Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΕΧΕΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ


Γράφει η Rhoda Wilson


Η Τουρκία σχεδιάζει να λανσάρει ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας ("CBDC") το επόμενο έτος και θα ενσωματωθεί στο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας της Τουρκίας. Αυτή η ενσωμάτωση αποτελεί μέρος της επόμενης φάσης του ερευνητικού προγράμματος ψηφιακής τουρκικής λίρας.

Όπως εξήγησε τοLibre Solutions Network, το ψηφιακό νόμισμα είναι αυτό που κάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο να λειτουργεί τόσο καλά. Το πρόβλημα είναι ότι καθώς το διαδίκτυο έχει εισβάλει όλο και περισσότερο στη ζωή μας έχει δώσει όλο και περισσότερη δύναμη στο ψηφιακό χρηματοπιστωτικό συγκρότημα. 

Αυτό είναι το θεμέλιο ενός «συστήματος κοινωνικής πίστωσης» που στοχεύει στον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής σας. Το να έχεις τις «σωστές» κοινωνικές στάσεις ή συμπεριφορές δεν θα είναι αρκετό για να το αντέξεις αυτό. Το παιχνίδι έχει απόλυτο έλεγχο και το έπαθλο είναι όλος ο χρόνος και τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ενώ τα ψηφιακά νομίσματα είναι εργαλεία της τεχνοκρατίας, το ίδιο ισχύει και για τις ίδιες τις κεντρικές τράπεζες. Αυτό που επιδιώκουν οι κεντρικές τράπεζες με τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι απλώς έλεγχος.

 Έχουν ήδη τον έλεγχο. Η ανησυχία τους είναι ότι ο έλεγχός τους είναι πολύ ακατέργαστος και θα προτιμούσαν ακριβείς επιλογές για τη μικροδιαχείριση της οικονομίας μέχρι τις μεμονωμένες συναλλαγές.

Διαβάστε ακόμα:Εργαλεία της Τεχνοκρατίας: #1 Ψηφιακό Νόμισμα, Δίκτυο Λύσεων Libre, 1 Φεβρουαρίου 2022


Ας μην χάσουμε την επαφή... Η κυβέρνησή σας και η Big Tech προσπαθούν ενεργά να λογοκρίνουν τις πληροφορίες που αναφέρονται από το TheExposéγια να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες. Εγγραφείτε τώρα για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα τελευταία νέαχωρίς λογοκρισία στα εισερχόμενά σας...

Του Πίτερ Ιμάνουελσεν

Η τουρκική κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να λανσάρει το ψηφιακό της νόμισμα το επόμενο έτος.


«Το ψηφιακό σύστημα τουρκικής λίρας θα ενσωματωθεί με την ψηφιακή ταυτότητα και το FAST», ανέφερε η επίσημη έκθεση. Το FAST είναι ένα σύστημα πληρωμών που διαχειρίζεται η τουρκική κεντρική τράπεζα. Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα CBDC το 2023, Γραφείο Νομισμάτων, 25 Οκτωβρίου 2022

Και έτσι, αποδεικνύοντας ότι η διαφορά μεταξύ μιας θεωρίας συνωμοσίας και της πραγματικότητας είναι περίπου 12 μήνες, επειδή αυτό που ονομάστηκε τρελή θεωρία συνωμοσίας πέρυσι, γίνεται τώρα πραγματικότητα - ένα CBDC που συνδέεται με την ψηφιακή σας ταυτότητα.

Με ένα CBDC γίνεται πραγματικά εύκολο για το κράτος να σταματήσει τους αντιφρονούντες από την αγορά ή την πώληση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον απόλυτο έλεγχο.

Και σκεφτείτε ότι η Τουρκία είχε πολύ υψηλό ρυθμό πληθωρισμού πρόσφατα και τώρα ανακοινώνουν ψηφιακό νόμισμα, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα είδος «επαναφοράς».

Βλέπουμε υψηλό πληθωρισμό σε πολλές δυτικές χώρες τώρα. Φαντάζομαι ότι θα εισαχθεί ένα ψηφιακό νόμισμα με τη δικαιολογία της αποτροπής περαιτέρω οικονομικών προβλημάτων. Μια επαναφορά της παγκόσμιας οικονομίας, αν θέλετε. Ίσως μια «Μεγάλη Επαναφορά».

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για ένα ψηφιακό ευρώ με κανέναν άλλο από την Amazon.

[Σημείωση: Σύμφωνα με τοInvestor Place, η ΕΕ δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που δοκιμάζει ένα CBDC. Πολλά έθνη της Καραϊβικής, καθώς και η Νιγηρία, έχουναναπτύξει πλήρως ΤΑ CBDCγια όλους τους πολίτες. Η Κίνα δοκιμάζει το ψηφιακό της γιουάν εδώ και μήνες και τράβηξε την παγκόσμια προσοχή γι' αυτό ότανέφερε αυτή τη δοκιμή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022. Και την περασμένη εβδομάδα, τόσο τοΙράν όσο και η Ρωσίαξεκίνησαν τις δικές τους δοκιμές CBDC, με σχέδια να βγάλουν ένα τελικό προϊόν το επόμενο έτος.]

Η επόμενη πρόβλεψή μου είναι ότι θα αποκτήσουμε προσωπικούς ιχνηλάτες άνθρακα για να παρακολουθούμε όλο το διοξείδιο του άνθρακα ("C02") εκπέμπετε με τις αγορές σας σε ψηφιακό νόμισμα. Αυτό συμβαίνει ήδη σε κάποιο βαθμό, πολλές τράπεζες έχουν αρχίσει να παρακολουθούν το C02εκπομπές από τις αγορές σας, και στη Σουηδία, έχουμε ήδη μια πιστωτική κάρτα που σας μπλοκάρει εάν υπερβείτε το C0 σας2όριο.


Τα πράγματα συμβαίνουν γρήγορα και τα CBDC και οι ψηφιακές ταυτότητες είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που θα πιέσουν.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε, ένα ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να προγραμματιστεί για να δαπανηθεί μόνο για τα πράγματα στα οποία το κράτος θέλει να το ξοδέψετε. Προφανώς, θα ισχυριστούν ότι το κάνουν για να «σώσουν την οικονομία». Οι δυνατότητες ελέγχου και τυραννίας είναι ατελείωτες.

Έχουμε ήδη δει πώς PayPal έχει έναν κανόνα ότι μπορούν απλώς να κλέψουν 2500 $ από τον λογαριασμό σας εάν κρίνουν ότι διαδίδετε "παραπλανητικές πληροφορίες". Ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν λάθος στην αρχή, αλλά μόλις η καταιγίδα των μέσων ενημέρωσης ηρέμησε, ΕΠΑΝΈΦΕΡΑΝαυτόν τον κανόνα.

Ευτυχώς PayPal είναι εθελοντική και όλοι μπορούν και πρέπει να διαγράψουν PayPal τους. Τι συμβαίνει όμως όταν πρόκειται για CBDC και αναγκάζεστε να το χρησιμοποιήσετε; Τι γίνεται αν δεν μπορείτε να αγοράσετε τίποτα αν δεν το χρησιμοποιήσετε;

Βλέπετε το πρόβλημα εδώ; Αυτό ανοίγει την πόρτα για ένα νέο επίπεδο τυραννίας που δεν έχουμε ξαναδεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου