Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΛΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

JEAN-CLAUDE BOURRE  ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΕ FRANCE-INTER/ FR3 /TF1/ RMC: «ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ…»



Αρχισυντάκτης σε France-Inter/ FR3 /TF1/ RMC: ”Nα ήρθε ο καιρός της Αποκάλυψης … «To στοιχειοθετεί και μιντιακά: ζούμε στην εποχή της ομιλούσας εικόνας (TV, cinema) οπότε υπάρχει η τεχνογνωσία για να βγει η προφητεία: ώστε η εικόνα τού θηρίου να μιλήσει!» 

Το υγειονομικό πάσο (QR) είναι κατεξοχήν ο ορισμός  «του χαράγματος του Θηρίου που άνευ αυτού ουδείς δύναται ν΄αγοράσει ή να πουλήσει!»

Η περίοδος της Κοβιντοκρατίας μας φέρνει πιο κοντά στην Αποκάλυψη; Όταν πλέον τις προρρήσεις των Αγίων το διαπιστώνουν ως και κοινοί θνητοί κάτι σημαίνει. Θήτευσε σε μεγάλα ΜΜΕ. Ο Jean-Claude Bourret διετέλεσε αρχισυντάκτης σε France-Inter/ FR3 /TF1 / La Cinq / RMC κλπ Σε μια τελευταία του ανάρτηση παρατηρεί:



 «Nα ήρθε ο καιρός της Αποκάλυψης …»

Για να γίνει πιο επεξηγηματικός στην αμέσως επόμενη ανάρτηση του:

”Αποκάλυψη σημαίνει .. αποκαλύψεις
Αυτό το τελευταίο κείμενο της Βίβλου (εντός της Καινής Διαθήκης) γράφτηκε κάποιες δεκάδες χρόνια μετά το θάνατο του Χριστού (προς το 70 κι έπειτα)

Ακόμη κι αν αυτό το κείμενο μύησης γενικά αποδίδεται στον Ιωάννη, η Αποκάλυψη έχει για συγγραφέα…. έναν άγνωστο..( σσ εδώ διαφωνούμε αλλά ας παρακολουθήσουμε το σκεπτικό του)
Αλλά έναν άγνωστο που στο κεφάλαιο 13 γράφει φράσεις εκ των οποίων ένα μέρος δεν μπορεί να κατανοηθεί παρά εδώ κι έναν αιώνα …κι ένα άλλο μέρος…εδώ και κάποιους μήνες.

Βλέπουμε αυτό : αυτό το Θηρίο της Αποκάλυψης έχει μεγάλες εξουσίες …εμψυχώνει και κάνει να μιλούν οι εικόνες*…καταλαβαίνουμε αμέσως ότι πρόκειται αναμφίβολα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση…

Αλλά μπορούμε να το φανταστούμε (διευρύνθηκε η συνείδηση μας να το αντιληφθούμε) μόνο μετά τον ομιλών κινηματογράφο δηλ. εδώ κι έναν αιώνα. ( ένας μιντιάνθρωπος όπως ο συντάκτης του κειμένου επισημαίνει ως ειδήμονας ότι η μιντιακή εποχή προσιδιάζει στην Αποκαλυπτική)

Γιατί λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος ότι έφτασε η ώρα της Αποκάλυψης;

Γιατί σ’ αυτή την παράγραφο 13 ανέφερε λέξη προς λέξη ότι η Αποκάλυψη θα επέλθει καθώς αυτή η άγνωστη δύναμη που ορίζεται στη Βίβλο ως “το Θηρίο” θα υποχρεώσει τον καθένα “πλούσιο ή φτωχό” να έχει ένα “χάραγμα” ένα σημάδι…άνευ του οποίου κανείς δεν θα μπορεί ν΄αγοράσει ή αν πουλήσει …



Πολλές υποθέσεις έχουν διατυπωθεί εδώ και εκατό χρόνια, από τότε που ο άνθρωπος μπόρεσε να εμψυχώσει εικόνες και να τις κάνει να μιλήσουν…

Αλλά το υποχρεωτικό για τον καθένα “χάραγμα του Θηρίου”, και χωρίς το οποίο δεν θα μπορεί ν΄αγοράσει ή να πουλήσει..
Eίναι ακριβώς ο ορισμός του Pass sanitaire/ πιστοποιητικό εμβολιασμού…

Ανησυχητικό, σωστά;”

*15 Και του δόθηκε [η ικανότητα] να δώσει πνεύμα στην εικόνα τού θηρίου, ώστε η εικόνα τού θηρίου να μιλήσει, και να κάνει, όσοι δεν προσκυνήσουν την εικόνα τού θηρίου, να θανατωθούν.(κεφ.13 Αποκ)

Δηλ. σήμερα υπάρχει η τεχνογνωσία για να μιλήσει η εικόνα του θηρίου.

 Σήμερα επίσης υπάρχει η δυνατότητα για παγκόσμιο ψηφιακό τσεκάρισμα με ηλεκτρονικά μέσα βλ.QR ώστε να υλοποιηθεί ο μη έχων την απαιτούμενη διαπίστευση να βιώσει την επικαιροποιημένη απαγόρευση του θηρίου  «17 και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του.»

To ψηφιακό υγειονομικό πάσο συν το υποχρεωτικό τσιπάρισμα πληθυσμού που προανήγγειλε ο νυν υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης που οδηγούν;

Ο έμπειρος δημοσιογράφος κάνει τις αναρτήσεις αυτές στις 21/1 και 22/1/22 στο fb του όπου ακολουθείται από 54 693 followers. Η αξία της άποψης του είναι ότι εκτός των άλλων απηχεί ένα κλίμα που διαμορφώνεται λόγω των εξελίξεων και μια διάχυτη πεποίθηση που υπερβαίνει τις προρρήσεις Αγίων ή εξηγητών της Βίβλου.




5 σχόλια:

  1. Αυτός ως αιρετικός "χαμπάρ κ' έχει" όπως θα 'λεγε και η Αγία Σοφία της Κλεισούρας και ως μη γνωρίζων ελληνικά τη λέξη "Apocalypse" τη μεταφράζει ως έσχατη και ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ εμείς την "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ", δηλαδή τη φανέρωση της Αλήθειας αρχίζουμε σιγά σιγά να τη βιώνουμε με κάθε ένα από τα Άγια Ρήματα που δημοσιεύονται εδώ σαν το μητρικό γάλα που τα πνευματικά νεογέννητα το θηλάζουμε (εγώ προσωπικά αχόρταγα) τουλάχιστον κάθε Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λυπηρό είναι ότι αυτός που είναι αιρετικός βλέπει πιο ξεκάθαρα προς τα πού πάει το πράγμα με το κοβιντοδιαβατήριο, ενώ οι δικοί μας χριστιανοί ορθόδοξοι εμβολιασμένοι "χαμπάρ κ' έχουν" για τα όσα γίνονται.

      Διαγραφή
    2. Και να βλέπει πού πάνε τα πράγματα, αν δε βαφτιστεί Ορθόδοξος (όχι χρίσμα, βάφτιση, όπως οι αιρετικοί στο NEW MEXICO που η γυναίκα έγινε Ορθόδοξη) ΔΕΝ σώζεται στην άλλη ζωή. Εμείς δε οι Ορθόδοξοι για να καταφέρουμε να σωθούμε πρέπει να αναβαπτιζόμαστε με τη μετάνοια και την εξομολόγηση και κυρίως να ταπεινοφρονούμε. Για το διάστημα δε του μεγάλου χαμού, όπου δε θα βρίσκουμε ιερείς, ούτε νάμα για Θεία Κοινωνία, έχουμε την εγγύηση του Εφραίμ της Αριζόνα, ότι η Ευχή και το "Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς" αρκούν για τη σωτηρία μας.



      Διαγραφή
    3. Εδώ θα ήθελα να βάλω έναν αστερίσκο (*): Οι ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, αλλά καλοί άνθρωποι που εκτελούν τις εντολές του Χριστού από σπόντα, ή επειδή είναι γραμμένο από το Θεό μέσα σε όλους μας, τι είναι καλό και τι κακό (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) ναι μεν πηγαίνουν στον Παράδεισο (στο τελευταίο σκαλί της απόλαυσής του), αλλά γεννιούνται στην άλλη ζωή ΤΥΦΛΟΙ. Ενδεχομένως να μας το ξεκαθαρίσει ο Κύριος σε κανένα από τα προσεχή Μηνύματά Του.

      Διαγραφή
    4. Εκτος του βαπτισματος με το νερο υπαρχει και το βαπτισμα με το αιμα εχετε υποψη...

      Διαγραφή