Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΡΩΣΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


Η ΦΡΕΓΑΤΑ ADMIRAL MAKAROV ΔΕΝ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ. 

Ρώσος εμπειρογνώμονας: Οι Βρετανοί χρησιμοποιούν την εμπειρία της επίθεσης στη Σεβαστούπολη εναντίον άλλων βάσεων του ρωσικού ναυτικού

Η επίθεση με drone στον κόλπο της Σεβαστούπολης είχε ως στόχο την αναγνώριση και τη μελέτη της λειτουργίας του ρωσικού συστήματος αεράμυνας και την προστασία της κύριας βάσης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Μαξίμ Κλίμοφ δήλωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Kombat, αναφέρει ανταποκριτής του PolitNavigator.

Η επίθεση με drone στον κόλπο της Σεβαστούπολης είχε ως στόχο την αναγνώριση και τη μελέτη της λειτουργίας του ρωσικού συστήματος …

«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτή η υπόθεση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους που τέθηκαν . Το έργο της βύθισης των πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν ήταν στόχος για έναν απλό λόγο, ότι η βρετανική πλευρά ήταν πίσω από αυτό, και αυτή ήταν μια ειλικρινής μελέτη των δυνατοτήτων μας », πιστεύει ο Klimov.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ένας από τους πρώτους που αντέδρασαν στην επίθεση στον κόλπο της Σεβαστούπολης ήταν ένα εξειδικευμένο τουρκικό έντυπο, γράφοντας για το γεγονός ότι οι Ρώσοι φέρεται να μην έβγαλαν κανένα συμπέρασμα από το πρόσφατο περιστατικό, όταν ένα εχθρικό ναυτικό drone που έχασε τον έλεγχο εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας.

«Η ίδια η επίθεση είναι ένα cosplay της βρετανικής επίθεσης στην Κρονστάνδη το 1919, μόνο που τότε υπήρχαν τορπιλοβάτες και αεροπλάνα. Και ηττήθηκε, επειδή εξήχθησαν συμπεράσματα μετά την πλημμύρα του καταδρομικού Oleg δύο ημέρες νωρίτερα, εξήγησε ο Klimov. – Στη χώρα μας, μετά την πρώτη επίθεση από drones, την οποία μελετήσαμε, ερευνήσαμε, τα ίδια σκάφη εισβάλλουν στην υδάτινη περιοχή του κόλπου. Κάτι, κάπου πάει λάθος».

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι δεν σημειώθηκε καμία ζημιά στη φρεγάτα Admiral Makarov, καθώς τα ουκρανικά κανάλια πληροφόρησης σάλπιζαν. Όμως, πλάνα από drone δείχνει ότι το μη επανδρωμένο σκάφος κόντεψε να πλησιάσει στο πλάι της φρεγάτας. Και τα ίδια τα drones αρχικά ανακάλυψαν όχι τεχνικά μέσα, αλλά εμφανώς έναν ναύτη ενός από τα πλοία.

Ο Κλίμοφ διευκρίνισε ότι ο εχθρός έχει όλο και πιο σοβαρά μέσα, τα οποία, για παράδειγμα, αφού δοκιμάσει στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, μπορεί να χρησιμοποιήσει σε επίθεση στη βάση των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων του Βόρειου Στόλου.


Δορυφορική εικόνα του κόλπου στη Σεβαστούπολη
Η στρατιωτική πύλη Militarny σημειώνει ότι είναι πιθανό η φωτογραφία να κατέγραψε την κίνηση της φρεγάτας Admiral Makarov.
Οι πρώτες δορυφορικές εικόνες του κόλπου στην κατεχόμενη Σεβαστούπολη (Κριμαία) δημοσιεύτηκαν μετά από πιθανή επίθεση drone σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 29 Οκτωβρίου. Αυτό αναφέρει η στρατιωτική πύλη Military με αναφορά στον αναλυτή του OSINT Benjamin Pittet.

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την 1η Νοεμβρίου στις 5:35 και στις 11:06.

Ο δορυφόρος εντόπισε ένα πλοίο κλάσης Admiral Grigorovich να ρυμουλκείται στην ανοιχτή θάλασσα. Σε πέντε ώρες βρισκόταν στον τοίχο πρόσδεσης του κόλπου Streletskaya στη Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό κέντρο, είναι πιθανό η φωτογραφία να κατέγραφε την κίνηση της φρεγάτας Admiral Makarov. Είναι αδύνατο να διαπιστωθεί η φύση της πιθανής ζημιάς από επίθεση drone από μια φωτογραφία.

Υπενθυμίζουμε ότι πυρκαγιά ξέσπασε στη Σεβαστούπολη μετά από επιθέσεις UAV στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου