Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ο ΙΒΑΝΟΦ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΩΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

ΒΙΝΤΕΟ

Με διάγγελμα του ο προέδρος των Σκοπίων, Γκιόρκι Ιβάνοφ, δήλωσε ότι αρνείται να δεχθεί την συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό. 

«Η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς. Είναι ταπεινωτική. Δεν πρόκειται να υπογράψω καμία τέτοια συμφωνία». είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, ο Ιβάνοφ τόνισε πως με τη συμφωνία – εκτός από το όνομα- αλλάζει το άρθρο του Συντάγματος που μιλά για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Έτσι μετά την προδοσία του Τσίπρα του μεγαλύτερου προδότη της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, αχνοφέγγει η λύτρωση για να μην παραδωθεί τελικά το ιερό όνομα της Μακεδονίας, μέσα από την αδιαλαξία του προέδρου των Σκοπίων, Ιβανόφ.

Ολόκληρη η δήλωση Ιβάνοφ: 

«Με αυτή τη συμφωνία, η μακεδονική ταυτότητα δεν ενισχύεται και τα ήδη αποκτηθέντα δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη υποβαθμίζονται. 

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ηττήθηκε, ενώ η 20ετής ιστορία του ανεξάρτητου κράτους της πΓΔΜ διαγράφεται. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για μια κακή συμφωνία. 

Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα προσπαθήσω να επιτύχω μια λύση που δεν θα παραβιάζει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα του μακεδονικού λαού. Δεν θα υποστηρίξω και δεν θα υπογράψω αυτό το ταπεινωτικό κείμενο σχετικά με τη συμφωνία».

 Καθηγητής Νομικής στα Σκόπια: 
"Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία" 

Στο μεταξύ στα Σκόπια ο καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου του Στιπ και μέλος του προεδρείου της Αριστεράς, Ντιμιτάρ Απασίεφ, ισχυρίζεται ότι το «Μακεδονικό» Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα μόνο στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαπραγματευθεί και να συνάψει διεθνείς συμφωνίες και όχι η κυβέρνηση, κάτι που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σκηνικό, αφού ο Σκοπιανός πρόεδρος δεν προτίθεται να την υπογράψει. 

«Αυτές οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις είναι εντελώς παράνομες. Το συνταγματικό σύστημα της χώρας μας εκφράζεται από κοινού ως εκτελεστική εξουσία. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μόνο πρόεδρο και μόνο πρωθυπουργό, Έχουμε έναν πρωθυπουργό και έναν πρόεδρο. Ο πρωθυπουργός εκλέγεται από τη Συνέλευση, ο πρόεδρος και αρχηγός του κράτους της Δημοκρατίας, εκλέγεται από τους πολίτες. 

Και εδώ το σύνταγμα δίνει στον αρχηγό του κράτους το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες. Όχι η κυβέρνηση, με κανέναν τρόπο η κυβέρνηση. Έχει αρμοδιότητες για υπουργικές αποφάσεις σε τεχνικά θέματα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό κλπ.» είπε ο Απασίεφ. 

 Ο Ιβανόφ δέχτηκε νωρίτερα σήμερα στην εξοχική του κατοικία τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμίτροφ, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Και σχεδόν τους… πέταξε έξω με τις κλωτσιές!

 Η συνάντηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο mkd, η συνάντηση του Ιβανόφ με Ζάεφ και Ντιμιτρόφ είχε διάρκεια 120 δευτερόλεπτα! Δυο λεπτά δηλαδή! Μόλις ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Εξωτερικών μπήκαν στο κτίριο, ο Σκοπιανός πρόεδρος τους ρώτησε αν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ. Και όταν η απάντησή τους ήταν θετική, τους ενημέρωσε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους! 

Η συνάντηση από τη σκοπιά… Ζάεφ και Ντιμιτρόφ Ο πρόεδρος Ιβανόφ ήταν εκείνος που αποχώρησε από τη συνάντηση ήταν η πρώτη αντίδραση από τη σκοπιανή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να «διασκεδάσουν» Ζάεφ και Ντιμιτρόφ τις πληροφορίες πως ο Σκοπιανός πρόεδρος… πέταξε με τις κλωτσιές από την εξοχική κατοικία του τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας. 

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ έκαναν μια παραγωγική προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα, αλλά ο πρόεδρος Ιβανόφ διέκοψε και αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της χώρας» ανέφερε η κυβέρνηση των Σκοπίων σύμφωνα με το makfax. 

Δείτε το Twitter με τις δηλώσεις του Ιβανόφ στα αγγλικά και σε μετάφραση καθώς και βίντεο με τις δηλώσεις του στο διάγγελμα που προέβη μετά τη δίλεπτη συνάντηση με τον  Ζάεφ.  


President Ivanov: this private agreement between Zaev and Tsipras creates far more new problems than they say it solves, and will deeply divide our society. Zaev completely abandoned our national positions

Πρόεδρος της Ivanov: αυτή η ιδιωτική συμφωνία μεταξύ του Zaev και του Tsipras δημιουργεί πολύ περισσότερα καινούρια προβλήματα από αυτά που λένε ότι λύνει και θα διαιρέσει βαθιά την κοινωνία μας. Ο Ζάεφ εγκατέλειψε εντελώς τις εθνικές μας θέσειςΑΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΡΟΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... 


1 σχόλιο:

  1. Που υπάρχει αυτή η αναφορά του Αγίου Παϊσίου για τα Σκόπια;;;
    Υπάρχει αναφορά οτι το κράτος αυτό θα αναγνωριστεί και ύστερα θα διαλυθεί....
    Οτι δεν θα γίνει η συμφωνία για το όνομα που υπάρχει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή