Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ «ΕΓΩ» ΤΟΥ 
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
 
BINTEO


σ.σ. Ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος έχει επαναλάβει πολλές φορές στις ομιλίες του ότι ο οικουμενισμός είναι ο πρόδρομος του Αντιχρίστου. Ο Άγιος Παΐσιος έχει πει ότι ο Αντίχριστος θα έχει 5 «εγώ»

Θα πει: «Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδας, εγώ είμαι ο Χριστός που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων.» 

Ας δούμε λοιπόν πώς ο πρωτοπόρος της λεγόμενης «οικουμενικής κίνησης» πατρ. Βαρθολομαίος ετοιμάζει το έδαφος για τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου.

Τα αποσπάσματα έρχονται από μία παλαιότερη συνέντευξη του πατρ. Βαρθολομαίου στον δημοσιογράφο / παρουσιαστή Τσάρλι Ρόουζ (Charlie Rose), ο οποίος για έναν περίεργο λόγο θεωρεί «Εκκλησία» και τους μουσουλμάνους χωρίς να τον διορθώνει ο πατρ. Βαρθολομαίος. (είναι αυτή μασονική θεώρηση ή κάνω λάθος;)

«ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Κατά την διάρκεια του Ιρακινού πολέμου κάποιες από τις πιο άγριες μάχες έγιναν μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών μέσα στην Εκκλησία. Οι μάχες των σεκταριστών ήταν οι πιο σφοδρές. Παράλληλα την ίδια ώρα υπάρχει ελπίδα στο Ιράκ ότι οι Κούρδοι, οι Σιίτες και οι Σουνίτες μπορούν να τα βρουν.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τον διαθρησκειακό διάλογο. Γι’ αυτό το οικουμενικό πατριαρχείο έλαβε αυτό το μήνυμα πριν από 25 χρόνια και ξεκίνησε αυτούς τους διαλόγους μεταξύ των διαφόρων μονοθεϊστικών θρησκειών.

 Για να επέλθει περισσότερη κατανόηση, αμοιβαίος σεβασμός και να αποφευχθεί ο θρησκευτικός φανατισμός, ο φονταμενταλισμός, και να δώσει την ευκαιρία στα ανθρώπινα όντα να δουν ο ένας τον άλλον σαν αδέλφια. Διότι έχουμε όλοι δημιουργηθεί από τον ίδιο Θεό και ως εκ τούτου είμαστε αδελφοί και αδελφές. 

Έχουμε τον ίδιο ουράνιο πατέρα όπως κι αν τον αποκαλούμε.

ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Απ’ όλες τις θρησκείες έχουμε τον ίδιο ουράνιο πατέρα.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Φυσικά. Ο Θεός είναι ένας, ανεξαρτήτως από το όνομα που θα του δώσουμε, Αλλάχ ή Γιαχβέ κτλ. Ο Θεός είναι ένας και εμείς είμαστε τα παιδιά του και πρέπει να αγαπάμε και να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον.»

Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα πού ακριβώς βάζει την Ορθοδοξία ο πατρ. Βαρθολομαίος ας δούμε λίγο πιο πριν στο βίντεο την απάντηση που έδωσε στο εξής ερώτημα:

«ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Κανείς θα μπορούσε να ρωτήσει, με όλον τον σεβασμό, κάνει η Εκκλησία αρκετά; Επικοινωνεί η Εκκλησία όπως πρέπει; Είτε είναι το Ισλάμ, είτε η Χριστιανοσύνη, είτε ο Ιουδαϊσμός. Η τεράστια ευθύνη είναι να μας κάνει να καταλάβουμε αξίες, δικαιοσύνη, ισότητα.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Η θρησκεία έχει κάνει πολλά μέσα στους αιώνες. Για εμάς τους Χριστιανούς, η Χριστιανοσύνη δίνει το πιο δυνατό μήνυμα και η ουσία της Χριστιανικής μας πίστης είναι η αγάπη και ο σεβασμός για το ανθρώπινο πρόσωπο. 

Αλλά ούτε η Χριστιανοσύνη, ούτε οι άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες πέτυχαν να φέρουν ειρήνη και αγάπη και σεβασμό σε όλον τον πλανήτη, όπως το βιώνουμε κάθε μέρα. Διότι οι εκπρόσωποι των θρησκειών είναι επίσης άνθρωποι, που σημαίνει δεν είναι τέλειοι, έχουν τις δικές τους «αμαρτίες» (σ.σ. το έβαλε σε εισαγωγικά!) 

Έχουν τις δικές τους αδυναμίες και επιθυμίες να εκπληρώσουν τα ιερά τους καθήκοντα. Μερικές φορές μας εμποδίζουν όχι εσωτερικοί αλλά εξωτερικοί λόγοι από το να εκπληρώσουμε την ιερή μας αποστολή και το καθήκον. Γι’ αυτόν τον λόγο, οτιδήποτε οι θρησκείες ανακηρύσσουν και υπόσχονται δεν είναι η πραγματικότητα στην ζωή της ανθρωπότητας.»

Ένα σύντομο σχόλιο.

Ξεκινώντας από το τέλος βλέπουμε τον πατριάρχη να ομολογεί ότι οι θρησκείες ό,τι έκαναν έκαναν, δεν μπορούνε να βοηθήσουν άλλο την ανθρωπότητα. Εκ πρώτης όψεως αυτό δεν ακούγεται τόσο άσχημο, μόνο που μέσα στις θρησκείες βάζει και την Ορθοδοξία την οποία απλά βλέπει ως λίγο καλύτερη από τις άλλες αλλά και αυτή δίχως να έχει εκπληρώσει τον σκοπό της. 

Δεν έχουμε εμείς την αποκαλυφθείσα Πίστη; Τί λέει στο Σύμβολο της Πίστεως; Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν πιστεύει. Εάν πίστευε δεν θα μιλούσε έτσι. Ο Χριστός είπε να γίνουμε άγιοι και ότι θα είμαστε ανάμεσα σε λύκους. Ο Βαρθολομαίος που δεν πιστεύει και δεν ενδιαφέρεται αντί να θέλει να γίνει άγιος ανάμεσα σε λύκους πάει να «κλέψει» στον αγώνα και να τα βρει με τους λύκους! 

Ο πατριάρχης θέλει να θυσιάσει την μέλλουσα αιώνια ζωή για τούτη την εφήμερη, ενώ οι Άγιοι έκαναν το αντίθετο, πέρασαν τούτη την ζωή αθόρυβα χωρίς να της δώσουν πολύ σημασία και προετοιμάστηκαν για την αιώνια ζωή. Πιστεύει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή; Δεν φαίνεται πουθενά αυτό στα λεγόμενά του. 

Φαίνεται τόσο απασχολημένος με τα του κόσμου τούτου και έτοιμος να θυσιάσει και πράγματα που δεν του ανήκουν. Τους Αγίους τους ξέρει μόνο για να κάνει αγιοκατατάξεις και να «κλείνει συμφωνίες». 

Αν έβλεπε τους Αγίους ως ζωντανές αποδείξεις της Αλήθειας του Ευαγγελίου, και όχι ως θύματα του αρχεκάκου όφεως, θα φρόντιζε ο ίδιος να γίνει άγιος και δεν θα τολμούσε να συγκρίνει την Ορθοδοξία με τις διάφορες θρησκείες. 

Αυτά τα ολίγα με ένα μεγάλο ερώτημα να πλανάται: Τί δουλειά έχει στην θέση του προκαθημένου του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στην Ορθοδοξία;


ΠΗΓΗ


8 σχόλια:

  1. Τυφλοί οδηγοί τυφλών. Προσωπικά προσπαθώ να μην ασχολούμαι καθόλου με δαύτους για να μην κολλήσω "τυφλίτιδα" και γεμίσω πνευματικές τσίμπλες τα μάτια μου (που θα με κάνουν να βλέπω τα πράγματα σκοτεινά, θαμπά και θολά) παρά μόνο με την Κεφαλή της Εκκλησίας και τους Αγίους της (με τους οποίους λαμπικάρω τα μάτια μου με δάκρυα μετανοίας και εξομολογήσεως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΑΝΕΩΣΗ

      Τυφλοί οδηγοί τυφλών. Προσωπικά προσπαθώ να μην ασχολούμαι καθόλου με δαύτους για να μην κολλήσω "τυφλίτιδα" και γεμίσω πνευματικές τσίμπλες τα μάτια μου (που θα με κάνουν να βλέπω τα πράγματα σκοτεινά, θαμπά, θολά και διαστρεβλωμένα) παρά μόνο με την Κεφαλή της Εκκλησίας και τους Αγίους της (με τους οποίους λαμπικάρω τα μάτια μου με δάκρυα μετανοίας και εξομολογήσεως) και όχι με το παχύ έντερο.

      Διαγραφή
  2. Ο Πατριάρχης ο Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως είναι ή δεν είναι διάδοχος των Αποστόλων; Ξέχασε την εντολή του Κυρίου μας προς τους Αποστόλους του (Ματθ. Κεφ.ΚΗ στ.19-20); Να του τι θυμήσουμε; "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη , βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν και ιδού εγώ μεθ΄υμών ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελέίας του αιώνος". Συμβιβάζονται αυτά που δηλώνει στην συνέντευξή του με την εντολή που του δόθηκε από τον Κύριό μας; Δυστυχώς η προδοσία η αποστασία έχει ρίζες πολλές και μελετώντας την ιστορία με έκπληξη διαπιστώνει κανείς πως αυτή διαχρονικά εξελίσσεται ανεπέστητα για τους απλούς πιστούς. Όμως της Εκκλησίας του Χριστού «Πύλαι άδου ου κατισχύσουσι αυτής» (Ματθ. Κεφ. 16 18). Οι 20 αιώνες ζωής της, επιβεβαιώνουν ήδη την ορθότητά της αλήθειας αυτής . Όσοι πιστοί έχετε πίστη και θάρρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν του αρκούσε η σύνταξη που θα ελάμβανε (ή μήπως τη λαμβάνει κι αυτή;) ως αξιωματικός του τουρκικού στρατού και είπε να πιάσει μια δουλίτσα παραπάνω για να τα φέρνει βόλτα!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν θα ήθελα να πιστέψω αυτό που λες, αλλά η φερόμενη ως δήλωση του Βαρθολομαίου ότι

      "Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές"

      δυστυχώς συνηγορεί υπέρ του, ενώ οι κυβερνώντες της Ανώνυμης Εταιρείας HELLENIC REPUBLIC CORPORATION με έδρα την Ουάσινγκτον όχι μόνο δε διαφωνούν μαζί του, αλλά κάνουν το παν για να γυρίσουμε στην προ του 1821 περίοδο, αλλά χωρίς να ανοίξει μύτη (τουλάχιστον η δική τους). Μέχρι τώρα τα καταφέρνουν θαυμάσια. Η εντολή του Παντοκράτορα πάντως προς τον Μιχαήλ άλλα προβλέπει...

      Φιλόδοξο σχέδιο, δε λέω, αλλά όποιος το κατάρτισε

      Διαγραφή
  3. Θα ήταν άραγε παρακινδυνευμένο να σκεφτεί κανείς, ότι αν ο Βαρθολομαίος, όσο ήταν ακόμα εν ενεργεία αξιωματικός, έπαιρνε μετάθεση στην Κύπρο, θα μπορούσε να είναι το δικό του χέρι που θα κατέβαζε τους ξεβράκωτους Ισαάκ και Σολωμό, που πήγαν να χαλάσουν την άριστη σχέση των Κυπρίων με τους εισβολείς τουρκόγυφτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιον απευθύνεσαι ρε φίλε; Ποιος περιμένεις να αντιδράσει;

      Αυτοί που δεν αντιδρούν που τους αφαιρούν το οξυγόνο που αναπνέουν με τις ρημαδόμασκες;
      Αυτοί που δεν αντιδρούν που βλέπουν να πέφτουν σα μύγες οι εμβολιασμένοι κι εκείνοι σα ζόμπι συνεχίζουν να αναζητάνε το θάνατο;
      Αυτοί αλληλοκαρφώνονται για το ποιος δεν τηρεί τα "μέτρα"
      Στα ζευγάρια που χωρίζουν γιατί διαφωνούν για τον εμβολιασμό των παιδιών τους;

      ΚΡΑΥΓΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ!!!

      Διαγραφή
  4. Gia pion Theo Milanai . O Kyrios eipe Opios den exei ton Yio oute ton Patera exei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή