Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤO ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Θ΄ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ!

 ΤΑ Τ/Κ ΜΜΕ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΨΕΥΔΩΣ ΟΤΙ 8 ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ: «Η ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ». 

ΒΙΝΤΕΟ


Στήνουν γεγονότα οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αναζητούν τεχνηέντως όξυνση, εντάσεις. Διαμορφώνουν κλίμα… Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ διακινούν ΨΕΥΔΩΣ ότι 8 νεαροί από τα Κατεχόμενα δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Ελληνοκύπριων στο όρος Τρόοδος.

Στήνουν γεγονότα οι Τούρκοι στην Κύπρο! Απανωτά γεγονότα πέραν των προκλήσεων στη νεκρή ζώνη και την περαιτέρω στρατικοποίηση κατεχομένων. 

Τα Τ/Κ ΜΜΕ διακινούν ΨΕΥΔΩΣ ότι 8 νεαροί από Κατεχόμενα δέχθηκαν επίθεση από Ελληνοκύπριους. 

Αντιδράσεις στη δήλωση Στυλιανίδη: ”ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική”. Τον Ιούλιο τo Αζερμπαϊτζάν θ΄αναγνωρίσει το ψευδοκράτος!

Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι 8 νεαροί από την παράνομα κατεχόμενη Κύπρο δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ελληνόφωνων στο όρος Τρόοδος.

Δεν συνέβη τέτοιο περιστατικό, δεν έγινε αναφορά από κανέναν και δεν ειδοποιήθηκε κανένα αστυνομικό τμήμα.

Αυτό είναι έργο Τουρκοκύπριων υπερεθνικιστών που προσπαθούν να προκαλέσουν εντάσεις για να πείσουν για λύση 2 κρατών στην Κύπρο.


Ο ”Φιλελεύθερος” αναφέρει:

Ομάδα οκτώ νεαρών Τουρκοκυπρίων φέρεται να έπεσε θύμα επίθεσης από Ελληνοκύπριους στο Τρόοδος την Κυριακή, όπως μετέδωσε η Kibris Postasi.

Το περιστατικό αναφέρεται ότι έγινε το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Μιλώντας στο «Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων», οι νέοι ανέφεραν ότι ενώ επέστρεφαν από το Τρόοδος σταμάτησαν σε εκδρομικό χώρο στα Πλατάνια, όπου δέχθηκαν επίθεση από πέντε-έξι ελληνόφωνους ηλικίας 25 έως 35 ετών.

Σύμφωνα με το «TAK», οι νεαροί έτυχαν περίθαλψης στο νοσοκομείο Dr. Burhan Nalbantoğlu στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η Αστυνομία Κύπρου δήλωσε στον Φιλελεύθερο ότι δεν έχει λάβει καταγγελία για οποιοδήποτε σχετικό περιστατικό.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Κύπριου υπουργού Ναυτιλίας της Ελλάδος, Χρήστου Στυλιανίδη, στο βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ότι η «μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική».

Ο Στυλιανίδης από το Αμερικανο-ευρωενωσιακό στρατόπεδο…τα μασάει τώρα.Μέχρι τώρα λέγανε έχουμε συμμάχους είμαστε στο σωστό στρατόπεδο και αίφνης ενσπείρουν την ηττοπάθεια και προσυπογράφουν τα τετελεσμένα του Αττίλα... Που είναι το Ισραήλ σας που είναι η μάμα Αμέρικα που είναι η πλούσια θειά η ΕΕ;;

Με μισόλογα προδικάζουν τις δρομολογήσεις… ας ανοίξουν τα χαρτιά τους ευθέως

Κατά τη συζήτηση κύρωσης του αρμόδιου υπουργείου ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εάν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχες, όπως τις μάχες που έδωσε η Χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος, εγώ ναι είμαι εναντίον… 

Γιατί μεγάλωσα στην Πράσινη Γραμμή και ξέρω τι σημαίνει οι μάχες να δίνονται απλώς και μόνο ως μάχες fake. Γιατί ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική.»


Τον λόγο ζήτησε και πήρε στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας τον να ανακαλέσει διότι «είμαι βέβαιη ότι δεν το εννοούσατε».

Εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης, ο Εκπρόσωπος του κόμματος, Κωνσταντίνος Χήτας, ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η επίμαχη αναφορά του υπουργού. «Να διορθώσετε στα πρακτικά αυτά που είπατε στη Βουλή των Ελλήνων» ανέφερε συγκεκριμένα.

Πώς απάντησε ο ίδιος
Απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις, ο Υπουργός ανέφερε ότι αντίστοιχη διατύπωση έγινε και στην Κυπριακή Βουλή, ακόμη και από Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Θεωρήθηκε από ορισμένους ότι εγώ παραχώρησα την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Όσοι με ξέρουν ξέρουν και τους αγώνες μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ήταν στα εισαγωγικά η φράση μου και πιστεύω ότι έτσι θα περάσει στα πρακτικά.»alphanews

Δύο NAVTEX με τις οποίες επικαλύπτει αντίστοιχες ελληνικές εξέδωσε η Τουρκία, ενώ παράλληλα, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, με άλλη NAVTEX, θέτει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Στην αναγνώριση του ψευδοκράτους αναμένεται να προβεί το Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο, όπως ισχυρίστηκε σήμερα ο Τ/Κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, κατά την επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα για τον αποθανόντα Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αλίγεφ δήλωσε ότι θα με υποδεχθεί ως πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στη Σούσα τον Ιούλιο. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος χαρακτήρισε ‘μεγάλη αδικία’ αυτό που συμβαίνει στους Τ/Κ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου