Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΚΟΥΣΙΩΝ ΘΛΙΨΕΩΝ

 


Ένας μεγάλος μυσταγωγός του Πνευματικού Νόμου, ο Άγιος Μάρκος ο Αθηναίος δηλώνει απερίφραστα ότι οι ακούσιες θλίψεις που μας συμβαίνουν έχουν ως αιτία τα εκούσια πάθη μας. Ο δε Θεός με πολλή σοφία, φιλανθρωπία και ταιριαστό τρόπο απονέμει "τα ακούσια τοις εκουσίοις".

Σε όποιο βαθμό ανάπτυξης βρίσκεται η κακία μας, ανάλογη είναι και η καρποφορία της, η ακούσιος επιφορά της θλίψεως. Κανείς δεν ξεφεύγει από αυτή τη δίκαιη και ανυποχώρητη ενέργεια του Πνευματικού Νόμου, εκτός μόνο "δια Προσευχής και Μετανοίας" (περί νόμου §95, σελ. 98).

Τα λέω αυτά για να καταλάβουμε, πώς τα περίφημα "γεγονότα" που περιμένουμε δε θα είναι τίποτε άλλο παρά η "ακούσιος επιφορά των θλίψεων" σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα επέλθουν "ως καρποφορία της κακίας μας" είτε ως προσώπων, είτε ως ομάδων, είτε ως Εθνών κ.ο.κ.

Τους Τούρκους π.χ. ο Πνευματικός Νόμος δεν τους βάζει όλους σε ένα τσουβάλι. Υπάρχουν ένα σωρό κρυπτοχριστιανοί που θα βαπτιστούν όταν έρθει η ευλογημένη ώρα. Σ' αυτούς εμφανίζονται ήδη μεγάλοι Άγιοι και τους συμβουλεύουν πώς θα σωθούν από τα επερχόμενα. 

Αυτοί θα είναι το 1/3 των Τούρκων. Το 1/3 που θα παραμένουν αμετανόητοι θα σκοτωθούν και το 1/3 για λόγους άγνωστους σε μας, αλλά γνωστούς στην Οικονομία και τη Δικαιοσύνη του Θεού θα επιστρέψουν στην κοιτίδα τους.

Από μας, άλλης αντιμετώπισης θα τύχουν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες που μας πρόδωσαν, άλλης αυτοί που τους ψήφισαν με ιδιοτελείς σκοπούς, άλλης οι καλόπιστοι που παρασύρθηκαν, άλλης οι μετανοημένοι κλπ. κλπ. κλπ. 

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο καθυστερούν οι εξελίξεις: Για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην "ΚΙΒΩΤΟ" των μετανοημένων και να σωθούν και σ' αυτή τη ζωή και στην άλλη. 

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΣΚΟΥΝΤΡΙΑΝΟΣ
  

1 σχόλιο: