Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ) ΤΟΝ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ"

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ


Από τον Michael Snyder

Πολλοί θα υποστήριζαν ότι ζούμε ήδη σε μια δυστοπική κοινωνία, αλλά αν αυτοί που τρέχουν σήμερα τα πράγματα πάρουν το δρόμο τους, ο κόσμος μας σύντομα θα φαίνεται πολύ πιο δυστοπικός από ό, τι τώρα. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια άνευ προηγουμένου έκρηξη νέων τεχνολογιών. 

Ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη ζωή καλύτερη, αλλά άλλες θα δώσουν σε όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας τη δυνατότητα να μας παρακολουθούν, να μας παρακολουθούν, να μας παρακολουθούν και να μας ελέγχουν όπως ποτέ άλλοτε. 

Εάν δεν ανησυχείτε για αυτό που βλέπουμε τώρα, αυτό είναι πιθανώς επειδή δεν έχετε δώσει προσοχή.

Έχω πολλά παραδείγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας σε αυτό το άρθρο, αλλά πραγματικά αγωνίστηκα με το πώς να τα οργανώσω.

Τελικά, αποφάσισα να τα παραγγείλω από το λιγότερο ανατριχιαστικό έως το πιο ανατριχιαστικό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη σάρωση παλάμης.


Οι σαρωτές παλάμης αναπτύσσονται στα καταστήματα Whole Foods σε όλη τη χώρα και μόλις εγγραφείτε στο σύστημα μπορείτε κυριολεκτικά να πληρώσετε για τα παντοπωλεία σας χρησιμοποιώντας μόνο το χέρι σας...


Το σύστημα αναγνώρισης παλάμης λειτουργεί συνδέοντας τα στοιχεία πληρωμής ενός χρήστη με το μοναδικό αποτύπωμα παλάμης του. Εάν είστε μέλος του Amazon Prime, μπορείτε επίσης να το συνδέσετε με τον λογαριασμό σας Prime — δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε στην εφαρμογή Amazon αναζητώντας τον κωδικό σας στο κατάστημα. 

Στο Whole Foods, απλώς τοποθετείτε την παλάμη σας πάνω από τον αναγνώστη μόλις είστε έτοιμοι να πληρώσετε και το σύστημα θα βρει τον λογαριασμό σας Prime, θα εφαρμόσει τυχόν εκπτώσεις και θα χρεώσει την πιστωτική κάρτα με την οποία εγγραφήκατε.

Μια δημοσιογράφος του Business Insider αποφάσισε να δοκιμάσει το σύστημα και περιέγραψε τι έπρεπε να κάνει για να εγγραφεί...


Ακολούθησα τις οδηγίες στη συσκευή, πρώτα σαρώνοντας τη δεξιά μου παλάμη και μετά την αριστερή μου, η οποία ήταν προαιρετική.

Στη συνέχεια, ο σαρωτής μου ζήτησε να εισαγάγω τον αριθμό τηλεφώνου μου.

 Η Amazon μου έστειλε ένα μήνυμα κειμένου με έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα ζητώντας μου να επαληθεύσω τα στοιχεία της κάρτας μου με τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού της πιστωτικής μου κάρτας και την ημερομηνία λήξης της κάρτας. Και αυτό ήταν - με πήγε στην αρχική μου σελίδα στο Amazon One, όπου μπορώ να δω τον συνδεδεμένο αριθμό τηλεφώνου μου, τον λογαριασμό Amazon και τον τρόπο πληρωμής.

Το Activist Post είναι δωρεάν από την Google — Χρειαζόμαστε την υποστήριξή
σας Συνεισφέρετε μόλις 1 $ το μήνα στο Patreon ή στο SubscribeStar

Αυτό είναι σίγουρα ανατριχιαστικό, αλλά τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου που αναπτύσσονται τώρα σε όλο τον κόσμο είναι ακόμη πιο ανατριχιαστικά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της G20 που μόλις πραγματοποιήθηκαν στη Βραζιλία, όλοι όσοι συμμετείχαν αναγκάστηκαν «να περάσουν μια διαδικασία βιομετρικής επικύρωσης σαρώνοντας τα πρόσωπά τους χρησιμοποιώντας τις συσκευές βάσης της Serpro»...


Η Serpro, μια υπηρεσία επεξεργασίας δεδομένων της κυβέρνησης της Βραζιλίας, παρέχει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει τη διαπίστευση και την επικύρωση των αντιπροσώπων σε υπουργική σύνοδο της G20 την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να περάσουν μια διαδικασία βιομετρικής επικύρωσης σαρώνοντας τα πρόσωπά τους χρησιμοποιώντας τις συσκευές βάσης της Serpro, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της G20. Βραζιλία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της G20, η οποία διαρκεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το σύστημα της Serpro πληροί τα ίδια πρότυπα με τον βιομετρικό εξοπλισμό ελέγχου ταυτότητας που αναπτύσσεται σε ορισμένα από τα αεροδρόμια της Βραζιλίας για να επιτρέψει ασφαλείς και απρόσκοπτους ελέγχους επιβατών χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίασης εγγράφων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της G20.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι αφού δεν είστε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε.

Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δημιουργούν προηγούμενο.

Εάν μπορέσουν να αρχίσουν να εφαρμόζουν αυτήν την τεχνολογία, αναπόφευκτα θα υιοθετηθεί από όλο και περισσότερα θεσμικά όργανα.

Και τότε κάποια μέρα μπορεί να ξυπνήσετε και να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να βρείτε δουλειά, να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ή να αγοράσετε είδη παντοπωλείου χωρίς να σαρώσετε το πρόσωπό σας.

Τι θα κάνετε τότε;

Φτάνουμε επίσης σε ένα σημείο όπου πολλοί άνθρωποι σύντομα θα τρέχουν με την τεχνολογία δεμένη στα πρόσωπά τους σχεδόν όλη την ώρα.

Το Apple Vision Pro έχει κάνει πολλά πρωτοσέλιδα αυτόν τον μήνα και η Apple μας λέει ανοιχτά ότι ο στόχος είναι να «αυξήσει την πραγματικότητα» σε συνεχή βάση...

Υπάρχει μεγάλη πίεση στο νέο Apple Vision Pro, την πολυαναμενόμενη είσοδο της Apple στον κόσμο των υπολογιστών που φοράτε στο πρόσωπό σας. Η Apple ισχυρίζεται ότι το Vision Pro, το οποίο ξεκινά από 3.499 δολάρια, είναι η αρχή κάτι που ονομάζεται "χωρικός υπολογισμός", ο οποίος βασικά συνοψίζεται στην εκτέλεση εφαρμογών γύρω σας. 

Και οι διαφημίσεις της εταιρείας για αυτό δεν αντισταθμίζουν αυτή την πίεση ούτε λίγο: δείχνουν τους ανθρώπους που φορούν το Vision Pro όλη την ώρα. Στη δουλειά! Πλύσιμο ρούχων! Παίζοντας με τα παιδιά τους! Η φιλοδοξία είναι τεράστια: να επιπεδωθούν εφαρμογές και πληροφορίες στον πραγματικό κόσμο - να αυξηθεί η πραγματικότητα.

Για μένα, έχοντας έναν υπολογιστή δεμένο στο πρόσωπό μου δεν φαίνεται πολύ ελκυστικό.

Επομένως, δεν είμαι σίγουρος πόσο θα πιάσει αυτό.

Αλλά στο μέλλον οι άνθρωποι μπορεί πραγματικά να έχουν τσιπ υπολογιστών ή ακόμα και ολόκληρους υπολογιστές μέσα στο κεφάλι τους...

Ο Elon Musk λέει ότι ο πρώτος συμμετέχων σε ανθρώπινη δοκιμή της Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή με τον εγκέφαλό του, σχεδόν ένα μήνα μετά την εμφύτευση του τσιπ της εταιρείας. 

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες παραμένουν σπάνιες και άλλες εταιρείες που εργάζονται σε διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή φαίνεται να έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει περισσότερα τεχνολογικά εμπόδια από τη Neuralink.

«Η πρόοδος είναι καλή, ο ασθενής φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως... και είναι σε θέση να ελέγχει το ποντίκι, να μετακινεί το ποντίκι γύρω από την οθόνη μόνο με τη σκέψη», δήλωσε ο Musk, ο οποίος κατέχει την αμφιλεγόμενη εκκίνηση τσιπ εγκεφάλου, σε μια συζήτηση σε εκδήλωση X Spaces το βράδυ της Δευτέρας.

"Προσπαθούμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πατήματα κουμπιών από τη σκέψη, οπότε αυτό που δουλεύουμε αυτή τη στιγμή είναι - μπορούμε να πάρουμε αριστερό ποντίκι, δεξί ποντίκι, ποντίκι κάτω, ποντίκι επάνω", είπε, "το οποίο είναι απαραίτητο αν θέλετε να κάνετε κλικ και να σύρετε κάτι, χρειάζεστε το ποντίκι προς τα κάτω και να κρατήσετε το ποντίκι κάτω".

Διακηρύξτε την ανεξαρτησία σας!

Κέρδος έξω από το στημένο σύστημα! Προστατέψτε τον εαυτό σας από την τυραννία και την οικονομική κατάρρευση. Μάθετε να ζείτε ελεύθεροι και να διαδίδετε την ειρήνη!


Counter Markets Newsletter - Τάσεις & Στρατηγικές για μέγιστη ελευθερία


Διεκδικήστε το ΔΩΡΕΑΝ τεύχος σας σήμερα!

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τώρα

Όπως αναφέρει το άρθρο του CNN, πολλές εταιρείες εκεί έξω εργάζονται σε τσιπ εγκεφάλου.

Αυτές είναι οι πρώτες μέρες και αναπόφευκτα θα γίνουν πολύ πιο εξελιγμένες.

Αλλά ανεξάρτητα από το πώς προσπαθούν να περιστρέψουν αυτή τη νέα τεχνολογία, δεν επιτρέπω ποτέ σε κανέναν να βάλει ένα τσιπ στο κεφάλι μου, και δεν πρέπει ούτε εσείς.

Φυσικά, η ελίτ μπορεί να μην χρειάζεται καν να βάλει ένα τσιπ στο κεφάλι σας για να σας ελέγξει, επειδή η τεχνολογία ανάγνωσης μυαλού γίνεται εξαιρετικά προηγμένη.

Για παράδειγμα, απλά δείτε τι μόλις βρήκε ένας φοιτητής στο MIT...


Ένας φοιτητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησε μια συσκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με μηχανές χρησιμοποιώντας το μυαλό μας - και είναι πραγματικά απίστευτο.

Ο Arnav Kapur δημιούργησε μια συσκευή που ονομάζεται AlterEgo, η οποία είναι ένας φορετός τύπος ακουστικών που επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με την τεχνολογία χωρίς καν να μιλούν λέξη.

Αυτή η τεχνολογία είναι προφανώς εξαιρετικά ακριβής και επέτρεψε σε αυτόν τον μαθητή να ψάξει στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις στο κεφάλι του...


Η συσκευή καταγράφει σήματα όταν ο χρήστης ακούει ή σκέφτεται μια συγκεκριμένη λέξη. Αυτές οι πληροφορίες αποστέλλονται στη συνέχεια σε μηχανήματα που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρουν την απάντηση.

Είναι σαν να έχετε το Google στο κεφάλι σας, κάτι που είναι απίστευτο.

Χωρίς να μιλάει, να πληκτρολογεί ή να κάνει τίποτα, η συσκευή είναι σε θέση να αναζητήσει στο διαδίκτυο τη σωστή απάντηση πριν τροφοδοτήσει τις πληροφορίες μέσω δονήσεων κρανίου στο εσωτερικό αυτί.

Προφανώς, η απάντηση παρουσιάζεται με παρόμοιο τρόπο με την εσωτερική φωνή ενός ατόμου, αλλά χωρίς να παρεμβαίνει στη «συνήθη ακουστική αντίληψη» του.

Είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος με αυτό που κατάφερε να επιτύχει.

Αλλά αυτό το είδος τεχνολογίας είναι επίσης απίστευτα επικίνδυνο.

Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει ένας παγκόσμιος τύραννος με αυτό το είδος εξουσίας.


Το τελευταίο παράδειγμα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας μπορεί να μην είναι το πιο επικίνδυνο, αλλά για μένα είναι σίγουρα το πιο ανατριχιαστικό...


Ένας Ισπανο-Ολλανδός καλλιτέχνης πρόκειται να παντρευτεί ένα ολόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης αυτό το καλοκαίρι, με το πρωτοποριακό συνδικάτο να εγκαινιάζει μια περίεργη νέα εποχή σχέσεων ανθρώπου-ρομπότ.

Η Alicia Framis θα παντρευτεί τον ολογραφικό σύντροφό της, AILex, ο οποίος εκπαιδεύτηκε από τις πληροφορίες προφίλ των προηγούμενων ρομαντικών συντρόφων της, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ομάδας δημοσιότητας της καλλιτέχνιδας.

Το δελτίο τύπου ανέφερε ότι η αντισυμβατική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Depot Boijmans Van Beuningen στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η τελετή θα περιλαμβάνει ένα «μοναδικό τελετουργικό για την ένωση μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός avatar» και οι καλεσμένοι θα σερβίρονται «μοριακό φαγητό που μπορούν να απολαύσουν τόσο οι άνθρωποι όσο και οι ανθρωποειδείς οντότητες», ανέφερε.

Αυτή η γυναίκα σκοπεύει πραγματικά να «παντρευτεί» ένα ολόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Δυστυχώς, καθώς η τεχνολογία και η πραγματικότητα συνεχίζουν να συγχωνεύονται, η διάκριση μεταξύ του τι είναι «πραγματικό» και τι είναι «ψηφιακό» θα γίνει όλο και πιο ασαφής.

Όπως έχω συζητήσει προηγουμένως, έχουμε φτάσει σε μια εποχή στην ιστορία μας όπου η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται με εκθετικό ρυθμό.

Εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, η τεχνητή νοημοσύνη θα ανατρέψει εντελώς τον κόσμο μας σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Πολλοί θα καλωσορίσουν με ανυπομονησία τις αλλαγές που συμβαίνουν, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όλη αυτή η τεχνολογία ανοίγει μια πόρτα για φρίκη που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε αυτή τη στιγμή.

Το νέο βιβλίο του Michael με τίτλο "Chaos" είναι διαθέσιμο σε χαρτόδετο εξώφυλλο και για το Kindle στο Amazon.com και μπορείτε να δείτε το νέο ενημερωτικό δελτίο του Substack εδώ.

Σχετικά με τον συγγραφέα: Το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο νέο βιβλίο του Michael Snyder με τίτλο "Chaos" είναι διαθέσιμο σε χαρτόδετο βιβλίο και για το Kindle στο Amazon.com. Έχει γράψει επίσης επτά άλλα βιβλία που είναι διαθέσιμα στο Amazon.com συμπεριλαμβανομένων των "End Times", "7 Year Apocalypse", "Lost Prophecies Of The Future Of America", "The Beginning Of The End" και "Living A Life That Really Matters". (#CommissionsEarned) 

Όταν αγοράζετε κάποιο από τα βιβλία του Μάικλ, βοηθάτε να υποστηρίξετε το έργο που κάνει. Μπορείτε επίσης να λάβετε τα άρθρα του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις τα δημοσιεύσει κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Substack.

 Ο Michael έχει δημοσιεύσει χιλιάδες άρθρα στο The Economic Collapse Blog, στο End Of The American Dream και στο The Most Important News και πάντα ελεύθερα και ευχαρίστως επιτρέπει σε άλλους να αναδημοσιεύουν αυτά τα άρθρα στις δικές τους ιστοσελίδες. 

Μπορείτε να συνδεθείτε με τον Michael στο YouTube, το Facebook και το Twitter και η κοινή χρήση των άρθρων του στους δικούς σας λογαριασμούς κοινωνικών μέσων είναι σίγουρα μια μεγάλη βοήθεια. 

Οι καιροί είναι τόσο ταραγμένοι και οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα. Ο Ιωάννης 3:16 μας λέει για την ελπίδα που μας έχει δώσει ο Θεός μέσω του Ιησού Χριστού: «Επειδή ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή του Υιό, ώστε όποιος πιστεύει σε αυτόν να μην χαθεί, αλλά να έχει αιώνια ζωή». 

Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, σας παροτρύνουμε έντονα να ζητήσετε από τον Ιησού Χριστό να είναι ο Κύριος και Σωτήρας σας σήμερα.





2 σχόλια: