Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΙΒΗΡΩΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΗΣ PSKOVO-PECHERSKY! ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ!
ΒΙΝΤΕΟ 



Σημείο ότι έρχονται μεγάλα δεινά! Εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας Ιβήρων αιμορραγεί στη Ρωσία στη μονή Κοίμησης Pskovo-Pechersky! Ο Χριστός ως Βρέφος είναι διάστικτος από αίμα αλλά και η Θεοτόκος είναι αιμάσσουσα.

ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Θαύμα στο ερημητήριο Iversk / Ιβήρων της μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Pskov-Pechory ή Pskovo-Pechersky στη Ρωσία. Είναι ρωσικό ορθόδοξο ανδρικό μοναστήρι, που βρίσκεται στο Pechory της περιφέρειας Pskov στη Ρωσία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα της Εσθονίας.

Εικόνα αντίγραφο της Παναγίας της Πορταΐτισσας της Ιβήρων άρχισε να αιμορραγεί, την ίδια ημέρα που εορτάστηκε, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στη σκήτη Iversk της μονής Pskovo-Pechers. 

“Πρέπει να προσευχηθούμε και να μετανοήσουμε! Μεγάλα δεινά έρχονται ακόμη!”, προειδοποιούν στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα. 

Αυτή η εικόνα ήταν πάντα ένα σημάδι, ένα ηθικό στήριγμα και μια προειδοποίηση για τους συγχρόνους μας μπροστά σε όλες τις αντιξοότητες που μας πλησιάζουν.



Πολλά θαύματα συνδέονται με αυτή την εικόνα. Η πρωτότυπη εικόνα φέρει πληγή στο πρόσωπο. Μια από τις εκδοχές:
Σύμφωνα με την παράδοση αυτή προκλήθηκε από έναν εικονομάχο στρατιώτη, όταν υπό τον βυζαντινό αυτοκράτορα Θεόφιλο (829-842), στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι μιας γυναίκας. 

Ένας από αυτούς χτύπησε την εικόνα με ένα δόρυ, και αίμα κύλησε από την εικόνα. Στο πρωτότυπο, υπάρχουν πραγματικά ορατές αλλαγές στο στρώμα βαφής από ξεραμένο αίμα.

 Είναι εύκολο να ξεχωρίσεις την Iβήρων από άλλες εικόνες της Παναγίας από τις σταγόνες αίματος στην εικόνα. Σώζοντας την εικόνα, η χήρα υποσχέθηκε στους στρατιώτες χρήματα για να διασώσει την εικόνα, μετά μαζί με τον γιο της κατέβασαν την εικόνα στη θάλασσα.

 Δύο αιώνες αργότερα, τον 11ο αιώνα, η αυτή κατέπλευσε στο Άγιο Όρος μέσα σε μια κολόνα φωτός, όρθια πάνω στο νερό. Εκεί είχαν ήδη ακούσει την ιστορία για το πώς η εικόνα, διασώζοντας τον εαυτό της από τις εικονομαχικές αρχές, κατέβηκε στα νερά της θάλασσας, όχι μακριά από τη Νίκαια, υψώθηκε μόνη της όρθια και επέπλεε.

Η Παναγία εμφανίστηκε σε όνειρο σε έναν ευσεβή μοναχό ονόματι Γαβρίλ, από τη μονή Ιβήρων, και τον πρόσταξε να περπατήσει πάνω στο νερό με πίστη και να πάει να φέρει αυτή την εικόνα στο μοναστήρι. Με χαρά έφεραν αυτή την εικόνα στον Καθεδρικό Ναό και την τοποθέτησαν στο βωμό. 

Όμως η Μητέρα του Θεού ήθελε η εικόνα να παραμείνει πάνω από την πύλη του μοναστηριού, έτσι εμφανίστηκε ξανά στον Γαβριήλ λέγοντας: «Θέλω να είμαι φύλακάς σου και όσο βλέπεις την εικόνα Μου σε αυτό το μοναστήρι, το έλεος του Υιού μου προς εσάς δεν θα τελειώσει».

Πολλά θαύματα έγιναν με προσευχές στη Μητέρα του Θεού μπροστά σε αυτή την εικόνα, η οποία έσωσε επανειλημμένα μοναχούς σε δύσκολες καταστάσεις. 

Και μια μέρα εμφανίστηκε η Μητέρα του Θεού και είπε στους μοναχούς: «Ενώ η εικόνα μου θα είναι στο μοναστήρι Ιβήρων, μη φοβάστε τίποτα, ζήστε στα κελιά σας. Όταν φύγω από το μοναστήρι Ιβήρων, να πάρει ο καθένας τα πράγματα του και να πάει όπου ξέρει».

Οι μοναχοί του Άθω λένε ότι η καντήλα πάνω από την εικόνα αρχίζει να κουνιέται όταν πλησιάζουν τρομερά γεγονότα στον κόσμο, σαν να προειδοποιεί για αυξημένες προσευχές. Αυτή τη φορά, η εικόνα δεν αιωρείται, αιμορραγεί!
”Κυρά μου Πορταΐτισσα άιντε έβγα από το θρονί σου!!…”




1 σχόλιο:

  1. Ο μακαριστός πλέον πατήρ Παναγιώτης από τα Άγραφα είχε πει πως στα έσχατα, πριν την καταστροφή του Αγίου Όρους, θα φύγει η Πορταΐτισσα από το Άγιο Όρος και θα μεταφερθεί θαυματουργικά στα Άγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή