Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ!!! Ο Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Θ΄ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΤΗ ΤΑΪΒΑΝ;

Η ΚΙΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ «ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ». ΗΠΑ: «ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ»  ΚΙΝΑ: «ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ». 
2 ΒΙΝΤΕΟ


Η Κίνα θα χτυπήσει βάσεις ΗΠΑ και Ιαπωνίας σε περίπτωση πολέμου. Η Κίνα θα μπορούσε να επιτεθεί και στις 3 χώρες ταυτόχρονα: ΗΠΑ, Ταιβάν, Ιαπωνία!

Σ΄ένα κινέζικο μέσο με διασύνδεση με το κράτος απείλησαν να καταρρίψουν το αεροπλάνο της Nancy Pelosi-Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων-αν αυτή πάει στην Ταιβάν.

Σ΄απάντηση η Αμερικανίδα Γερουσιαστής Marsha Blackburn δήλωσε ότι αν η Κίνα κατέρριπτε το αεροσκάφος της Πελόζι θα επρόκειτο θα ενέργεια πολέμου. Ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος θ΄αρχίσει από ένα νησί την Ταιβάν; 

Μια δραματική κλιμάκωση της ρητορικής καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων γίνονται όλο και χειρότερες. Ο επίσημος λογαριασμός Weibo του 80ου Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας προειδοποίησε να προετοιμαστεί για πόλεμο.





”Aν τ΄αμερικάνικα μαχητικά που θα συνοδεύουν το αεροπλάνο της Πελόζι μπουν στον εναέριο της Ταιβάν θα είναι μια εισβολή. Η PLA (Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) έχει το δικαίωμα να διαλύσει βίαια το αεροπλάνο της Πελόζι και τ΄αμερικάνικα μαχητικά, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιητικών πυρών και κάνοντας τακτική κίνηση παρεμπόδισης. 

Αν είναι αναποτελεσματικά (αυτά τα μέσα) τότε καταρρίψτε τα.” Αναφέρει η δήλωση που έγραψε στο Twitter ο Χου Σιτζίν, αρθρογράφος των Global Times που ελέγχεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα..






Η Πελόζι επρόκειτο να αναχωρήσει την Παρασκευή για μια περιοδεία στην Ασία και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αναφορές ότι θα επισκεφθεί το αυτοδιοικούμενο νησί σε μια εκδήλωση υποστήριξης για την de facto ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

«Δεν μιλάω ποτέ για το ταξίδι μου γιατί, όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε, είναι θέμα ασφάλειας», είπε ο ομιλητής στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα την Παρασκευή.

Το καθεστώς της Ταϊβάν συζητήθηκε όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε την Πέμπτη με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με ανακοινώσεις και των δύο κυβερνήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Σι προειδοποίησε τον Μπάιντεν ότι «όσοι παίζουν με τη φωτιά θα χαθούν από αυτήν», σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Πεκίνου.Η Κίνα προειδοποίησε προηγουμένως ότι θα λάβει “ισχυρά μέτρα” – συμπεριλαμβανομένης πιθανής στρατιωτικής δράσης – εάν η Πελόζι ακολουθήσει το αναφερόμενο ταξίδι της στην Ταϊβάν.

Η Κίνα μόλις εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ:

«Μια επίσκεψη στην Ταϊβάν από τον Πρόεδρο Πελόζι θα αμφισβητούσε την κόκκινη γραμμή της Κίνας και οποιαδήποτε πρόκληση στην κόκκινη γραμμή μας αναμφίβολα θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικά αντίμετρα».

H Kινα μεταφέρει στρατό και εξοπλισμό προς νότο στην επαρχία Fujian κοντά στην Ταιβάν.


H Nancy Pelosi δήλωσε πως δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για μια αυξημένη κινέζικη στρατιωτική κινητικότητα. Ωστόσο η κινέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα οργανώσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα στενά της Ταιβάν στις 30 Ιούλη.



Κινεζικό κρατικό μέσο Global Times: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επαναλάβουν τον λάθος υπολογισμό τους στον πόλεμο της Κορέας. Μη όντας αρκετά ισχυρή τότε, η Κίνα είχε ακόμα το θάρρος να πολεμήσει όταν την στρίμωξαν στη γωνία…”

Κινεζικό κρατικό μέσο Global Times: “Εάν η Pelosi πάει στο νησί της Ταϊβάν, η Κίνα μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να ελέγξει το στενό της Ταϊβάν και να προωθήσει τη διαδικασία επανένωσης ένα βήμα παραπέρα. […]”




Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αεροπλάνο της Πελόζι ξεκίνησε και κατευθύνεται προς την ασιατική ήπειρο.



Το αεροπλάνο με τη Nancy Pelosi απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Andrews. Για να την προστατεύσει, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρουσίασε μια ομάδα κρούσης με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρίγκαν».

Η ομάδα του αεροπλανοφόρου Ronald Reagan βρίσκεται στη South China Sea αυτή τη στιγμή, αλλά ειλικρινά, η παρουσία της εκεί δεν παρέχει πραγματική αποτροπή.

Στην εποχή των υπερηχητικών πυραύλων..



Εάν η Κίνα επιτεθεί στην Ταϊβάν, τα ιαπωνικά νησιά Σακισίμα, που βρίσκονται πολύ κοντά στην Ταϊβάν και τώρα διαθέτουν βάσεις που είναι πολύ σημαντικές για να βοηθήσουν την Ταϊβάν, πιθανότατα θα γίνουν στόχος της Κίνας.

Η Κίνα πιθανότατα θα επιχειρήσει επίσης να δημιουργήσει μια βάση στα νησιά Σενκάκου.

Η Ιαπωνία ξέρει ότι αν η Κίνα πάρει την Ταϊβάν, η Οκινάουα είναι η επόμενη.

Η Κίνα κατέστρεψε πρόσφατα μια μακέτα ιαπωνικού αεροπλάνου AWACS με βαλλιστικούς πυραύλους.

Είναι σαφές ότι η Κίνα σχεδιάζει να χτυπήσει βάσεις ΗΠΑ και Ιαπωνίας σε περίπτωση πολέμου. Η Κίνα θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτεθεί και στις 3 χώρες ταυτόχρονα.

Για την Κίνα, η κατάληψη της Ταϊβάν δεν αφορά μόνο την Ταϊβάν, αφού έχει μεγαλύτερους στόχους. Η κατάληψη της Ταϊβάν σπάει την πρώτη αλυσίδα νησιών.



Ο πόλεμος που πιθανότατα περιλαμβάνει Ιαπωνία και ΗΠΑ, το σχέδιο είναι να διώξουν τις ΗΠΑ από τον δυτικό Ειρηνικό και να αναγκάσουν την Ιαπωνία να αποδεχθεί de facto την ηγεμονία στην περιοχή.
Τώρα το αεροπλάνο της Pelozi ξαναπήρε το δρόμο του προς Ασία μετά από ανεφοδιασμό στη Χαβάη. διπλωματικό θρίλερ σ΄εξέλιξη…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου