Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ


ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ TΟΚΟΓΛΥΦΩΝ   ΣΤΗΝ ΙTΑΛΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ

ΒΙΝΤΕΟ



Τελικά ο Τσίπρας αναδεικνύεται σε καθηγητή του σύγχρονου δωσιλογισμού, αφού είναι ο πρώτος διδάξας για το πως, αφού έτσι κι αλλιώς θα πουληθείς, θα ανεβάσεις το τίμημα της πώλησής σου. 


Έτσι, προεκλογικά δεν είπε απλά ότι θα σκίσει τα μνημόνια αλλά ο Δραγασάκης, ο σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λίγες μόνο μέρες πριν από  τις εκλογές του Ιανουαρίου, προανείγγειλε ότι θα γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους (μέρος του οποίου χαρακτήρισε παράνομο). 

Έτσι το κασέ της πώλησης ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε, αλλιώς γιατί ποτέ δεν έγινε λογιστικός έλεγχος του χρέους; 

Στη συνέχεια ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα και ζήταγε από τον λαό να ψηφίσει ΟΧΙ στα μνημόνια!

Αυτό έγινε όπως απεδείχθη εκ των υστέρων για να ανέβει ακόμη περισσότερο το κασέ της πώλησης της "αντιμνημονιακής" κυβέρνησης στην Ευρωχούντα! 

"Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται" όπως σοφά είπε ο Δημοσθένης.

Και ερχόμαστε στην Ιταλική "εκλογική αγορά"

 Όταν ο δωσίλογος πρόεδρος Ματαρέλα απέρριψε τον   Ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαλβόνε για υπουργό Οικονομικών, το    Κίνημα των Πέντε Αστέρων τον απείλησε με πρόταση μομφής!

Αυτό έγινε όπως απεδείχθη εκ των υστέρων για να ανέβει ακόμη περισσότερο το κασέ της πώλησης της "αντιευρωπαϊκής" Ιταλικής κυβέρνησης στην Ευρωχούντα! 

"Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται" (Πολύ επίκαιρος ο Δημοσθένης).

Η είδηση της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των ακροδεξιών της Λέγκας του Βορρά και των λαϊκιστών του Κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία διαδόθηκε ταχύτατα από τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, καθώς η νέα κυβέρνηση στην γειτονική χώρα δεν πρόκειται να φέρει τις αλλαγές που φοβόταν η ευρωχούντα στο τερατώδες ευρωπαϊκό της οικοδόμημα.

Η νέα (εξωνημένη) πρόταση των δύο κομματικών σχηματισμών για το υπουργείο Οικονομικών, ο καθηγητής Τζιοβάνι Τρία, έπεσε σαν βάλσαμο στα ώτα του Ματαρέλα που έδωσε αμέσως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης



Ο καθηγητής οικονομικών που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο δεν είναι ευρωσκεπτικιστής, βλεπει όμως με πολύ καλό μάτι την αποπομπή από την ευρωζώνη της Γερμανίας (κατά τα σχέδια της νέας τάξης όπως θα δούμε παρακάτω).

Ποιος είναι όμως ο (όπως όλα δείχνουν) νέος υπουργός οικονομικών;

Απόφοιτος Νομικής, από το πανεπιστήμιο "Λα Σαπιένζα" της Ρώμης το 1971, ο νέος υπουργός οικονομικών υπήρξε ενεργός στον χώρο των οικονομικών και την ακαδημαϊκή κοινότητα για περισσότερα από 35 χρόνια, ενώ φαίνεται πως εξειδικεύεται στην οικονομική ανάπτυξη, τις δημόσιες επενδύσεις και την αξιολόγηση έργων, αλλά και τον ρόλο των θεσμών στην αναπτυξιακή πορεία μιας χώρας.

Σε αντίθεση με τον ευρωσκεπτικιστή Πάολο Σαλβόνε, που αποτέλεσε άλλωστε και το κόκκινο πανί για την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο κατά τα φαινόμενα νέος υπουργός Οικονομικών δεν είναι υπέρμαχος μιας εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Άλλωστε, σε άρθρο παρέμβασή του πριν από δυο εβδομάδες ο καθηγητής σημειώνει πως δύο εξέχοντες οικονομολόγοι με τους οποίους συμφωνεί απόλυτα, είναι ο Τζιόρτζιο Λα Μάλφα και ο Πάολο Σαλβόνε. Έτσι, αντί να αποχωρήσει η Ιταλία, ο νέος υπουργός οικονομικών θα έβλεπε με πολύ θετικό τρόπο την αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ. 



Ο Τρία υποστηρίζει ότι είναι η Γερμανία που πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, καθώς το πλεόνασμα του εμπορικού της ισοζυγίου δεν είναι συμβατό με το καθεστώς σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας που υπάρχει στην ευρωζώνη. 



Φυσικά αυτό σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης αλλά με τους όρους που θέλουν οι τοκογλύφοι!



ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ
(Αναφέρεται στο 6ο λεπτό του βίντεο που όπως βλέπετε είναι από τον Απρίλιο του 2010)





Την νέα Ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν μόνο η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια και δεν έχει το 70% αλλά οριακά το 51%. Τελικά, το δεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι θα επιλέξει την αποχή, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταψηφίσουν τόσο το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Λέγκα δωσίλογων 5 αστέρων!

Τελικά ο Μπερλουσκόνι είναι ο μόνος που δεν πουλήθηκε...

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...

Η αντιπολίτευση στην Ισπανία, με τη στήριξη και του κόμματος των Βάσκων, δείχνει μεν να συγκεντρώνει τις 176 ψήφους που απαιτούνται για να περάσει την πρόταση μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι, αλλά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης "σοσιαλιστής" Σάντσεθ πρόλαβε και είπε ότι, εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία θα εφαρμόσει τον προϋπολογισμό που πρότεινε ο Ραχόι. 


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ; 

ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΚΟΠΑΝΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΧΟΥΝΤΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ (ΜΝΗΜΟΝΙΑ) ΑΛΛΙΩΣ!!!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΪΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΥΡΩΧΟΥΝΤΑ!



4 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι γιατί στο άρθρο αυτό δεν αναφέρεται η πηγή ή ο συγγραφέας του; Είναι άρθρο του ιστολόγιου;
    Συμπέρασμά μου είναι ότι αυτό το άρθρο έχει δύο όψεις ανάγνωσης. Και με την όψη της κατάμαυρης καταχνιάς δε συμφωνώ καθόλου. Τουλάχιστον ας αφήσουμε το χρόνο να δείξει και ας σκεφτόμαστε και λίγο θετικά για όλα τα πράγματα , αφαιρώντας έτσι δυνάμεις από την πίστη στην παντοδυναμία του "Άξονα του Κακού". Είναι πολύ σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλως και είναι άρθρο του ιστολογίου και μάλιστα δικό μου. Ως διαχειριστής δεν θεώρησα ότι πρέπει να το υπογράψω αφού απλώς φωτίζω και τονίζω τα αυτονόητα. Δεν συμφωνώ ότι το άρθρο έχει δύο όψεις ανάγνωσης πολύ περισσότερο ότι έχει όψη κατάμαυρης καταχνιάς. Εκτός αν η αφύπνιση εκλαμβάνεται ως ηττοπάθεια. Το ιστολόγιό μας πρόσφατα αναδημοσίευσε το πλέον αμφίβολο και ηττοπαθές άρθρο με τίτλο:

      ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠ.ΟΙΚ. ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!» μόνο και μόνο για να αναιρέσουμε την καταχνιά του άρθρου γράφοντας στο τέλος με μεγάλα γαλάζια γράμματα

      ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ

      ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ!

      http://oimos-athina.blogspot.com/2018/05/blog-post_27.html

      Παρ όλα αυτά προσθέσαμε και στο παρόν άρθρο την τελευταία φράση με γαλάζια γράμματα και ελπίζουμε να σας καλύψαμε!

      Διαγραφή
  2. Και βέβαια με κάλυψες, αγαπητό Οίμος. Το να γνωρίζω ότι είναι δικό σου, αποκλείει απολύτως τις δεύτερες σκέψεις! Ωστόσο, διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν τα πράγματα είναι έτσι. Έχω την αίσθηση ότι άρθρο του κ. Όθωνα Κουμαρέλλα που το διάβασα εδώ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/06/blog-post_51.html προσεγγίζει λίγο πιο σφαιρικά το θέμα στο οποίο και το δικό σου άρθρο αναφέρθηκε.
    Προσωπικά τείνω να πιστέψω ότι το να αρνηθούν αρχικά την κυβέρνηση Λέγκα και 5αστέρια ήταν ένας πολύ έξυπνος πολιτικός ελιγμός. Το μέλλον θα δείξει αν έχω δίκιο ή όχι, γιατί μπορεί να κάνω και λάθος. Ας σημειωθεί ότι στον Πάολο Σαλβόνε δόθηκε η ευθύνη των σχέσεων με την Ε.Ε.! Κι ακόμα πιστεύω ότι και τα μεγάλα λαϊκά κινήματα ωριμάζουν σιγά-σιγά και ότι "πορτάκια που ανοίγουν" (μπορεί να 'ναι τρύπες από σφαιρίδια στο άκαμπτο οικοδόμημα της Ε.Ε.) ευνοούν την ανάπτυξη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ή μήπως έχουμε να κάνουμε με ευφυή πολιτικό ελιγμό, προκειμένου να δώσουν τη μάχη απέναντι σε ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ καλύτερα προετοιμασμένοι και από θέση θεσμικής ισχύος, που απλά ως πλειοψηφούντα κόμματα δεν την διέθεταν μέχρι την ορκωμοσία της κυβέρνησής τους;"

      Ποιός είναι τώρα που απλώνει την καταχνιά;

      Είχαν το 70% ήταν πανίσχυροι και εάν είχαν προχωρήσει την πρόταση μομφής στον Ματαρέλα θα τον είχαν καθαιρέσει!

      Αν ήταν πατριώτες!

      Άλλωστε αυτό δείχνει η αποχή από το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας και το ότι το κυβερνητικό σχήμα θα καταψηφίσουν το Δημοκρατικό Κόμμα, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

      Αν ήταν ελιγμός γιατί να αποχωρήσουν από την στήριξη του συνασπισμού;


      ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ....

      Διαγραφή