Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

EΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΜΟΥ; EΠΙΔΙΘΗΚΕ Η ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ

ΟΙ ΗΠΑ AΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΕΝΑΙ CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΧΑ; Η ΡΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ!


Eίναι τελεσίγραφο πολέμου; Eπιδόθηκε η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ σε Ρωσία. Aπορρίπτουν το αίτημα Ρωσίας για μη επέκταση ΝΑΤΟ ανατολικά. Η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι θ΄απαντήσει με άλλα μέσα! Έκτακτες συνεντεύξεις τύπου από τους Blinken και Stoltenberg

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν μόλις εισήλθε στο ρωσικό ΥΠΕΞ με τις γραπτές απαντήσεις στις απαιτήσεις της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας…Eπιδόθηκε η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ σε Ρωσία.

Oι ΗΠΑ απάντησαν στη Ρωσία για την Ουκρανία. Δημοσιογραφικές πηγές σ΄επίπεδο κορυφής από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι απαντήσεις δεν υπερβαίνουν αυτά που έχουν ήδη πει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και ότι οι απαιτήσεις της Ρωσίας σχετικά με την επέκταση και τη ”συρρίκνωση” του ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτες. Οι ΗΠΑ απάντησαν στη Ρωσία, αναφέρει και το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από Ρώσους να μην δημοσιοποιήσουν την απάντηση, άδηλον τι θα πράξουν οι τελευταίοι αν και οι Αμερικάνοι οι ίδιοι κάνουν τις διαρροές.

O Lavrov έχει προειδοποιήσει αν δεν λάβουμε εποικοδομητική απάντηση από ΗΠΑ θα πάρουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα.

Πριν λίγο ο Blinken ΥΠΕΞ ΗΠΑ ήταν αποκαλυπτικός

επιβεβαιώνει τις διαρροές η απάντηση απορρίπτει ρώσικες αξιώσεις για μη περαιτέρω ανάπτυξη ΝΑΤΟ σε τ. ανατολικό μπλοκ. Απορρίπτει εγγυήσεις ασφαλείας που ζητήθηκαν από Ρωσία. Είναι αυτό casus belli για Μόσχα; Tελείωσαν τα χαρτιά; Ήταν αυτό το τελευταίο χαρτί των ΗΠΑ Έχει ο Πούτιν φυλαγμένο άσο στο μανίκι ή πάμε για σύρραξη;;

Επί ποδός πολέμου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν με τις χώρες του ΝΑΤΟ την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη. H Mεγάλη Βρετανία μελετά την πιθανότητα ν΄αναπτύξει συμπληρωματικές δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη αναφέρει η Telegraph.

Η Βουλγαρία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφός της. Είναι έτοιμη να δεχθεί τον γαλλικό στρατό, αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός BNR, επικαλούμενος ενημερωμένη διπλωματική πηγή. Επίσης δήλωσε πως δεν θα στείλει στρατεύματα της στην Ουκρανία.

Aντίθετα η Ρουμανία δια του Προέδρου της διαμηνύει ότι είναι έτοιμη ν΄αποδεχθεί ΝΑΤΟ-ικές ορδές αν χρειαστεί. Οι Τσέχοι θα δωρίσουν 4.000 βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας.

όπου φύγει φύγει….

Νέος συναγερμός. Οι ΗΠΑ εξορκίζουν τους πολίτες της να φύγουν τώρα άμεσα από Ουκρανία με εμπορικές ή ιδιωτικές πτήσεις ακόμη..

Αρχίζει;

Ο ΓΓ ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα…Πιθανόν αναφορικά με τις απαντήσεις και όχι μόνο.

Ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ : Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιτεθεί στο Ντονμπάς… Ο Denis Pushilin σημείωσε από αυτή την άποψη τι είδους όπλα χρειάζονται οι υπερασπιστές του Donbass.

Την απόφαση για την προμήθεια όπλων στο DPR και LPR μπορεί να λάβει ο Πρόεδρος Πούτιν μετά τις αναφορές του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου

Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Kartapolov

η Αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Wendy R. Sherman: «Βεβαίως βλέπουμε όλες τις ενδείξεις ότι [ο Πούτιν] πρόκειται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη κάποια στιγμή [στην Ουκρανία], ίσως από τώρα έως τα μέσα Φεβρουαρίου».

Τι μεταδίδει το TASS

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν επέδωσε την Τετάρτη στον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο τη γραπτή απάντηση της Ουάσιγκτον στο ρωσικό σχέδιο διμερούς συνθήκης για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής παρέδωσε τη γραπτή απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στο σχέδιο διμερούς συνθήκης για τις εγγυήσεις ασφαλείας που είχε παρουσιάσει προηγουμένως η ρωσική πλευρά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Πρέσβη των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν επισκέφθηκε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν γραπτή απάντηση στη Ρωσία αναφέρθηκε προηγουμένως στο Twitter από τη δημοσιογράφο του Bloomberg, Τζένιφερ Τζέικομπς. «Η γραπτή απάντηση των ΗΠΑ στη Ρωσία έχει ήδη παραδοθεί», είπε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας της Κρατικής Δούμα, είπε ότι η Ρωσία δεν θα δημοσιεύσει την απάντηση των ΗΠΑ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας εάν λάβει ανάλογο αίτημα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ουσία και το περιεχόμενο της αντίδρασης της Ουάσιγκτον θα μεταδοθεί στο κοινό.

και διπλωματική εμπλοκή: ζήτημα απέλασης του Ρώσου Πρέσβη από ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έθεσε το ζήτημα της αναχώρησής του από την Ουάσινγκτον εάν η Ρωσία δεν εκδώσει βίζα στους φρουρούς του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα.

Ανακεφαλαίωση
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν επίσημα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη γραπτή τους απάντηση στα αιτήματα και τις προτάσεις που υπέβαλε η Ρωσία τον Δεκέμβριο. Αρχικά, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να γράψουν οτιδήποτε αλλά στο τέλος η Μόσχα ανάγκασε τις ΗΠΑ να απαντήσουν γραπτώς. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει προηγουμένως να μην δημοσιευθεί η απάντησή τους.

Τώρα το περιεχόμενο της γραπτής απάντησης έχει καίρια σημασία. Η Μόσχα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι εάν το περιεχόμενο της αμερικανικής γραπτής απάντησης δεν της ταιριάζει, τότε θα ενεργήσει με άλλα μέσα. Ο Λαβρόφ το επιβεβαίωσε σήμερα.

Έτσι, η μπάλα είναι πλέον στο πλευρό της Ρωσίας και αν το περιεχόμενο της απάντησης των ΗΠΑ στα χαρτιά δεν της ταιριάζει, τότε η Μόσχα θα πρέπει να κάνει την κίνησή της. Διότι αν τίποτα δεν ακολουθήσει μια πιθανή άρνηση, τότε θα φαίνεται ότι το Κρεμλίνο μπλόφαρε από την αρχή και δεν υπήρχε τίποτα πίσω από τις απαιτήσεις του.

Κατά συνέπεια, περιμένουμε το πέρασμα από το σταυροδρόμι της τρέχουσας κρίσης και ορισμένα γεγονότα στρατιωτικοπολιτικού χαρακτήρα που θα προκύπτουν από την απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να λάβουν υπόψη τις κόκκινες γραμμές της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις σφαίρες της επιρροής.

Ανακοινώθηκαν επίσης έκτακτες συνεντεύξεις τύπου από τους Blinken και Stoltenberg, οι οποίες θα ασχοληθούν με τις ίδιες εγγυήσεις.

Τι λέει τώρα ο Blinken:

«Οι απαντήσεις μας ήταν πλήρως συντονισμένες» με την Ουκρανία και τους Ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους….” Θα ενημερώσει τα μέλη του Κογκρέσου αργότερα σήμερα και θα διαβουλευτεί μαζί τους για τα βήματα προς τα εμπρός.” Δεν δημοσιοποιούμε το έγγραφο” λέει και ελπίζει ότι η Ρωσία θα απόσχει επίσης από τη δημοσιοποίηση της απάντησης των ΗΠΑ.

”8.500 μέλη του αμερικανικού στρατού είναι σε ετοιμότητα στις ΗΠΑ για να μεταβούν στην Ανατολική Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι αυτές οι δυνάμεις δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθούν για ανάπτυξη».
“Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Προτιμούμε τη διπλωματία”, λέει…αλλά
Θα υπάρξουν “αιφνίδιες συνέπειες” εάν υπάρξει περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία στην Ουκρανία, επαναλαμβάνει. “Απομένει στη Ρωσία το πώς θα απαντήσει. Παραμένουμε σ΄ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση.”

«Η πρεσβεία μας στο Κίεβο θα παραμείνει ανοιχτή» αλλά
Ο κάθε Αμερικανός στην Ουκρανία θα πρέπει «να σκεφτεί έντονα να φύγει», προσθέτει λέγοντας ότι θα μπορούσε να «παγιδευθεί σε μια ζώνη ένοπλης σύγκρουσης» εάν υπάρξει ρωσική εισβολή

. Για περιεχόμενο φακέλου, απαντά: “Επαναλαμβάνει αυτό που λέγαμε δημόσια για πολλές εβδομάδες και για πολλά χρόνια” πως θα υποστηρίξουμε αρχές του ΝΑΤΟ και «τη δέσμευση στην οποία είμαστε δεσμευμένοι».

 Συμπεριφέραται σαν να είναι η Ουκρανία ήδη μέλος του ΝΑΤΟ και επομένως casus Belli η επίθεση σε Ουκρανία.
“Δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Δεν θα υπάρξει αλλαγή”, προσθέτει
«Η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή, παραμένει ανοιχτή», δηλ. προσκαλεί όλο το τ, ανατολικό μπλοκ θέλει υπό ομηρία τη Ρωσία. 

Αν δεν κινηθεί θα υποστεί αργό θάνατο.
«Δεν μένουμε στάσιμοι», λέει.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους», λέει o Blinken. Ο Πούτιν πάντως δεν συνηθίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα….

“Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συμμετείχε στενά σε αυτό το έγγραφο. Το εξετάσαμε μαζί του επανειλημμένα”. “Το έγγραφο που μοιραστήκαμε με τη Ρωσία σήμερα” δηλώνει πολύ ξεκάθαρα τις αρχές στις οποίες δεσμευόμαστε και τις ανησυχίες μας και των συμμάχων μας σχετικά με ενέργειες της Ρωσίας που υπονομεύουν την ασφάλεια στην Ουκρανία και τον ευρωπαϊκό χώρο.

Επομένως ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ αποκαλυπτικός επιβεβαιώνει τις διαρροές η απάντηση απορρίπτει ρώσικες αξιώσεις για μη περαιτέρω ανάπτυξη ΝΑΤΟ σε τ. ανατολικό μπλοκ. Απορρίπτει εγγυήσεις ασφαλείας που ζητήθηκαν από Ρωσία. Είναι αυτό casus belli για Μόσχα; Tελείωσαν τα χαρτιά; Ήταν αυτό το τελευταίο χαρτί των ΗΠΑ Έχει ο Πούτιν φυλαγμένο άσο στο μανίκι ή πάμε για σύρραξη;;3 σχόλια:

 1. Ποτέ δεν είχε τόσες πιθανότητες εκπλήρωσης η παρακάτω προφητεία, όσες έχει φέτος (εφόσον μετάνοια δε φαίνεται ούτε με HUBBLE):

  Προφητεία Αγίου Κωνστάντσας (ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΡΩΣΙΑΣ 1806)»

  Το άρθρο περιλαμβάνει μία προφητεία του 1806 με τις ακόλουθες προβλέψεις, που κατά την γνώμη μου χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής:
  Κεφ. Ζ’ συμβαίνει φθορά δια ξηράς και δια θαλάσσης.(Σεισμός – Τσουνάμι) (;;;)

  Κεφ. Η’ εις τας 18 Μαρτίου θέλουν αυξήσει οι αιματώδεις πόλεμοι και νίκαι.
  Κεφ. Θ’ εις τας 8 Ιουλίου συμβαίνουν δύο ανήκουστοι πόλεμοι.
  Κεφ. Ι’ εις τας 12 Αυγούστου, ανυπόφορος ζέστη γεννήσεται.
  Κεφ. Ία’ εις τας 18 Δεκεμβρίου χάνεται το ήμισυ της ανθρωπότητας.
  Κεφ. Ιβ’ θέλει εκλεχθεί ένας Βασιλεύς από το Ιμπέριον.
  Τα άνωθεν ελήφθησαν εκ τινός χειρόγραφου παλαιού εκ της Ι. Μ. Κωσταμονίτου κατά μήνα Αύγουστον 1897

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θἄρθη ξαφνικά. Νὰ ἔχετε ἕνα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στὴ θύρα. Αὐτὸ θὰ σᾶς ἐμποδίση φεύγοντας. Μὴ τὸ ἀφήσετε. Νὰ τὸ πάρετε μαζὶ σας, γιὰ νὰ φᾶνε τὰ παιδιά σας.

   Διαγραφή
 2. Ο κοντος επρεπε να τους τελειωσει οταν ηταν απροετοιμαστοι το 2014 και να προελασει μεχρι την τιρασπολ και το ισμαηλ. Τωρα θα περιμενουν οι δυτικοι την φυσιολογικη ηλικιακη φθορα του κοντου και παραλληλα θα ενισχυουν τους Ουκους. Οταν νιωσουν ετοιμοι και απο θεση ισχυος θα την κατσουν στους ρωσσους στα σιγουρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή