Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΩΓΜΟΙ: ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΥΡΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟ

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ SBU ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ!
ΦΩΤΟ


ΔΙΩΓΜΟΙ. Η μυστική υπηρεσία SBU του καθεστώτος του νο1 Εβραίου influencer στον κόσμο έκανε ντου στην έδρα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας!

 (Η The Jerusalem Post παρουσιάζει τους 50 ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ 2022 με τη μεγαλύτερη επιρροή: Νο 1 ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ! Νο 3 η νέα Πρωθυπουργός Γαλλίας Elisabeth Borne! Νο 8 ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μπλίνκεν!.)

 Σε ποινικά δικαστήρια θα στείλουν αρχιερείς! Ιερομόναχοι που μνημόνευσαν τον Πατριάρχη Κύριλλο εκδιώχθηκαν από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ και αρκετοί ακόμη μοναχοί έφυγαν από το μοναστήρι. 

Θέλουν να την υπαγάγουν δια της βίας στο αμερικανο-ΝΑΤΟ-ικό σχισματικό μόρφωμα!

Η SBU διεξήγαγε έρευνες στην ηγεσία του UOC (MP) στην περιοχή Kirovohrad.”Η SBU (η μυστική υπηρεσία-κρατική ασφάλεια ουκρανικού καθεστώτος) διεξήγαγε έρευνες στην ηγεσία του UOC-MP της Εκκλησίας Ουκρανίας που πρόσκειται στη Μόσχα. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, ορισμένοι εκπρόσωποι αυτής της θρησκευτικής κοινότητας εμπλέκονται στη διάδοση ιδεών που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και υποδαυλίζουν το θρησκευτικό μίσος”,αναφέρει το κανάλι Telegram της υπηρεσίας. η SBU διεξήγαγε έρευνες στην ηγεσία του UOC-MP της περιοχής Kirovohrad.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας διεξήγαγαν έρευνες στην ηγεσία και τους εκπροσώπους της επισκοπής Kirovograd της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε τη Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου της SBU σύμφωνα με το interfax.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, ορισμένοι εκπρόσωποι αυτής της Eκκλησίας εμπλέκονται στη διάδοση ιδεών που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και υποδαυλίζουν το θρησκευτικό μίσος.

Διευκρινίζεται ότι οι έρευνες έγιναν στις μητροπόλεις Κιρόβογκραντ και Novomirgorodsky, καθώς και σε ενδιαιτήματα των κατηγορουμένων.

«Μεταξύ άλλων, βρέθηκε αλληλογραφία μεταξύ του Μητροπολίτη Kirovograd και Novomirgorodsky και του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αντιουκρανικού υλικού κατασκευασμένου στη Ρωσία. 

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, τα κείμενά τους περιέχουν ενδείξεις διάπραξης ποινικών αδικημάτων σύμφωνα με το Ποινικό Κώδικας Ουκρανίας», τονίζει η ειδική υπηρεσία.

Σημειώνουν ότι, συγκεκριμένα, μιλάμε για το άρθρο 110 (καταπάτηση της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου της Ουκρανίας) και το άρθ. 161 (παραβίαση της ισότητας των πολιτών ανάλογα με τη φυλή, την εθνικότητα, την περιφερειακή τους καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την αναπηρία και άλλα χαρακτηριστικά) του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας.

«Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι αντιουκρανικό υλικό διανεμήθηκε ενεργά μεταξύ κληρικών και πιστών προκειμένου να σχηματιστούν θέσεις μεταξύ τους που θα ήταν επωφελείς για τη χώρα την επιτιθέμενη. Ειδικότερα, η προσάρτηση της Κριμαίας δικαιολογείται», αναφέρει η Υπηρεσία.

Η SBU διευκρινίζει ότι συγγραφέας ενός από τα βιβλία που βρέθηκαν κατά τις έρευνες είναι ο Αντρέι Νόβικοφ, ο πρώην γραμματέας της επισκοπής της Οδησσού του UOC-MP, ο οποίος έφυγε για τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014 λόγω της φιλορωσικής του θέσης.

Αυτήν τη στιγμή διατηρεί το δικό του κανάλι Telegram, όπου προωθεί θέσεις για την υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων , δυσφημώντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και το μίσος για το ουκρανικό έθνος.

Με πρωτοβουλία της SBU, όλα τα υλικά που κατασχέθηκαν στάλθηκαν για εξέταση. Η Υπηρεσία Ασφαλείας συνεχίζει τη διερεύνηση αυτής της ποινικής υπόθεσης και εργάζεται για να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την καταπάτηση της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κρατικής κυριαρχίας της Ουκρανίας αναφέρει το ουκρανικό μέσο.


Μερικά Ουκρανικά Ορθόδοξα κανάλια Telegram ανέφεραν ότι ορισμένοι ιερομόναχοι που μνημόνευσαν τον Πατριάρχη Κύριλλο στις θείες ακολουθίες εκδιώχθηκαν από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ και αρκετοί ακόμη μοναχοί έφυγαν μόνοι τους από το μοναστήρι. 

Αναφέρθηκαν επίσης για «δεκάδες απαγορεύσεις» στην υπηρεσία του κλήρου της UOC για τη μνημόνευση του πατριάρχη. Αναφέρει το TASS: «Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ορθοδόξων Εμπειρογνωμόνων, ο επικεφαλής του τμήματος για τις σχέσεις με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ, ο Κύριλλος Φρόλοφ είπε … 

«Σχετικά με την κατάσταση στη Λαύρα, επιβεβαιώνω αυτές τις πληροφορίες… Τώρα εργάζονται πολύ σκληρά για τη λίστα με αυτούς που μνημονεύουν τον πατριάρχη. 

Χρειάζεται η «κάθαρση» της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ για να μεταφερθεί στο OCU (στο μόρφωμα συμπίλημα σχισματικών που εγκαθιδρύθηκε κατά επιταγήν των ΗΠΑ ΝΑΤΟ από Φανάρι) και για να μην αντισταθούν στη μεταφορά ο ηγούμενος της Λαύρας Μητροπολίτης Πάβελ ( Παύλος) και ο Μητροπολίτης Ονούφριος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προηγούμενος επικεφαλής της SBU, Ιβάν Μπακάνοφ, ήταν ενορίτης του UOC και «κατά κάποιο τρόπο εμπόδισε την καταστροφή του», ενώ ο νέος επικεφαλής, εν ενεργεία επικεφαλής του SBU, Vasily Malyuk, ενεργεί πιο αποφασιστικά. 

«Η ηγεσία του UOC βρίσκεται υπό την πλήρη κηδεμονία της SBU και του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Παύλος απειλείται με φυλάκιση εάν κάποιος στο μοναστήρι δει να τιμάει τη μνήμη του Πατριάρχη Κύριλλου.”

Yπό αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και διωγμών η Ορθόδοξη κανονική Εκκλησία Ουκρανίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο Μόσχας αποστασιοποιήθηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας αλλά η μήνις των αρχών δεν σταμάτησε.



Η UOC είναι μια αυτοδιοικούμενη εκκλησία εντός του Πατριαρχείου Μόσχας, το ειδικό καθεστώς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας αντικατοπτρίζεται στον καταστατικό χάρτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και στον καταστατικό χάρτη της ίδιας της UOC. 

Το συμβούλιο, το οποίο έλαβε χώρα στις 27 Μαΐου στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα (Feofaniya), δήλωσε ότι «υιοθετήθηκαν προσθήκες και αλλαγές στον χάρτη για τη διαχείριση της UOC, που μαρτυρούν την πλήρη ανεξαρτησία και ανεξαρτησία της».

 Οι ιεράρχες που υποστήριξαν τις αποφάσεις του συμβουλίου σταμάτησαν να μνημονεύουν τον Πατριάρχη Κύριλλο. 

Η σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υιοθέτησε στη συνέχεια ψήφισμα ότι οι αποφάσεις του συμβουλίου της UOC «χρειάζεται να μελετηθούν με τον προβλεπόμενο τρόπο» για τη συμμόρφωσή τους με τον καταστατικό χάρτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Ωστόσο, η εκστρατεία κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η κατάληψη εκκλησιών, οι διώξεις πιστών και κληρικών δεν σταματούν στην Ουκρανία. Ανοίγονται ποινικές δικογραφίες σε βάρος των αρχηγών των μητροπόλεων, γίνονται εκκλήσεις για απαγόρευση της εκκλησίας και αφαίρεση της περιουσίας της.

ΥΓ. Την ώρα που στην Ουκρανία διώκονται στυγνά από το φιλοδυτικό καθεστώς αρχιερείς κληρικοί μοναχοί πιστοί στην Ελλάδα καντηλανάφτες και νεωκόροι είναι πλέον Ουκρανοί. ( π.χ Σε μεγάλο προσκύνημα θαυματουργής εικόνας σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας).

Αφού τους προσλαμβάνετε με διαδικασίες εξπρές και πολιτικά κριτήρια κάντε τους και ένα σεμινάριο να σέβονται τους πιστούς και τον χώρο.. γιατί είναι και ασεβείς…(υπάρχει συγκεκριμένο π.χ)

Είναι πόλη που έπινε νερό στο όνομα των Ρώσων και τώρα όπου πνέει...όχι το Πνεύμα το Άγιον αλλά ο κοπανιστός αέρας των ημερών…παραδίδουν προσκυνήματα σε Ουκρανούς…Καιροσκοπισμός…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου