Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ...

COVID: ΓΙΑΤΙ ΟΙ MΕΓΑΛΟΕΤΑΙΡΕΙΕΣ AΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ; 


Μετάφραση: Απολλόδωρος

Τα τελευταία 38 χρόνια που εργάζομαι ως δημοσιογράφος, έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους της ιατρικής. Γιατρούς, ερευνητές, γραφειοκράτες της δημόσιας υγείας, στελέχη επιχειρήσεων των οποίων οι εταιρείες προμηθεύουν προϊόντα στην ιατρική βιομηχανία, καθηγητές κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί υποστηρίζουν πλήρως και απόλυτα τη συμβατική ιατρική πραγματικότητα. Είναι ακλόνητοι. Ένας άνθρωπος σαν τον Fauci λέει να πηδήξει και αυτοί πηδούν. Το αντίθετο θα ήταν αδιανόητο.

Καθώς διαβάζετε παρακάτω, θα δείτε γιατί αυτό είναι σημαντικό...

Αερογραμμές, ξενοδοχειακές αλυσίδες - ό,τι θέλετε, όλες κατέρρευσαν όταν επιβλήθηκαν τα λουκέτα. Έκλεισαν τα μαγαζιά τους, γονάτισαν, προτίμησαν τη κρατική χρηματοδότηση. Γιατί;

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αυτών των εταιρειών υποτίθεται ότι είναι σκληροί και αδίστακτοι επιχειρηματίες. Γιατί δεν επαναστάτησαν;

Θα μπορούσα να αναφέρω διάφορους λόγους. Εδώ θέλω να επικεντρωθώ σε μια ελάχιστα γνωστή και συγκλονιστική ιστορία.

Φανταστείτε ότι ένας υπάλληλος μιας εταιρείας παρακινείται να μιλήσει ενάντια στα λουκέτα και να βγει στη δημοσιότητα. Τότε σκέφτεται τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Αυτός ο ιδιοκτήτης τυχαίνει να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο ενός μεγάλου νοσοκομείου.

Ωχ. Αυτός ο ιδιοκτήτης είναι σταθερά καλωδιωμένος στην επίσημη ιατρική πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να εκτιμήσει έναν αρνητή που λέει ότι τα λουκέτα είναι μια γελοία και καταστροφική υπερβολή. Καλύτερα να παραμείνει σιωπηλός. Καλύτερα να προσαρμοστεί και να συμμορφωθεί.

Λοιπόν, τυχαίνει ότι τρία από τα πιο ισχυρά αφεντικά εταιρειών στην Αμερική έχουν βαθιές διασυνδέσεις με μεγάλα νοσοκομεία, και αυτοί οι τρεις άνδρες διοικούν εταιρείες που τους ανήκει η εταιρική Αμερική.

Τι;


Ο Buckley είναι ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) του ομίλου Vanguard. Ο Hooley είναι ο διευθύνων σύμβουλος (CEO)της State Street. Ο Fink είναι ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της BlackRock.

Αυτές οι τρεις εταιρείες είναι τιτάνια επενδυτικά κεφάλαια. Εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ο Buckley είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας. Από το 2011 έως το 2017 ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

Ο Hooley είναι μέλος του προεδρικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

Ο Fink είναι συμπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του NYU Langone Medical Center.

Ας δούμε τα επενδυτικά τους κεφάλαια: State Street, BlackRock και Vanguard -γνωστά ως οι τρεις μεγάλοι. Η αναφορά είναι ένα άρθρο στο theconversation.com, "Αυτές οι τρείς εταιρείες κατέχουν την εταιρική Αμερική" "These three firms own corporate America," 19/5/2017, από τους Jan Fichtner, Eelke Heemskerk, και Javier Garcia-Bernardo.

"Μαζί, η BlackRock, η Vanguard και η State Street διαθέτουν σχεδόν 11 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση".

"Διαπιστώσαμε ότι οι τρεις μεγάλες εταιρείες, μαζί, έχουν γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος στο 40% όλων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες".

"Το 2015, αυτές οι 1.600 αμερικανικές επιχειρήσεις [το 40%] είχαν συνδυασμένα έσοδα περίπου 9,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και απασχολούσαν περισσότερα από 23,5 εκατομμύρια άτομα".

"Στον S&P 500 - τον δείκτη αναφοράς των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων - η κατάσταση είναι ακόμη πιο ακραία. Μαζί, οι τρεις μεγάλες εταιρείες είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος σχεδόν στο 90% των εταιρειών του S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Microsoft, ExxonMobil, General Electric και Coca-Cola".

"Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι οι Τρεις Μεγάλες ασκούν όντως τα δικαιώματα ψήφου που συνδέονται με αυτές τις μετοχές. Ως εκ τούτου, πρέπει να εκλαμβάνονται ως de facto ιδιοκτήτες από τα στελέχη των επιχειρήσεων". (η υπογράμμιση δική μου)

"Είτε το επεδίωξαν είτε όχι, οι Μεγάλοι Τρεις έχουν συσσωρεύσει εξαιρετική μετοχική δύναμη και συνεχίζουν να το κάνουν... Από πολλές απόψεις, η έκρηξη των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων με δείκτες μετατρέπει τις BlackRock, Vanguard και State Street σε κάτι που μοιάζει με χαμηλού κόστους δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με οιονεί μονοπωλιακή θέση".

Αν ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας της οποίας ο κύριος μέτοχος είναι οι Μεγάλες Τρεις (The Big Three) σκέφτεται να επαναστατήσει ενάντια στην επίσημη ιατρική συναίνεση του 

COVID...

Και γνωρίζει ότι τα αφεντικά των Μεγάλων Τριών είναι ισχυρά συνδεδεμένα με το ιατρικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ...

Αυτός ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει ένα τεράστιο λόγο να ξεχάσει ότι είναι ένας παλιός σκληρός φορτιστής.

Έχει λόγο να καταπιεί το θυμό του όταν του λένε να βουλώσει και να ράψει το στόμα του.

Έχει λόγο να υποκύψει και να παίξει το παιχνίδι.

Έχει λόγο να παραδοθεί σε μια ιστορία για έναν ιό, τον Fauci και τον Bill Gates.

Έχει λόγο να κάνει πίσω και να παραμερίσει και να παρακολουθεί την οικονομική καταστροφή να σαρώνει τη χώρα.



Είναι τόσο σκληρό.

Σας λέω συνέχεια ότι ζούμε τώρα σε έναν ιατρικό πολιτισμό.

Από την οικονομική πλευρά των πραγμάτων, μόλις διαβάσατε πώς συμβαίνει αυτό.

Οι τρεις άνδρες που κατέχουν την εταιρική Αμερική είναι επίσης κάτοικοι της ιατρικής.

Σκεφτείτε το.

ΠΗΓΕΣ

https://theconversation.com/these-three-firms-own-corporate-america-77072

https://www.blackrock.com/corporate/about-us/leadership/larry-fink

https://www.bostonfed.org/people/bank/joseph-hooley.aspx

https://www.fnlondon.com/articles/meet-the-new-ceo-of-vanguard-20170714

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

COVID: Why did mega-corporations accept the lockdowns? « Jon Rappoport's Blog


ΠΗΓΗ




1 σχόλιο:

  1. Τι έχουνε να δούνε τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας ακόμη και όποιος αντέξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή