Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΡΓΑ ΖΩΕΣ...


ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - ΚΙΝΗΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ    ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Γράφει ο Χρήστος Γεωργίου

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου είναι ιδιαίτερα βλαπτική. 


Οι μη ιοντίζουσες Η/Μ ακτινοβολίες κινητής τηλεφωνίας, κινητών και ασύρματων τηλεφώνων, και του WiFi προκαλούν τις ακόλουθες κύριες δυσλειτουργίες στον άνθρωπο, και ιδιαίτερα στα περισσότερο ευάλωτα παιδάκια:

* Καρκινογενέσεις (γλοίωμα στον εγκέφαλο, σπάνιο σβάννωμα στην καρδιά κ.α.) και παιδική λευχαιμία.

* Βλάβες στο σπέρμα και το έμβρυο: Τα δεδομένα στο ερευνητικό πεδίο των αναπαραγωγικών οργάνων (όρχεις, σπέρμα, ωοθήκες, έμβρυο) είναι ιδιαίτερα σαφή ως προς τις επιβλαβείς συνέπειες. 

Ενδεικτικά, μέχρι τον Φεβρουάριο 2016 δημοσιεύθηκαν 130 μελέτες (57 και 73 σε αρσενικά και θηλυκά όργανα, αντιστοίχως), καθώς και 13 ανασκοπήσεις που καταλήγουν στα προαναφερθέντα συμπεράσματα βλαβών υψηλού δυνητικού κινδύνου.

* Διάτρηση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού: Αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού για την πρωτεΐνη λευκωματίνη (ερευνητική ομάδα του Σουηδού επιστήμονα Leif Salford), καθώς και βλάβες στους νευρώνες αρουραίων που εκτέθηκαν επί 2 ώρες σε Η/Μ ακτινοβολίες της κινητής τηλεφωνίας (π.χ. GSM 900 MHz).

* Επιπτώσεις στις λειτουργίες της καρδιάς και του αίματος: Η ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας έχει επιπτώσεις στην καρδιακή λειτουργία υγιών ατόμων. Ενδεικτικά, προκαλεί ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό (ενδεικτική μελέτη του Ekici et al., 2016).

* Επιπτώσεις στη γνωστική λειτουργία, τη συμπεριφορά και τις αλλαγές στους νευροδιαβιβαστές των μαθητών: Ενόψει της ταχείας εξάπλωσης του Wi-Fi στα σχολεία, ιδίως μέσω της εισαγωγής των ταμπλετών ως γενικευμένο εκπαιδευτικό μέσο.


Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και αυτισμός παιδιώνΧρήστος Γεωργίου

Aυτισμός δυνητικά προκαλείται και από την έκθεση του παιδικού εγκεφάλου στις Η/Μ ακτινοβολίες, με αποδεδειγμένη την υπερδραστηριότητα των Διαύλων Ασβεστίου Πύλης εκ Διαφοράς Δυναμικού (ΔΑΠΔΔ) από τις Η/Μ ακτινοβολίες. 


Ο λόγος είναι ότι από πληθώρα μελετών έχει δειχθεί ότι ο αυτισμός συσχετίζεται με την υπερδραστηριότητα του διαύλου ασβεστίου Cav1.2, δηλαδή του κύριου L-τύπου ΔΑΠΔΔ στον εγκέφαλο. Αυτό το επιστημονικό δεδομένο εξηγεί εν μέρει και τη δραματική αύξηση του παιδικού αυτισμού στον ανεπτυγμένο κόσμο.


Στις ΗΠΑ, τη δεκαετία του ’70 η αναλογία ήταν 1 αυτιστικό παιδί στις 30.000, το 2012 πήγε στο 1 στα 50 και το 2017 στο 1 στα 45. 
Εσείς θα συνεχίσετε να δίνετε κινητά στα παιδιά σας;


Ο Χρήστος Γεωργίου είναι καθηγητής Βιοχημείας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών2 σχόλια:

 1. Αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά και υποστήριξη με την έννοια του κοινωνικού αγώνα, στον κ. Γεωργίου που υψώνει το μεγάλο επιστημονικό του ανάστημα για να ενημερώσει αλλά και να εναντιωθεί σε όλες τις "ακτινοβολίες Θανάτου" για ενήλικες, αλλά και, κυρίως παιδιά, με τις οποίες με άφρονα υπερβολή (και ίσως όχι τόσο αθώα !) μας βομβαρδίζει το Σύστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπαρχουν,να προσθεσω, κι αλλες ακτινοβολιες,κρυφες, ΑΓΝΩΣΤΕΣ στο κοσμο
  που "βομβαρδιζετε" καθημερινα και δεν το ξερει.Απο κεραιες που δεν ειναι ουτε για την τηλεοραση ουτε για τα κινητα
  ουτε για το ραδιοφωνο...ουτε για πομποδεκτες ουτε...κλπ.
  ΚΕΡΑΙΕΣ ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ
  ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  Κεραιες που μετατρεπουν τον ανθρωπο
  Σε ΖΟΜΠΙ Σε ΣΚΛΑΒΟ Σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ
  ΑΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ...
  ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΩΣ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ
  ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.
  ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή