Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ…ΕΜΦΑΝΙΣΗ. TO ΚΑΘΙΣΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ; 


Το Κάθισμα της Παναγίας…. Εμφάνιση.To Κάθισμα θα φέρει την εκεχειρία; την κατάπαυση του πυρός; ( επί του πνευματικού πιεστηρίου)

Ήταν μοναχές το νέο διαδόθηκε γρήγορα κοιμήθηκε η Ηγουμένη που λέγεται ότι ήταν πολύ καλή...Πήγαινε κι αυτός στο δρόμο πριν φθάσει ήταν ένα βραχάκι που πάνω είχε ένα θείο αποτύπωμα γονάτισε έκανε σταυρό και το προσκύνησε. 

Στη συνέχεια έφθασε στο νυμφώνα της ”Κοίμησης” αλλά όσοι/ες ήταν μέσα τα έκαναν όλα πολύ γρήγορα το μόνο που συγκράτησε σχεδόν φευγαλέα ήταν ότι επικρατούσε το λευκό… 

Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε έναν κυρίως ναό όπου ήταν πλήθος μοναχές. Περίμενε ότι θα εξέλεγαν νέα ηγουμένη αλλά απ΄ότι κατάλαβε δεν γίνονταν αντίστοιχες διεργασίες η Ηγουμένη και Γερόντισσα ήταν Αναντικατάστατη.. είναι Η Ηγουμένη.

Συγκράτησε λοιπόν ότι ο λόγος ήταν για ένα ιερό κάθισμα μιας Ηγουμένης...αυτό θα ήταν το Κάθισμα της Παναγίας κοντά στη Βηθλεέμ όπου έκατσε η Παναγιά για να ξεκουραστεί καθ΄οδόν προς Βηθλεέμ. 

Ναι αλλά αν ήταν έτσι τότε τι σχέση είχε η Κοίμηση Της. Ψάχνοντας να βρει πληροφορίες για Κάθισμα Παναγίας που πριν δεν γνώριζε την ύπαρξή του είδε ότι στον ιερό βράχο στο θρονί της Παναγίας πάνω έχει τοποθετηθεί εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου..

Κάθισμα της Παναγίας είναι ο τόπος, όπου η Παναγία κατά το ταξίδι της στη Βηθλεέμ, κατέβηκε από τον όνο.

Τρία μίλια από την πόλη των Ιεροσολύμων είναι ο τόπος, όπου η Παναγία κατά το ταξίδι της στη Βηθλεέμ, κατέβηκε από τον όνο, κάθισε στην πέτρα ενός βράχου και τον ευλόγησε”.

Ο βράχος αυτός, το λεγόμενο Κάθισμα της Παναγίας, σώζεται μέχρι σήμερα στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, στη πόλη της Μπετζάλλας, δυτικά της Αγίας Βηθλεέμ, στα 3-4 χιλιόμετρα περίπου απόσταση.

Το Κάθισμα της Παναγίας…Εμφάνιση.To Κάθισμα θα φέρει την εκεχειρία; την κατάπαυση του πυρός; ( επί του πνευματικού πιεστηρίου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου