Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ "ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤON ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

BINTEO

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Θα πρέπει να ανησυχούμε για την "πράσινη" οικονομική απάτη που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται απλώς για μια οικονομική απάτη, αλλά για μια από τις μεγαλύτερες αρπαγές φυσικών εδαφικών πόρων στην ιστορία του πλανήτη μας.

 Το πουλάνε στους ανθρώπους με κολεκτιβιστική ορολογία και προπαγάνδα, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί για να σώσουμε τον πλανήτη. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν σώζουμε τον πλανήτη.Στο βίντεο που ακολουθεί η Webb και ο Corbett συζητούν για τις Εταιρείες Φυσικών Περιουσιακών Στοιχείων ("NACs") και την Οικονομική Συμμαχία της Γλασκώβης για το Καθαρό Μηδέν ("GFANZ"), αναλύοντας την τελευταία προσπάθεια μονοπώλησης των φυσικών πόρων του κόσμου και πώς αυτή η οικονομική απάτη αποτελεί το επόμενο βήμα στην πορεία προς τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, την Ατζέντα 2030 και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.
The Corbett Report: Webb, 24 Νοεμβρίου 2021 (52 λεπτά)

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη 1676 - Η Whitney Webb αποκαλύπτει πώς η πράσινη χρηματοδότηση μονοπωλεί τον πλανήτη (με σημειώσεις εκπομπής), The Corbett Report, 24 Νοεμβρίου 2021

Το Ίδρυμα Rockefeller , έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των NACs τον Σεπτέμβριο του 2021. Αυτές οι NACs επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που θα θέτουν τον φυσικό κόσμο, καθώς και τις οικολογικές διαδικασίες που στηρίζουν κάθε ζωή, προς πώληση με το πρόσχημα της "προστασίας" τους.

Whitney Webb: Η εξαγορά της φύσης από τη Wall Street προχωρά με την έναρξη της νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων

Η δημιουργία και το λανσάρισμα των NACs προετοιμαζόταν για δύο χρόνια και είδε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ("NYSE") να συνεργάζεται με την Intrinsic Exchange Group ("IEG"), στην οποία το ίδιο το NYSE κατέχει μειοψηφικό μερίδιο.

Μια NAC είναι το όχημα που θα επιτρέψει τη δημιουργία εξειδικευμένων εταιρειών "που κατέχουν τα δικαιώματα στις υπηρεσίες οικοσυστήματος που παράγονται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης, υπηρεσίες όπως η δέσμευση άνθρακα ή το καθαρό νερό".IEG: Η λύση: https://www.intrinsicexchange.com/solution


Υποστηρίζεται ότι οι NAC "θα χρησιμοποιούν τα κεφάλαια για να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός τροπικού δάσους ή να αναλάβουν άλλες προσπάθειες διατήρησης, όπως η αλλαγή των συμβατικών πρακτικών γεωργικής παραγωγής μιας φάρμας".

 Ωστόσο, ακόμη και οι δημιουργοί των NACs παραδέχονται ότι ο απώτερος στόχος είναι η απόσπαση σχεδόν απεριόριστων κερδών από τις φυσικές διεργασίες που επιδιώκουν να ποσοτικοποιήσουν και στη συνέχεια να μετατρέψουν σε χρήμα.

Μετά το λανσάρισμα των NACs ο COO της NYSE Michael Blaugrund δήλωσε:  "Η ελπίδα μας είναι ότι η ιδιοκτησία μιας εταιρείας φυσικών περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει έναν τρόπο με τον οποίο ένα όλο και ευρύτερο φάσμα επενδυτών θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε κάτι που είναι εγγενώς πολύτιμο, αλλά, μέχρι σήμερα, ήταν πραγματικά αποκλεισμένο από τις χρηματοπιστωτικές αγορές".

Οι επικεφαλής της GFANZ, συμπεριλαμβανομένου του Larry Fink της BlackRock, είναι εδώ και καιρό ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές των NACs και άλλων σχετικών προσπαθειών για τη χρηματιστικοποίηση του φυσικού κόσμου και έχει επίσης διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση της εν λόγω χρηματιστικοποίησης ως αναγκαίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Fink, ένας από τους ισχυρότερους οικονομικούς ολιγάρχες στον κόσμο, είναι και ήταν από καιρό ένας εταιρικός επιδρομέας, όχι περιβαλλοντολόγος, και ο ενθουσιασμός του για τα NACs θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις ακόμη και τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές τους, αν η προσπάθεια αυτή αφορούσε πραγματικά την προώθηση της διατήρησης, όπως υποστηρίζεται.

Ο πανικός της κλιματικής αλλαγής που τώρα ανεβαίνει για να πάρει τη θέση του πανικού του Covid-19 θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα για να προωθηθούν με έξυπνο τρόπο οι NACs και παρόμοιες τακτικές ως απαραίτητες για τη "σωτηρία του πλανήτη", αλλά - να είστε σίγουροι - οι NACs δεν είναι μια κίνηση για τη σωτηρία του πλανήτη, αλλά μια κίνηση που θα επιτρέψει στα ίδια συμφέροντα που είναι υπεύθυνα για τις τρέχουσες περιβαλλοντικές κρίσεις να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή όπου η ληστρική τους εκμετάλλευση θα φτάσει σε νέα ύψη που ήταν προηγουμένως αδιανόητα.

Αποσπάσματα από: Η εξαγορά της φύσης από τη Wall Street προχωρά με την έναρξη μιας νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, Whitney Webb, 13 Οκτωβρίου 2021

Στη διάσκεψη COP26 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μια "υπό την ηγεσία της βιομηχανίας και τη σύγκληση του ΟΗΕ" συμμαχία ιδιωτικών τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανακοίνωσε σχέδια για την αναμόρφωση του ρόλου των παγκόσμιων και περιφερειακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για τον "μετασχηματισμό" του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αυτή η συμμαχία που ονομάζεται GFANZ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τον "μετασχηματισμό" του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2021 από:

Ο επίσημα δηλωμένος σκοπός αυτής της προτεινόμενης αναθεώρησης είναι η προώθηση της μετάβασης σε μια οικονομία "καθαρού μηδενός". Ωστόσο, ο προτεινόμενος από την ομάδα "επανασχεδιασμός" των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευθείσα "έκθεση προόδου" τους, θα μπορούσε επίσης:

Με άλλα λόγια, τα ισχυρά τραπεζικά συμφέροντα που απαρτίζουν αυτή την ομάδα πιέζουν για την αναδημιουργία ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελός τους με το πρόσχημα της προώθησης της βιωσιμότητας.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson περιέγραψε την GFANZ ως "ενοποίηση των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του κόσμου πίσω από την παγκόσμια μετάβαση στο καθαρό μηδέν", ενώ ο John Kerry σημείωσε ότι "οι μεγαλύτεροι χρηματοπιστωτικοί παίκτες στον κόσμο αναγνωρίζουν ότι η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί μια τεράστια εμπορική ευκαιρία".

Αναλύοντας αυτές τις δύο δηλώσεις μαζί, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η GFANZ έχει ενώσει τις ισχυρότερες ιδιωτικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου πίσω από αυτό που βλέπει, πρωτίστως, ως "μια τεράστια εμπορική ευκαιρία", την εκμετάλλευση της οποίας εμπορεύεται ως "πλανητική επιταγή".

Η GFANZ στοχεύει επίσης στην περαιτέρω "εταιροποίηση" των πολυμερών αναπτυξιακών τραπεζών ("MDBs") και των αναπτυξιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ("DFIs"), προκειμένου να εκπληρώσουν καλύτερα τους επενδυτικούς στόχους των μελών της συμμαχίας.

Σήμερα, οι MDBs χρησιμοποιούνται ως "εργαλεία εξουσίας" που χρησιμοποιούν το χρέος για να εξαναγκάσουν τα αναπτυσσόμενα έθνη να εφαρμόσουν πολιτικές που ωφελούν τα ξένα συμφέροντα και όχι τα δικά τους εθνικά συμφέροντα. 

Αν η GFANZ κάνει το δικό της, οι MDBs του αύριο θα χρησιμοποιηθούν ουσιαστικά για την εξάλειψη της εθνικής κυριαρχίας, την ιδιωτικοποίηση των "φυσικών περιουσιακών στοιχείων" (π.χ. οικοσυστήματα, οικολογικές διαδικασίες) του αναπτυσσόμενου κόσμου και την επιβολή ολοένα και περισσότερο τεχνοκρατικών πολιτικών που σχεδιάζονται από θεσμούς παγκόσμιας διακυβέρνησης και δεξαμενές σκέψης σε όλο και πιο αδικημένους πληθυσμούς.

Παρόλο που η GFANZ έχει περιβληθεί με μια μεγαλόπνοη ρητορική περί "σωτηρίας του πλανήτη", τα σχέδιά της τελικά ισοδυναμούν με ένα πραξικόπημα υπό την ηγεσία των επιχειρήσεων που θα κάνει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ακόμη πιο διεφθαρμένο και ληστρικό και θα μειώσει περαιτέρω την κυριαρχία των εθνικών κυβερνήσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Αποσπάσματα από: Η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Συμμαχία Τραπεζιτών ανακοινώνει "πράσινο" σχέδιο για τον μετασχηματισμό του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, Whitney Webb, 5 Νοεμβρίου 2021

Περαιτέρω πηγές:

Press Release: NYSE And Intrinsic Exchange Group Partner to Launch a New Asset Class to Power a Sustainable Future, The Rockefeller Foundation, 14 September 2021

New Financial Alliance for Net Zero Emissions Launches, United Nations for Climate Change, 21 April 2021

The manufacturing of Greta Thunberg – for consent: the political economy of the non-profit industrial complex, book by Cory Morningstar

What is the “Global Public-Private Partnership”? Off-Guardian, 20 October 2021

The Misanthropic Bankers Behind COP26 and the Green New Deal, Off-Guardian, 3 November 2021

The Not-So-Great Carbon Reset, UK Column, 6 January 2022

Tanzania’s Late President Magufuli: “Science Denier” or Threat to Empire?, Unlimited Hangout, 29 March 2021ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


A Destructive Plan to Transform the Global Financial System Under the Guise Of “Climate Change” – The Expose


ΠΗΓΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου