Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ...

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟ 2023 




Γράφει ο Ιγκόρ Τσούντοφ

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΗΚΜΑΣΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ;

Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου είναι μια απόκλιση από τη συνηθισμένη πορεία μου, αλλά αγγίζει ένα θέμα που με ανησυχεί πολύ. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε μια ανησυχητική τάση που παρατήρησα, η οποία μόλις επιβεβαιώθηκε από το ολλανδικό ινστιτούτο υγείας RIVM.

Η τάση είναι μια ταχεία μείωση των γνωστικών ικανοτήτων πολλών ανθρώπων.

Έχω μια μικρή επιχείρηση και ασχολούμαι με πολλούς ανθρώπους και άλλες μικρές επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι παρείχαν αξιόπιστες υπηρεσίες, θυμόντουσαν ραντεβού, παρακολουθούσαν θέματα και ούτω καθεξής. Παρατήρησα ότι τον τελευταίο καιρό, μερικοί άνθρωποι έχουν γίνει λιγότερο ικανοί γνωστικά. Ξεχνούν βασικά ραντεβού, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, κάνουν τρελά-ηλίθια λάθη και ούτω καθεξής.

Ένας φίλος αυτού του ιστολογίου, ο Rintrah Radagast, βρήκε μια ανησυχητική έκθεση από το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας που ονομάζεται RIVM. Έγραψε μια μεγάλη θέση σχετικά με την έκθεση αυτή. Θα εξετάσω αυτήν την έκθεση από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία.


https://www.rivm.nl/en/news/significant-increase-in-memory-and-concentration-problems-among-adults

Η δήλωση που κάνει το RIVM είναι ανατριχιαστική:


Η αύξηση των προβλημάτων μνήμης και συγκέντρωσης των ενηλίκων φαίνεται να είναι μια πιο μακροπρόθεσμη επίδραση των μέτρων για τον κορονοϊό καθώς και των λοιμώξεων SARS-CoV-2.

Είναι ενδιαφέρον ότι η RIVM παραδέχεται ότι τα «μέτρα κορωνοϊού» θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ρόλο σε αυτήν την κατάσταση.

Η πιο σημαντική αύξηση παρατηρείται σε άτομα ηλικίας 45-74 ετών:


Ο αριθμός των επισκέψεων GP για προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης αυξήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μεταξύ των ενηλίκων (ηλικίας 25 ετών και άνω), αλλά η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις ηλικιακές ομάδες από 45 έως 74 ετών (+40%)). Αύξηση 31% παρατηρήθηκε στους ενήλικες ηλικίας 24-44 ετών και αύξηση 18% στους ενήλικες άνω των 75 ετών.

Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται παραπάνω δεν λαμβάνονται από υποστηρικτές του Long Covid που επενδύουν σε μια συγκεκριμένη αφήγηση. Αντ 'αυτού, τα παραπάνω ευρήματα προέκυψαν από την ανάλυση δεδομένων της βάσης δεδομένων πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ολλανδίας και βασίζονται στον αριθμό των ιατρικών επισκέψεων για προβλήματα μνήμης και άλλα γνωστικά προβλήματα.


Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από την έβδομη τριμηνιαία έρευνα μεταξύ ενηλίκων στις Κάτω Χώρες και βασίζονται σε στοιχεία από τη βάση δεδομένων πρωτοβάθμιας περίθαλψης Nivel. Αυτή η τριμηνιαία μελέτη αποτελεί μέρος της έρευνας για την υγεία για το COVID-19, ένα ερευνητικό πρόγραμμα του δικτύου GOR.

Μια πιο λεπτομερής ανάλυση δεδομένων μπορεί να δει εδώ.
Sars-CoV-2 Prion Domain, Long Covid και γνωστικά προβλήματα


Το Long Covid είναι ένας κακώς καθορισμένος αστερισμός προβλημάτων που φαίνεται να περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα κάτω από τον ήλιο. 

Πιο συχνά αναφέρονται «ομίχλη εγκεφάλου», προβλήματα συγκέντρωσης και κόπωση. Το Long Covid φαίνεται να είναι υπερβολικό από ορισμένα συμφέροντα, αλλά είναι πραγματικό παρ 'όλα αυτά και γνωρίζω ορισμένους ανθρώπους που επηρεάζονται. 

Οι αναγνώστες μου ανέφεραν επίσης πολύ συναρπαστικές ιστορίες για τις δικές τους συνέπειες του Covid-19. Πρέπει να γνωρίζετε ότι συμπτώματα παρόμοια με τα παραπάνω είναι παρόντα και στα αρχικά στάδια της άνοιας.

Η έρευνα RIVM, η οποία ανέφερε 40% περισσότερες επισκέψεις για γνωστικά προβλήματα και προβλήματα μνήμης, είναι ένα ανησυχητικό εύρημα. Ταιριάζει και επιβεβαιώνει το μοτίβο που έχω δει στις καθημερινές μου συναλλαγές.

Η αιτία αυτών των γνωστικών προβλημάτων δεν είναι ακόμη γνωστή. Ένα ανησυχητικό επιστημονικό άρθρο από το 2022 αναφέρει ότι ο εργαστηριακός ιός Sars-CoV-2 περιέχει «περιοχές που μοιάζουν με πρίον», οι οποίες είναι αλληλουχίες αμινοξέων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν λανθασμένη αναδίπλωση πρωτεϊνών, η οποία φέρεται να θα μπορούσε να προκαλέσει άνοια παρόμοια με τη νόσο των τρελών αγελάδων.

https://www.mdpi.com/2218-273X/12/9/1253

Όλα τα εμβόλια Covid κωδικοποιούν επίσης αυτήν την πρωτεΐνη ακίδα (με τις περιοχές πρίον)..

Οι συγγραφείς εξηγούν ότι η ομίχλη του εγκεφάλου, η σύγχυση, η γνωστική λειτουργία, τα προβλήματα μνήμης κ.λπ., μπορεί να συνδέονται στενά με τη συμπτωματολογία, την έναρξη και την ανάπτυξη της ανθρώπινης νόσου prion (PrD) και άλλων ύπουλων και ανίατων νευρολογικών συνδρόμων.

Αν ναι, ίσως, οι συνωμοσιολόγοι αναγνώστες μας μπορούν να ρωτήσουν: ήταν η λειτουργικότητα prion ενσωματωμένη σκόπιμα στον Sars-Cov-2, έναν μυστηριώδη ιό σκοτεινής προέλευσης που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο; 

Είναι σύμπτωση ότι τα εμβόλια Covid, που επιβλήθηκαν σε όλους, περιείχαν την ίδια πρωτεΐνη ακίδα που μοιάζει με πρίον; 

Είναι ένα ερώτημα που μπορούμε (και πρέπει) να θέσουμε. Όπως πάντα, όλες αυτές οι δυνατότητες πρέπει να εξεταστούν με σκεπτικισμό, αλλά με ανοιχτό μυαλό.

Δεν είμαι ο πρώτος που παρατηρεί το ζήτημα prion και ένας άλλος φίλος αυτού του blog, ο Walter Chesnut, συζητά αυτή τη δυνατότητα για λίγο:


Αυτό που είναι νέο στην ανάρτησή μου είναι ότι η άνοια και ο νευροεκφυλισμός παρατηρήθηκαν στο μοτίβο των ολλανδικών ιατρικών επισκέψεων από ένα διάσημο ολλανδικό επιστημονικό ινστιτούτο. Επιβεβαιώνει ότι πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά αυτό το ζήτημα.

Εάν ο εξελισσόμενος συλλογικός νευροεκφυλισμός συνεχιστεί, μπορεί να εξαντληθούν οι πνευματικοί πόροι και ο χρόνος για να χειριστούμε αυτό το πρόβλημα.

 Οι επιστήμονες, οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πλήρη ικανότητα της διάνοιάς τους, μπορεί επίσης να χάσουν γνωστικές ικανότητες μαζί με τους συνομηλίκους τους - ενδεχομένως με τρομακτικές συνέπειες για όλους μας εάν τα προαναφερθέντα γνωστικά προβλήματα βαθύνουν.

Διακωμωδία κακή επιστήμη σε αυτό το blog πολλές φορές και σκοπεύω να να συνεχίσω το κάνω στο μέλλον. Ωστόσο, μου αρέσει και εκτιμώ την καλή επιστήμη, από την οποία όλοι ωφεληθήκαμε πάρα πολύ. Η καλή επιστήμη είναι εντελώς αδύνατη χωρίς τη διάνοια των επιστημόνων.

Ελπίζω ότι έχουμε ακόμα χρόνο να καθορίσουμε τι συμβαίνει με τους πληγέντες συναδέλφους, φίλους και άλλους - και πώς να τους βοηθήσουμε.

Τέλος, δεν σκοπεύω αυτή η ανάρτηση να είναι υστερική καταστροφολογία. Όλες οι προβλέψεις «ο κόσμος τελειώνει το επόμενο έτος» δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Ελπίζω ότι η γνωστική επιδείνωση, η οποία είμαι πεπεισμένος ότι είναι πραγματική, επηρεάζει μόνο ένα κλάσμα των ανθρώπων.

Γνωρίζετε ανθρώπους που έχουν μειωθεί διανοητικά κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους περίπου; Εάν ναι, περιγράψτε τι γνωρίζετε στα σχόλια, ενώ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου