Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

 «ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»





Φώτο από http://www.topontiki.gr/article/

ΜΕ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ - ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.


Γράφει ο Πέτρος Παπαγεωργίου

Πριν 6-7 χρόνια, άκουσα σε συνέντευξη, τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Φώσκολο, ο οποίος είναι ειδικός σύμβουλος της Καναδικής κυβέρνησης, σε ενεργειακά θέματα..


Ο κ. Φώσκολος, σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Κωνοφάγο και τον καθηγητή κ. Βαρώτσο, πραγματοποίησαν ειδική ερευνητική εργασία, η οποία κατά τα λεγόμενα του κ. Φώσκολου, έβγαλε εκπληκτικά αποτελέσματα...

Μεταξύ πολλών άλλων, ό κ. Φώσκολος είπε, ότι πέραν του φυσικού αερίου που υπάρχει στην ελληνική ΑΟΖ ανατολικά και νότια της Κρήτης, υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου σε ΣΤΕΡΕΑ κατάσταση λόγω υψηλών πιέσεων, νοτιοδυτικά της Κρήτης, του οποίου η έκταση είναι περίπου ίση με αυτήν της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, και έχει πάχος περίπου 80-100 μέτρα.

Το κοίτασμα αυτό και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, κατά τον κ. Φώσκολο μπορεί να εξασφαλίσει τις ενεργειακές ανάγκες ΟΛΗΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ για 100 περίπου χρόνια....!!!!!

Αυτό πράγματι είναι αληθές γιατί το φυσικό αέριο σε παγωμένη μορφή ΈΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμπυκνωμένη ενέργεια...

Για να γίνει κατανοητό αυτό, θα δώσω ένα δικό μου παράδειγμα... Ένα φιαλίδιο υγρού προπανίου ή βουτανίου, από αυτά που χρησιμοποιούμε για το camping gas, όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχει οπή για την πλήρωσή του.

Για να γεμίσει λοιπόν αυτό με αέριο, το μίγμα του προπανίου-βουτανίου υγροποιείται και στερεοποιείται, και στην συνέχεια, ένα παγάκι απ' αυτό διαστάσεων 4x4x4 cm, τοποθετείται μέσα στο φιαλίδιο και κονσερβάρεται...

Μόλις εκτονωθεί στον πλεονάζοντα χώρο του φιαλιδίου, υγροποιείται και όταν το φιαλίδιο τρυπηθεί στην συνέχεια κατά την χρήση του από εμάς, τότε αεριοποιείται και έτσι ψήνουμε τα καφεδάκια μας.

Όταν λοιπόν ένα παγάκι 4Χ4Χ4 cm έχει την ενέργεια να ψήσει 100 και πλέον καφέδες, φανταστείτε το ποσό της ενέργειας που περιέχει αυτό το κοίτασμα της ελληνικής ΑΟΖ..... !!!!!!

Μετά από όλα αυτά, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει, γιατί οι υπερδυνάμεις και οι συν αυτοίς, έχουν αναστατώσει όλες τις χώρες της ανατολικής μεσογείου, από Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτο, Συρία, Κύπρο, Ελλάδα κλπ.....!!!!!!

Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει τον λόγο που η Τουρκία έστησε το Τουρκολιβυκό μνημόνιο..!!

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που ετοιμάζεται να ξεσπάσει μία παγκόσμια σύρραξη στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου που όπως όλα δείχνουν δεν είναι χρονικά πολύ μακριά ...!!!

ΣΤΏΜΕΝ ΚΑΛΏΣ..!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου