Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

ΨΕΥΤΟΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΕΝΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...


ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΕΤΕ, Η MICROSOFT ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΩΣ CHATBOT (ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ)

ΒΙΝΤΕΟ



Τεχνητή Νοημοσύνη / Πηγή: AP Images


Κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε. Η Microsoft μπορεί να έχει κάποιες ιδέες.

Τον περασμένο μήνα, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ παραχώρησε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Microsoft που περιγράφει μια διαδικασία για τη δημιουργία μιας συνομιλίας chatbot ενός συγκεκριμένου ατόμου χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά του δεδομένα. 

Σε μια τρομακτική αποστροφή, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λέει ότι το chatbot θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπνευστεί από φίλους ή μέλη της οικογένειας που έχουν πεθάνει, κάτι που είναι σχεδόν άμεση πλοκή ενός δημοφιλούς επεισοδίου του Black Mirror του Netflix.

Σε αυτό το επεισόδιο, "Be Right Back", μια γυναίκα που ονομάζεται Μάρθα αναστατώνεται όταν ο σύντροφός της, η Ash, πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα την ημέρα που έπρεπε να συνκατοικήσουν. 

Αποδεικνύεται ότι ένας από τους φίλους της Μάρθα την υπέγραψε για μια υπηρεσία που θα της επιτρέψει να επικοινωνήσει με την Ash μέσω μηνυμάτων κειμένου. Φυσικά, δεν είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος, αλλά μια έκδοση του βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη. Αρκεί να πούμε, ότι τα πράγματα γίνονται παράξενα.

Σύμφωνα με το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Microsoft, εικόνες, δεδομένα φωνής, δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτές επιστολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη "δημιουργία ή τροποποίηση ενός συγκεκριμένου ευρετηρίου στο θέμα της προσωπικότητας του συγκεκριμένου ατόμου." Από εκεί και πέρα, οι μηχανικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ευρετήριο για να εκπαιδεύσουν ένα chatbot που να μιλάει σαν αυτό το άτομο - ναι, ακόμα κι αν είναι ήδη νεκρό...

2 σχόλια:

  1. Έχω την αίσθηση (αλλά δεν ξέρω εκείνη την ώρα πώς θα νιώσω), ότι με το που θα αισθανθώ το Μέγα σεισμό δεν θα πω "Κύριε ελέησον", αλλά "Δόξα Σοι ο Θεός" διότι θα ξεκινά η επέμβαση του Θεού για τη λύτρωση των ανθρώπων του 8ου αιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή