Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ



Όπως ορισμένα αιλουροειδή του διαδικτύου αρέσκονται εδώ και καιρό να αποκρίνονται: το χιούμορ είναι κρυπτονίτης για το woke.

Η πολύ επιπόλαιη, εγωκεντρική, χωρίς χιούμορ επιπόλαιη φύση του κινήματος το καθιστά απελπιστικά αστείο, κατάφωρα υπερβολικά σοβαρό ακόμη και για τα πιο μικρά θέματα και λυσσαλέα, εκρηκτικά ευαίσθητο για τα πάντα.

Πρέπει να είναι.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει.

Το woke δεν μπορεί να επιτρέψει την ορθολογική συζήτηση, επειδή είναι μια παράλογη φιλοσοφία που είναι τόσο ξεκάθαρα αυτοαναιρούμενη στον πυρήνα. Χρησιμοποιεί μυωπικές εμμονές με φυλετικές διαφορές και διαφορές φύλου για να δημιουργήσει ιστούς αδικίας, υποχρέωσης, προτίμησης και ενοχής.

Αποικίζει στο όνομα της αντιαποικιοκρατίας, παίρνοντας έναν πολιτισμό από έναν λαό και παραχωρώντας τον αυθαίρετα σε έναν άλλο, στο όνομα της αναίρεσης ακριβώς τέτοιων καταλήψεων.

Συνεπάγεται ιστορική, φυλετική και αιματηρή ενοχή σε εκείνους που ποτέ δεν έκαναν τίποτα ως συλλογική τιμωρία για τις υποτιθέμενες αμαρτίες των άλλων.

Κάνει τα πάντα σχετικά με τη φυλή για να «διορθώσει τον ρατσισμό» και τα πάντα σχετικά με το φύλο για να «διορθώσει τον μισογυνισμό» και το τρανς απλώς διαστρεβλώνει το όλο θέμα σε ένα είδος διατομεακού μπουκαλιού Klein όπου ξαφνικά οι άνδρες συσσωρεύουν ενοχές στις γυναίκες για το ειδεχθές έγκλημα του
«να περιμένουν ποτέ να κερδίσουν ξανά ένα γυναικείο αθλητικό γεγονός».

Το όλο θέμα διαλύεται σε παράλογο χάος επειδή η προσβολή από τη φυλή ή το φύλο του σημαίνοντος περιέρχεται στους «κανόνες των Highlander» και ο αγώνας για να παραμείνει στην κορυφή του λιπαρού πόλου των αξιώσεων κύρους γίνεται ένας πόλεμος όλων εναντίον όλων και το ζήτημα με τη νίκη σε παιχνίδια αρνητικού αθροίσματος είναι:



Είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί αυτό με τη λογική, επειδή οι εκκλήσεις ενάντια στο woke είναι η λογική και η λογική αγωνίζεται να νικήσει το συναίσθημα και το γρήγορο, εύκολο επιχείρημα με ψευδή ισοδυναμία και σχηματισμό μάζας, ηθική κατακραυγή.

Είναι πολύ δύσκολο να αντικρούσεις κάτι που χρειάζεται 6 δευτερόλεπτα για να ειπωθεί και προκαλεί συναισθηματική αντίδραση με κάτι που διαρκεί 60 δευτερόλεπτα και απαιτεί σκέψη. Απλά δεν μπορείς να συνεχίσεις και να θαφτείς.

Το συναίσθημα είναι πολύ γρήγορο για λογική.

Αλλά τα μιμίδια είναι πολύ γρήγορα για συναίσθημα. Η πληροφοριακή τους πυκνότητα είναι υψηλότερη, προκαλούν προεξέχοντα του παρελθόντος, θέτουν πολλαπλά καρέ ταυτόχρονα και, το χειρότερο από όλα, είναι αστεία και αξέχαστα. (έγραψα μια ολόκληρη σειρά σχετικά με αυτό)

Δεν πρόκειται ποτέ να βρείτε το χρόνο να εξηγήσετε ότι η συσσώρευση ενοχής στους ανθρώπους για αυτό που έκανε κάποιος που μοιάζει με αυτούς πριν από 4 γενιές είναι κυριολεκτικά ο ορισμός του ρατσισμού και ότι οι έννοιες της κληρονομικής ή αιματηρής ενοχής είναι ανάθεμα για τον πλουραλισμό, την ποικιλομορφία, την ισότητα, ακόμη και τη βασική ηθική.

Αλλά αν μπορείτε να το μεταφέρετε σε 6 δευτερόλεπτα;

Τα φώτα σβήνουν, το παιχνίδι τελείωσε.


Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για τόσο πολύ καιρό, έχω την άποψη ότι  το woke έγινε, απλά δεν το ήξερε ακόμα. Τη στιγμή όμως που το παράθυρο των υπονοούμενων είχε έστω και μια ρωγμή για να περάσει και η παραμικρή κοροϊδία, θα το διαπερνούσε, όπως το νερό σε ένα βράχο, και  το woke θα γινόταν κομμάτια.

Δεν υπάρχει ασφαλής δόση χιούμορ για το woke.

Είναι μόνο το τέλος του.

Το χιούμορ προκαλεί ανταπόκριση ενώ από τα σοβαροφανή, το μόνο αντανακλαστικό είναι να γίνεται κανείς όλο και πιο αερολόγος και αυτό είναι μια άθλια παρουσία. 

Η καταπολέμηση του χιούμορ με επιπλήξεις και τσιρίδες είναι τόσο χαμηλού επιπέδου και όσο χειροτερεύει, γίνεται μια ανατροφοδοτούμενη λούμπα που δημιουργεί όλο και περισσότερους λόγους για κοροϊδία. Και όλοι ξέρουμε που καταλήγει αυτό...

«Θέλεις να πολεμήσεις; πολέμησε με!»

Η διαδικασία με την οποία η γελοιοποίηση γίνεται από σπάνια σε κοινότοπη λειτουργεί σχεδόν σαν αλλαγή φάσης. Η ταχύτητα είναι εκπληκτική. 

Όπως όταν η πίστα είναι άδεια, αλλά μόλις ένα ζευγάρι ανθρώπων βρεθεί και μοιάζει να διασκεδάζει, ξαφνικά η πίστα γεμίζει με κέφι.

Αυτό ισχύει διπλά για τα παράδοξα κινήματα μαϊμούδες που δεν ήταν ποτέ δημοφιλή, αλλά μάλλον κατάφεραν να σπείρουν αμφιβολίες ώστε να εμφανίζονται σαν τέτοια, καταπνίγοντας την κριτική.

Και ξαφνικά, γίνονται διαφημιστικά αντίγραφα. Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτός ο πίνακας εργασίας ή τι κάνουν,  δεν ξέρω οτιδήποτε άλλο γι 'αυτούς, δεν έχω ιδέα αν αυτό είναι ένα μέρος που θα θέλατε να κυνηγήσετε για δουλειά.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ως επιχείρηση έχουν καταλήξει σε μια απόφαση ότι το "Anti-woke" είναι πλέον ισχυρό branding και ότι, τουλάχιστον, έχουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Πρόκειται για μια ανατρεπτική παρωδία. Είναι ευχάριστο.

Και αυτό είναι η επερχόμενη κατάσταση. Τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει τώρα.

Το κίνημα woke πρόκειται να κοιμηθεί.

Η πολιτική δεν μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία, είναι το αντίθετό της: οι πολιτικοί ζουν στα υπόγεια ρεύματα του πολιτισμού.

Και ο κουλτούρα θέλει τον πολιτισμό της πίσω.

Και έτσι η επανάσταση θα είναι διασκεδαστική.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου