη ζωη. Και εχουμε κλειστει μεσα σε αυτα κ νομιζουμε οτι ζουμε. Εαν ειμασταν σαν τον μετανοημενο ληστη , αμεσως θα σπαγαμε καθε τι αρνητικο κ τροχοπεδη κ θα ειμασταν στον παραδεισο απο αυτη τη ζωη, ΑΦΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΥΡΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ! Αλλα δυστυχως φιλοι μου δεν πιστευουμε σε ολο αυτο που ηρθε να μας πει ο Ιησους. Αυτο ειναι το προβλημα της ανθρωποτητας. Δεν πιστεψε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ λογια του Ιησου. Εκτος ολιγων, οι οποιοι απαξ κ γυρισαν τον διακοπτη γεμησαν τις ψυχες τους με φως, και αποτιναξαν καθε σκοταδι , μεριμνες κ θλιψεις της ζωης.Ολοι οι υπολοιποι δυστυχως ζουμε μεσα στο σκοταδι, με καποιες ηδονες που κυνηγαμε εναγωνιως (χρημα,σεξ,καλο φαι,καλη παρεα κ χαχανητα, βολτες)καιδεν μενει χωρος για την βασιλεια των ουρανων να εισελεθει μεσα μας, γιατι ο Χριστος ειπε η Βασιλεια των ουρανων ειναι εντος σας", εμεις εχουμε μονο σαρκικες ηδονες εντος μας κ ετσι περναει ο βιος υλιστικα κ παρκαρουμε ολοι στα δυο μετρα στο τελος κ αντε γεια. και ποιο τελος? ανεξυχνιαστο! Σε αλλον στα 30 σε αλλον στα 40 σε αλλον στα 100, Αυτη ειναι η αληθεια. Εχουμε πεταξει το χαρμοσυνο μηνυμα του Χριστου στα σκουπιδια. Ειναι τραγικο. Και ζουμε μια ζωη εμπαθειας εγωισμου, επιδειξης,. και ενα σκοταδι μαυριζει την καρδια μας και νομιζουμε οτι ζουμε. Αλλα η θλιψη κρυβεται πισω απο καθε ηδονη που ζουμε στην υλιστικη ζωη μας, και αυτο αμεσως το καταλαβαινει ενας σκεπτομενος ανθρωπος.
    Οποτε ειναι λιγο γελοιο πραγματικα να ασχολουμαστε τι εθνικοτητας ειναι ο Ιησους Χριστος. Ενω ο Ιησους σκυβει καθε ωρα κ στιγμη για να σου μιλησει να επανελθεις στο Φως της Βασιλειας του, εσυ του λες εν προκειμενω: Τωρα εισαι εβραιος ή Ελληνας?Για πες μας καλε Ιησου?!!! Δλδ καποιου του χαριζανε ενα γαϊδαρο κ αυτος τον κοιταζε στα δοντια που λεει κ η παροιμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε οχι κυριοι-και Παλαιογραφολαγνοι κ αρχαιοελληνολαγνοι- ο Χριστος δεν εχει εθνικοτητα. Δεν ανηκει σε φυλες και εθνη, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ. Και ναι γιατι οχι, ο Θεος επελεξε να κανει καποιες φανερωσεις στους εβραιους αλλα οι εβραιοι δυστυχως ηταν αναξιοι να φερουν τετοιο πνευματικο βαρος,οπως εμπρακτως αποδειχθηκε, τον σταυρωσαν. Οι Ελληνες απο την αλλη οι προγονοι μας ειχαν την φιλοσοφια με φωτισμενους φιλοσοφους που ειχαν αφουγκρασθει πολλοι απο αυτους, τη μεγαλη υπερκομια δυναμη τον εναν και αληθινο Θεο, τις μεγαλες ηθικες αξιες κ τροπους εναρετης ζωης. Ποιο λογικο μου φαινεται να φανερωθει στους εβραιους ο Θεος παρα στους Ελληνες του φωτος, διοτι καθως αποδυκνειουν τα γεγονοτα, τους Ελληνες τους ειχε προορισει για τους μελοντικους ¨κληρονομους¨" της Θειας διαθηκης, συμφωνα με το σχεδιο του. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο για το Θεο κ για τα σχεδια του. Και να σας πω και κατι, χαρη μας εκανε ο Θεος που ενανθρωπισε τον Ιησου στην Ιουδαια, διοτι εαν κρινω απο το ιερατειο που υπαρχει αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα, να μην μας φανει παραξενο οτι η σταυρωση θα μπορουσε να ειχε γινει καλλιστα στην πνυκα και οχι στον γολγοθα.
      Αλλα ηταν σχεδιο ο Ιησους να δοξασθει-οπως και ο ιδιος ειπε-απο τους Ελληνες, τη χωρα του φωτος, αλλωστε αποδειξη του γεγονοτος ειναι και οτι οι Αγιοι τοποι φυλασονται απο Ελληνες κ το κυριοτερο, το Αγιο Φως παραλαμβανεται μονο απο ΅Ελληνα αρχιερεα. Και αν οι εβραιοι ηταν αναξιοι σαν λαος στην πλειοψηφια τους, γιατι καποιοι πιστεψαν κιολας,νομιζω εμεις ως Ελληνες θα πρεπει να νοιωθουμε τιμη που ο Ιησους περασε την ιερη παρακαταθηκη του σε εμας.
      Ομως ολοι κρινομαστε σαν ανθρωποι και σαν λαοι. Και ενω η Ελλας ειναι χωρα Αγιων,Οσιων και Μαρτυρων, δυστυχως βλεπουμε στις μερες μας να ντροπιαζουμε την Ορθοδοξη πιστη κ ειδικα οι αρχιερεις μας, και να γινομαστε αναξιοι κ χειροτεροι και απο τους εβραιους. Ειναι ντροπη κ υβρης να ανασταινουμε τον Ιησου την δευτερη μερα, και πολλα αλλα οχι μονο αυτο... Και πολυ φοβαμαι οτι θα φαμε γερο ραπισμα απο το Θεο

      Διαγραφή
  7. Μα αληθεια τωρα εχει σημασια η καταγωγη ή οτι ειναι ο Αρχηγος της ζωης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα ασχοληθώ με τις βλακείες κάποιων εδώ μέσα περί Εβραίου Χριστού και Παναγίας,ας μας πουν οι εβραιολαγνοι τα φυλετικά χαρακτηριστικά των Εβραίων και τα του Χριστού...Αγαπητοί άσχετοι οι Εβραίοι είναι μελαχροινοι με γαμψες μύτες και συνήθως κατσαρά μαλλιά όπως δείχνουν μόνοι τους οι ίδιοι οι Εβραίοι και στις ταινίες από την εποχή του Χριστού.Πρεπει να είναι κάποιος βλάκας για να μην το αναγνωρίζει αυτό.Την περιγραφή του Χριστού την αφήνω στους εβραιολαγνους....αν γνωρίζετε φυσικά η αν σας συμφέρει..Όσο για την Παναγία μας ας δούμε τα χαρακτηριστικά της και το γενεαλογικό δέντρο όπως το δίνει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός....Το γνωρίζεται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλακείες κάποιων; Μου φαίνεται πως δεν έχεις διαβάσει ποτέ την Καινή Διαθήκη, σύμφωνα με την οποία ο Χριστός είναι Εβραίος! Αν και στις μέρες μας είναι μόδα να ισχυρίζεται κάποιος πως είναι χριστιανός και μάλιστα Ορθόδοξος αλλά να μην δέχεται ολόκληρη την Καινή Διαθήκη παρά μόνο ότι του αρέσει μέσα από το Ευαγγέλιο! Όσον αφορά τα φυλετικά χαρακτηριστικά των Εβραίων σε πληροφορω πως πολλοί Εβραίοι σήμερα ( αλλά και στην αρχαιότητα) δεν είναι μελαχρινοί με γαμψες μύτες! Δεν είναι όλες οι φυλές του Ισραήλ το ίδιο.. Υπήρχαν τότε πολλοί Εβραίοι μελαχρινοί, ακόμη και αρκετά σκουρόχρωμοι όπως είναι οι τσιγγάνοι, υπήρχαν όμως και Εβραίοι με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα! Σήμερα αν πας στο Ισραήλ, θα διαπιστώσεις πως έχω δίκιο!

      Διαγραφή