Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΚΑΙ ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΗ


ΒΙΔΙΝΙΟΥ ΔΑΝΙΗΛ: «ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ;»



Ο μητροπολίτης Βίντιν Δανιήλ από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας απηύθυνε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, όπου έθιξε ειδικότερα το θέμα των διώξεων κατά της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τόνισε τις ταλαιπωρίες των πιστών της κανονικής Εκκλησίας, «οι οποίοι υφίστανται βία εξαιτίας της πίστεώς τους». «Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία απέδειξε ότι είναι μητέρα αυτού του λαού, η οποία φροντίζει τα τέκνα της. 

Την ίδια στιγμή οι Αρχές και η πλειονότητα των ανθρώπων, που έχουν ακραία εθνικιστική συνείδηση, δεν ανέχονται τους συμπατριώτες τους, οι οποίοι πρεσβεύουν την ορθόδοξη πίστη», υπογράμμισε ο ιεράρχης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ επεσήμανε: «Ετοιμάζονται ακόμη νόμοι, σύμφωνα με τους οποίους στους Ουκρανούς θα είναι αδύνατο να πρεσβεύουν την ορθόδοξη πίστη. Γιατί; 

Διότι υπάρχει μια “εκκλησιαστική” δομή, που δημιουργήθηκε προ ολίγων ετών με ουσιαστική συμμετοχή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία όχι άνευ λόγου δεν αναγνωρίζεται από την πλειονότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών. 

Έχει αρκετά προβλήματα ως προς την ιεραρχία της, την οποία απαρτίζουν αχειροτόνητα πρόσωπα, τα οποία ονομάσθηκαν ιερείς και αρχιερείς. Οι ίδιοι οι Ουκρανοί τα βλέπουν αυτά και υφίστανται διώξεις επί χρόνια. 

Και τώρα βλέπουν πως εκείνοι, οι οποίοι με τη βία αρπάζουν ναούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τους πυρπολούν, τους κατεδαφίζουν, στη συνέχεια εκκλησιάζονται στους κατειλημμένους για λογαριασμό της “Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας” ναούς. 

Τούτο αποδεικνύει περίτρανα ποια είναι η πίστη και τα φρονήματά τους, και γι’ αυτό οι άνθρωποι δεν επιθυμούν να προσχωρήσουν σ' αυτούς. Οι άνθρωποι βλέπουν ότι δεν γίνεται εκεί λόγος για πίστη, αλλά για έναν έντονο εθνικισμό. Δεν πρόκειται για ορθόδοξη πίστη, αλλά για το “η Ουκρανία uber alles!”».

Όπως σημείωσε ο Βούλγαρος ιεράρχης, αυτός ο έντονος εθνικισμός επιδεικνύει μισαλλοδοξία και έναντι των ανθρώπων, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Ουκρανοί, αλλά «τι να πούμε για τους ανθρώπους, οι οποίοι συνδέουν τον εαυτό τους με τη Ρωσία, για τους Ρώσους στην εθνικότητα;».

«Ο Άγιος πρίγκιπας Βλαδίμηρος, ο οποίος βάπτισε τον λαό, ήταν τσάρος των Ουκρανών ή των Ρώσων; Ποιο έθνος βαπτίσθηκε στο Κίεβο, Ουκρανοί ή Ρώσοι, ή μήπως πρόκειται περί ενός ενιαίου έθνους, εκ του οποίου προήλθαν αυτά τα δύο;», προτρέπει να συλλογιστούμε ο μητροπολίτης Βίντιν Δανιήλ.

Και συνεχίζει, «υπήρξαν τάσεις προς ανεξαρτησία, αλλά υπάρχουν και πλήθη ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους ένα με τους Ρώσους. Και τούτο δεν προκαλεί έκπληξη μετά από τέσσερις αιώνες συνυπάρξεως».

Αυτή η μισαλλοδοξία έναντι της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν εκδηλώθηκε σήμερα, διαπίστωσε ο ιεράρχης: «Ήδη ο πρώτος μετά το πραξικόπημα του 2014 πρόεδρος Πέτρος Ποροσένκο επινόησε τη δημιουργία μιας “εκκλησιαστικής” δομής, της “Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας”, η οποία αυτονομήθηκε με την σύμπραξη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο της απένειμε “Τόμο”.

Κατά την εποχή του Πέτρου Ποροσένκο, από το 2014 έως το 2019, στα τέλη της θητείας του, επινοήθηκε και συζητήθηκε νόμος για την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Τούτο παρείχε ήδη από τότε την αφορμή σε εθνικιστικώς διακειμένους να αρπάζουν με τη βία ναούς και να τους εντάσσουν στην “Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”».

«Κανένα έθνος δεν μπορεί να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, αλλά στην Ουκρανία αυτό συμβαίνει», τόνισε ο μητροπολίτης Δανιήλ και συνέχισε: «βλέπουμε ότι απειλείται όχι μόνον η ίδια η πίστη, αλλά και η φυσική ακεραιότητα των ανθρώπων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να προσχωρήσουν στην “Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”

Ας αναρωτηθούμε: μήπως αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται προστασία; Γιατί κανείς δεν μιλά για όσα συμβαίνουν; Γιατί παντού οι συνεργάτες με τη ναζιστική Γερμανία δέχθηκαν επικρίσεις και κάτι τέτοιο δεν γίνεται ανεκτό από την κοινωνία, ενώ στην Ουκρανία όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά και εξυμνείται; 

Αυτό αποδεικνύει σαφώς την διπροσωπία και την υποκρισία των πολιτικών, οι οποίοι εθελοτυφλούν ως προς τα τεκταινόμενα».


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ





18 σχόλια:

  1. Υπάρχει μια προφητεία του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, η οποία λέγει ότι ο αληθινός και ζωντανός Θεός θα καθαρίσει την Εκκλησία, μέσα από σκληρές θλίψεις (διωγμό εναντίον της Εκκλησίας).

    Παρόμοια είπε και ένας άλλος Ιερομόναχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα.

    Παρόμοια φανέρωσε η Παναγία και μέσα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, για τον καθαρισμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που έμπλεξες φασόλια με φακές. Καθολική εκκλησία δεν υπάρχει ώστε να συμβεί το ίδιο. Υπάρχει η εκκλησια του Χριστού, είναι μια όπως ένας είναι Αυτός. Οπότε ψάξε να την βρεις και μην αμολας γελοίες αιρεσεις

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω ότι ότι η αληθινή Εκκλησία είναι η Ορθόδοξη.
      Όμως προς το παρόν, υπάρχει και η Ρωμαιοκαθολική.

      Διαγραφή
    3. εκκλησια ο παπισμος;;;; κλεω με δακρυα

      Διαγραφή
    4. Για τους καλοπροαίρετους και άδολους Ρωμαιοκαθολικούς πιστούς, που ΔΕΝ γνωρίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ (διότι ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ τους την είπε), ο Ρωμαιοκαθολικισμός ΕΙΝΑΙ Εκκλησία.

      Θα πρότεινα να κλαίμε για την κατάντια μας, εμάς των "καλών" και "γνήσιων" Ορθόδοξων Χριστιανών.

      Διαγραφή
    5. ετσι σου λεει η γκλαβα σου. εκκλησια δεν ειναι, το λενε οι αγιοι, οχι γω. αλλο αν ο Θεος τους προστατευει διαφορετικα

      Διαγραφή
    6. Πάμε πάλι, και οι ζουλού εκκλησία νομίζουν έχουν, όπως και οι βουδιστες. Εσύ χριστιανέ που κηρύττεις τον μονο Θεό με την μόνη εκκλησία, δεν νοιάζεσαι τι αυτοί θεωρούν αλλά κηρύττεις για τον μόνο Κύριο μάλιστα άχρι θανάτου.
      Πάμε πάλι, εκκλησία είναι μία, δεύτερη δεν είναι, νομίζει κάποιος ότι είναι εκκλησία; του λες που είναι η εκκλησια και δεν τον ονομάζεις εκκλησία επειδή αυτός αυτό νομίζει.

      Διαγραφή
    7. Αδελφέ Το Σύμβολον της Πίστεως λέγει :«...εις Μ Ι Α Ν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν» γι αυτό μην την ονομάζεις Ρωμαιοκαθολική "εκκλησία" αλλά παπικό Ίδρυμα. Δεν έχουν την χάρη του Παναγίου Πνεύματος το οποίον «...όλον συγκροτεί τον Θεσμόν της Εκκλησίας» άρα Εκκλησία ΔΕΝ είναι!

      Διαγραφή
  2. Άγιος Λουκάς ο ιατρός, Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας:

    ''Αγάπησα το μαρτύριο μου, το οποίο τόσο παράξενα καθαρίζει την ψυχή.."

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/06/blog-post_71.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Русская церковь есть мать, а не украинская, которая узурпировала власть и перестала быть канонической

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) "Η Ρωσική Εκκλησία είναι μητέρα, όχι η Ουκρανική, η οποία σφετερίστηκε την εξουσία και έπαψε να είναι κανονική"

      Διαγραφή
  4. Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν καλά τι συμβαίνει στην ουκρανική εκκλησία και δεν καταλαβαίνουν ότι εκτός από το μασονικό ίδρυμα της εκκλησίας υπό την ηγεσία του Βαρθολομαίου που ονομάζεται OCU, η παλιά εκκλησία που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας αυθαίρετα αποσύρθηκε από αυτήν. χωρίς κανονικό δικαίωμα εξόδου και ο σχισματικός Μητροπολίτης Ονούφρυ άρχισε να παρασκευάζει μύρο στο Κίεβο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκκλησιαστικοί ταγοί και θεολόγοι, έχουν ξεχάσει τι θα πει Ορθοδοξία, «ο σιωπών δοκεί συναινείν», δηλαδή αυτός που σιωπά είναι συνένοχος. Πόσοι σήμερα σιωπούν και πόσοι μιλούν;

    Δυστυχώς σήμερα που δίνουμε την μάχη των μαχών, δεν έχουμε δίπλα μας την ιεραρχία της Ελλάδος διότι συνεργάζεται με τον εχθρόν του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ξεχνώντας τον 65ον Κανών των Αγίων Αποστόλων. Άρα, οι περισσότεροι ιεράρχες είναι ήδη καθαιρεμένοι…….

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΦΟΙ, ΤΥΦΛΟΙ, ΑΝΟΗΤΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΠΟΛΙΤΚΟI ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    Δήλωση-σοκ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑΪΖΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!

    Δήλωση-σοκ Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας ΓΑΒΡΙΗΛ: «Eκ των πραγμάτων ο Θεός έχει δώσει σε μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο, δεν μπορώ να ξέρω γιατί………… Δεν είμαι εγώ σε θέση να ξέρω, γιατί ο Θεός το επιτρέπει. Η ορμή του ανθρώπου για το ίδιο φύλο υπάρχει. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει. Όταν την δίνει ο Θεός, θα πολεμήσω αυτήν;… »

    Δήλωση-σοκ Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ἰγνάτιος «Στὴν Ὀρθόδοξη Θεολογικὴ Σχολὴ τῶν Ἀθηνῶν διδαχτήκαμε τὸ Ἰσλάμ. Ἔδωσα μάθημα γιὰ τὸ Ἰσλάμ……. Ὡς βιβλίο πολιτισμοῦ ὁ καθένας πρέπει νὰ διαβάσει τὸ Κοράνι, καὶ δὲν ἔχει νὰ χάσει τίποτα…….. ‘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Δήλωσε το καταληκτικό ότι ο Ιησούς δεν….. ήταν πνεύμα. Ο Ιησούς ήταν ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος με τις πληγές του Σταυρού που προσεύχεται για εμάς.

      Αυτός είναι ο Πάπας της Ρώμης τον οποίο Ορθόδοξοι ιεράρχες αποκαλούν αδελφό

      2014…..Ο Καρδινάλιος Giorgio Salvadore δήλωσε στο waterfordwhispersnews.com/

      ότι αυτή η χρόνια, η 1.981η επέτειος, θα είναι και η τελευταία που το Βατικανό θα περιμένει τον Κύριο να επιστρέψει στη γη…….. «Εμείς απλά νοιώθουμε ότι ο Ιησούς δεν έρχεται πίσω απ’ ό,τι φαίνεται», είπε. «Πάνε αιώνες τώρα. Είναι αλλού απασχολημένος και κάνει άλλα πραγματικά καλά πράγματα για τους ανθρώπους κάπου αλλού». ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ…….

      «Το να έχεις την ικανότητα να μετατρέπεις το νερό σε κρασί είχε τα πάνω και τα κάτω του». πρόσθεσε ο καρδινάλιος Σαλβαδόρ. «Όλοι δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε όταν είμαστε μεθυσμένοι. Ο Ιησούς δεν ήταν διαφορετικός».

      ΣΧΟΛΙΟ: Θα μας τρελάνουν τελικά, μήπως δεν κατάλαβα καλά και είπε ο καρδινάλιος ότι ο Χριστός μπορούσε να ήταν μεθυσμένος ;

      ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ, γιατί κύριοι σιωπάτε όταν συμβαίνουν όλα αυτά; γιατί δεν σκίζεται τα ιμάτια σας; γιατί δεν αποκαλείται τους ιεράρχες που συμπροσεύχονται με τον Πάπα και τους καρδιναλίους, ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ και ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ ; Οδηγούν την Ορθοδοξία στην αγκαλιά του πάπα και του αντίχριστου και εσείς ασχολείστε με άλλα…… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κυριοι ……

      Διαγραφή
    2. τορα τα πηρες χαμπαρι; αντε αντε αν ξυπνατε αργοπορημενοι

      Διαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ,ΓΕΩΚΩΝ
    ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΖΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ .
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΞΕΦΩΝΙΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή