Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


Η τσεχική κυβέρνηση αποφάσισε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η τσεχική κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Petr Fiala σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη. Το υπουργικό συμβούλιο δεν επιθυμεί να «διευρύνει τις διαιρέσεις εντός της κοινωνίας», είπε.

Η σημερινή κυβερνητική συνεδρίαση κατέληξε επίσης στην έγκριση τροποποίησης του νόμου για την πανδημία της χώρας. 

Η τροπολογία, που ετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση του κόμματος ANO και των Σοσιαλδημοκρατών, παρατείνει την περίοδο για την οποία ισχύει η νομοθεσία έως τον Αύγουστο του 2023. 

Επιπλέον, νέες προσθήκες θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να θεσπίσει μέτρα καραντίνας και απομόνωσης ή περιορισμός της συμμετοχής σε χορευτικά κλαμπ.

Ο υπουργός Υγείας Vlastimil Válek ανακοίνωσε ότι προετοιμάζονται περαιτέρω μέτρα κατά της επιδημίας, όπως η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων για παιδιά άνω των 12 ετών.radio.cz 19/1/22

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 για ορισμένες ηλικιακές ομάδες και επαγγέλματα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wenceslas στο κέντρο της Πράγας για να αμφισβητήσουν την αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων και να απορρίψουν τον εμβολιασμό των παιδιών προτού πραγματοποιήσουν πορεία στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας «Ελευθερία, ελευθερία».

Η διαμαρτυρία της Πράγας ακολούθησε παρόμοιες αλλά μικρότερες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Τσεχίας το Σάββατο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση εξέδωσε εντολή στις αρχές Δεκεμβρίου, καθιστώντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 60 και άνω, καθώς και για ιατρικό προσωπικό, αστυνομικούς, πυροσβέστες και φοιτητές ιατρικής. abc

Η εντολή επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο, αλλά ανατράπηκε από τη νέα κυβέρνηση μετά τους αγώνες του λαού που ακύρωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ολική Ανατροπή.




 

1 σχόλιο: