Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ





Εισηγητές: Στοφορόπουλος Θέμος, Μηλιαράκης Μανώλης, Σχοινά Κατερίνα, Κουμάκης Λεωνίδας, Αποσκίτης Λεωνίδας

Δευτέρα 11.06.2018 , στις 6μ.μ.
Γραφεία Παναρκαδικής Ομοσπονδίας
Τζώρζ 9, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα
e-mail: epitropi.agona@yahoo.com

ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Η Ελλάδα μετά από χρόνια μνημονιακής υποδούλωσης και λεηλασίας, αποδομείται και σε ό,τι αφορά την ίδια την υπόστασή της. Διακυβεύεται «η συνέχεια και η συνοχή της», με την μορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Το μοντέλο των διεθνών σχέσεων και ο περίγυρός μας έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Σήμερα ενθαρρύνονται και νομιμοποιούνται εθνικιστικές βλέψεις σε βάρος μας στην περιοχή. ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, στην καλύτερη περίπτωση, αδιαφορούν αν το Αιγαίο ή η Θράκη θα αποτελούν στο μέλλον Ελληνική Επικράτεια. 

Δεν μπορούμε να προσβλέπουμε ακόμη στις παραδοσιακές «συμμαχίες» και να εξαρτάμε την ασφάλειά και την τύχη της χώρας μας από αυτές.

Σήμερα εκδηλώνονται - όσο ποτέ από το 1974 - ανοιχτές επιβουλές που αφορούν το τόξο «Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη», αλλά και την προοπτική αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων μας και συνολικά της Βαλκανικής.

 Μέσα σε αυτό το γενικότερο τοπίο τίθεται και η απαίτηση για εδώ και τώρα «επίλυση» του Σκοπιανού.

Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καμία τύχη «ως χώρα και ως λαός» αν επαναλάβουμε και τώρα την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα χάριν των υποτιθέμενων «συμμάχων». 

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το αποκορύφωμα της άρνησης ενός επίσημου κράτους να προστατέψει το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την αποτελεσματική ειρηνική δύναμη η οποία θα αποτρέψει την Αναθεώρηση των συνόρων και των διεθνών Συνθηκών στην περιοχή.

Με αυτήν την ηθική και πολιτική βάση η χώρα μας πρέπει να στραφεί στην υπεράσπιση της εθνικής και κρατικής κυριαρχίας της και σε μια «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική ικανή να αξιοποιεί τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα έναντι όλων και να αναπτύσσει συμμαχίες προς όφελός της στον πολυ-πολικό κόσμο που έχει αναδυθεί.

Απορρίπτουμε τις απαράδεκτες προτάσεις του κ. Νίμιτς και της Γερμανο-κρατούμενης Ε. Ένωσης που πασχίζουν, μέσω του ονόματος, η Ελλάδα να προσυπογράψει την «αλυτρωτική» ιδεολογία του κράτους των Σκοπίων. 

Δεν το κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα, να κατακερματίσουν σε αδύναμα «κρατίδια» και τελικά να πολτοποιήσουν και να αναφλέξουν την χώρα μας και την Βαλκανική.

Το γεγονός ότι το μνημονιακό κατεστημένο αγνοεί την εκπεφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και σπεύδει να παραδώσει και την υπόθεση αυτή, όπως παραδίδει με τα μνημόνια την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, δεν σημαίνει πως θα τα καταφέρει. 

Δεν σημαίνει πως και ο λαός θα παραδοθεί.
Δεν υποχωρούμε, γιατί αυτή η υποχώρηση δεν θα είναι η πρώτη. Θα είναι από τις τελευταίες πριν την οριστική κατάρρευση. 

 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Υπόγραψε και δήλωσε συμμετοχή:epitropi.agona@yahoo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου