Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΛΕΟΝΤΑΡΙΣΚΟΣ ”ΝΑΠΟΛΕΩΝ”- ΜΑΚΡΟΝ!!

ΡΩΣΙΑ: «ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!»  ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…» 

2 ΒΙΝΤΕΟ 



Κρεμλίνο: ”Πάμε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ αν στείλει στρατό στην Ουκρανία!!” ΝΑΤΟ και ΕΕ ετοιμάζονται να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία !!

Η Ρωσία θα πάει σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ εάν αναπτυχθούν στρατεύματα στην Ουκρανία, λέει το Κρεμλίνο αναφέρει η Telegraph.. 

Το ΝΑΤΟ και τα κράτη της ΕΕ «εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία». Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ και τα κράτη μέλη της ΕΕ ετοιμάζονται να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Tην αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν απέκλεισε ούτε ο ”Ναπολέων”-Μακρόν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προειδοποίησε την Τρίτη ότι η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία «δεν θα ήταν προς το συμφέρον» της Δύσης, απαντώντας στα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε ότι αυτό δεν μπορεί να «αποκλειστεί».

“Δεν είναι απολύτως προς το συμφέρον αυτών των χωρών. Πρέπει να το γνωρίζουν αυτό”, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, κρίνοντας ότι το απλό γεγονός της πρόκλησης αυτής της πιθανότητας αποτελεί “ένα πολύ σημαντικό νέο στοιχείο” στη σύγκρουση.

Ο πρωθυπουργός Γαλλίας Γκάμπριελ Ατάλ επανέλαβε την Τρίτη στο RTL ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα σε έναν πόλεμο» που λαμβάνει χώρα «στην καρδιά της Ευρώπης», συμπεριλαμβανομένης της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων, όπως ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν.

.Ωστόσο η Γερμανία κάνει πίσω δεν θέλει 2η πανωλεθρία.. «Δεν θα αναπτυχθούν χερσαία στρατεύματα από ευρωπαϊκά κράτη ή μέλη του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος», δηλώνει ο Όλαφ Σολτς ως απάντηση στην δήλωση-σοκ του Εμανουέλ Μακρόν (Bild).

Και Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ αποκρούει τα σχόλια του Μακρόν: «Δεν υπάρχουν σχέδια για στρατιωτικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο έδαφος στην Ουκρανία.


Ο Ρόμπερτ Φίκο, ένας φιλορωσικός λαϊκιστής, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαν να σταλούν δυτικοί στρατιώτες για να βοηθήσουν την Ουκρανία και οι σχολιαστές είπαν ότι μάλλον προσπαθούσε απλώς να προκαλέσει προβλήματα.

Μίλησε ενόψει μιας βιαστικά οργανωμένης συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι εξαιτίας αυτού που λένε οι σύμβουλοί του ότι είναι κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η συνάντηση υποδηλώνει ότι «ορισμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία σε διμερή βάση», είπε ο κ. Φίκο σε τηλεοπτική ενημέρωση μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Σλοβακίας.

«Δεν μπορώ να πω για ποιο σκοπό και τι πρέπει να κάνουν εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι η Σλοβακία, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία.

Ο κ. Φίκο, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο, είπε ότι η κίνηση μπορεί να διακινδυνεύσει μια κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούσε να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες.

Δεν ήταν ξεκάθαρο αν αναφερόταν στην προοπτική να αναπτυχθούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενώ ο πόλεμος μαίνεται ακόμη.

Πριν αποχωρήσει, ο Μπεν Γουάλας, ο πρώην υπουργός Άμυνας, πρότεινε ότι η Βρετανία θα τοποθετήσει περισσότερα στρατεύματα στην Ουκρανία από ό,τι είχε ποτέ πριν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και άλλα δυτικά έθνη έχουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες ασφαλείας με το Κίεβο που αυξάνουν την προοπτική παρόμοιων εκπαιδευτικών αποστολών.

Ερωτηθείς για τα σχόλια, ο Petr Fiala, ο Τσέχος πρωθυπουργός είπε: «Η Τσεχική Δημοκρατία σίγουρα δεν προετοιμάζεται να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί για αυτό».

Μετά τη συνάντηση, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος συνασπισμός για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με πυραύλους και πυρομαχικά μεγαλύτερου βεληνεκούς, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί ούτε η αποστολή δυτικών χερσαίων στρατευμάτων για την καταπολέμηση της ρωσικής εισβολής.




«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων… αλλά τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Μακρόν μετά τη συνάντηση στο Παρίσι.

Είπε ότι ο νέος συνασπισμός θα συσταθεί για να προμηθεύσει «βλήματα και βόμβες μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς» στην Ουκρανία..

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει επίσημα «Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και προσπαθήσει να ανακαταλάβει την Κριμαία, η Ευρώπη θα είναι αυτόματα σε πόλεμο με τη Ρωσία, δεν θα προλάβετε καν να κλείσετε τα μάτια όταν θα εκτελεστεί το Άρθρο 5».

Εκτός από την Ουγγαρία και τη Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ιταλία και η Πολωνία με δηλώσεις τους ξεκαθαρίζουν πως δεν θέλουν να στείλουν στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος και αδειάζουν τον Μακρόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου