Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ;...

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΕΣ: ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ

3 ΒΙΝΤΕΟ



«Έκοψαν» την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες, καθώς έκλεισαν και τα 2 ρεύματα της Εθνικής Οδού

Οι αγρότες από τη Φθιώτιδα κατέλαβαν και τα δύο ρεύματα στο τμήμα της Εθνικής Οδού Λαμίας – Αθηνών, στο ύψος της Ανθήλης.

Η κατάληψη ξεκίνησε το μεσημέρι στη μία λωρίδα, ενώ μισή ώρα αργότερα έκλεισαν και παράδρομους με αποτέλεσμα να προκληθούν ουρές από τα οχήματα που προσπαθούν να διασχίσουν την περιοχή.


Όπως φαίνεται οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και η συζήτηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν «ναυάγιο».


Τονίζεται ότι στο σημείο βρίσκεται η τροχαία δίνοντας οδηγίες στους οδηγούς για να συνεχίσουν την πορεία προς τον προορισμό τους.

Σύμφωνα με το lamianow, σημειώνεται ότι νωρίτερα σε μπλόκο των αγροτών εξετάσθηκαν όλες οι απόψεις μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από την χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα αντιπροσωπεία των αγροτών βρέθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας όπου μετά από αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα εξετάζονταν το αγροτικό ζήτημα.

Η πλειοψηφία των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων που βρέθηκαν στην αίθουσα της οδού Αινιάνων αποχώρησε, εκφράζοντας την οργή του, αφού επί μία ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο διαφωνούσε για τη διαδικασία και τη σειρά των ομιλιών.

Κλείνουν την Περιφέρεια και το Τελωνείο της Νίκης

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας απαντούν στην «άκαρπη» όπως την χαρακτηρίζουν συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos, η αρχή έγινε από την Κοζάνη και το μπλόκο που έχει στηθεί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, με τους αγρότες να αποκλείουν για δύο ώρες την είσοδο, ενώ απόφασή τους είναι από την Πέμπτη το πρωί το επ’ αόριστο κλείσιμο του κτιρίου.

Παράλληλα απόφαση υπάρχει και για το Τελωνείο της Νίκης, με αποκλεισμό για τα φορτηγά που μεταφέρουν λιγνίτη, ενώ σε αναμονή για περαιτέρω κινητοποιήσεις σε όλη την περιοχή βρίσκονται τα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς την Πέμπτη το μεσημέρι υπάρχει πανελλαδική συνδιάσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας για εκτίμηση της κατάστασης μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου.

Την Τετάρτη το μεσημέρι στην Περιφέρεια βρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έδωσε ψίχουλα στους αγρότες και σαφώς κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

«Πάμε για κλιμάκωση. Κλείνουμε την Περιφέρεια και καθορίζουμε τη στάση μας μετά τη συνάντηση στη Νίκαια», σημείωσε ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Κοζάνης, Στάθης Πασχαλίδης.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου