Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ...ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ...ΣΙΓΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΆΤΑΙ!

Γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος

"Με ρωτούν πολλοί διαδικτυακοί φίλοι,  τι πιθανολογώ σε περίπτωση που ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοινώσει στο επόμενο διάστημα προσάρτηση  της κατεχόμενης Β. Κύπρου στην Τουρκία, μετά ή άνευ δημοψηφίσματος, κάτι που η Τουρκία είχε πετύχει με τον ίδιο τρόπο το 1939 όταν με τις ευλογίες/ ανοχή των Γάλλων είχε προσαρτήσει την Αλεξανδρέττα της Συρίας." 

"Αν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο,  θεωρώ ότι η Ελλάδα,  πέραν των λεκτικών "σκληρών ανακοινώσεων " περί παραβίασης του διεθνούς δικαίου,  δεν θα κάνει τίποτα.

Όπως , δεν έκανε μετά τα τετελεσμένα του 1974.

Το 1996 με τα Ίμια,  που πλέον είναι γκρίζα ζώνη .

Το 2020 με την Αγιά Σοφιά , που μείναμε μόνο στα δάκρυα κ.ά. Αξιέπαινη και ουσιαστική,  μόνο η προσφυγή Ρωμιών στο Τουρκικό ΣτΕ ( Danıştay) με τη νομική συνδρομή του καθηγ.Ι. Κτιστάκη. 

Εξάλλου η Ελλάδα έχει αποποιηθεί το ρόλο της εγγυήτριας της Κύπρου που της έδιναν οι συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου ( 1959) , λέγοντας πως από 01.05.2004 η Κύπρος ανήκει στην ΕΕ και δεν χρειάζεται εγγυήτριες δυνάμεις,  ούτε ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Ελλάδα. 

Επομένως δεν πέφτει λόγος στην Ελλάδα, αν επισυμβεί αυτό που διαχέεται ; 

Ας κάνει η Κύπρος μόνη της  ό,τι νομίζει ;

Και άν Ναι  , τι  ;

Και τελικά είμαστε  σίγουροι  πως δεν "βολεύονται " τα γεωπολιτικά συμφέροντα των "μεγάλων τρίτων " , δηλ. οι παλιές παθογενείς πολυετείς καταστάσεις  , με τα όσα απεργάζεται ή Τουρκία  ;

* Σημ.:  αν συμβεί κάτι τέτοιο  δεν προϋποθέτει πολεμική εμπλοκή.  Νομικό είναι το θέμα . Οποιαδήποτε ένοπλη αντίδραση της Κύπρου,  αν και ηθικά  νόμιμη,  θα θεωρηθεί επίθεση στην Τουρκία,  κάτι που δυσχεραίνει τυχόν εμπλοκή της Ελλάδας ή/και του συμμάχου της Κύπρου Ισραήλ. 

Άρα , με την "χρησικτησία " εδαφών επί 48 χρόνια και ένα  de facto πολιτικό μόρφωμα  " δημοκρατία της Β. Κύπρου" που διοικεί τα παρανόμως κατεχόμενα , το οποίο θα προκαλέσει το δημοψήφισμα  ή θα συναινέσει στην προσάρτηση,  κλείνει  αναίμακτα το θέμα και οι  ιστορικοί  ιδιοκτήτες δηλαδή ο Ελληνισμός θα μείνει με τους τίτλους  ιδιοκτησίας  να τους κάνει κορνίζα να τους κοιτάει,  όταν ο καταπατητής θα νέμεται με διανοία κυρίου τα πατρογονικά εδάφη, ζητώντας και αναγνώριση από τον ΟΗΕ.


Υ.Γ:  Φυσικά ούτε λόγος για βοήθεια από Ρωσία.  Οι Ρώσοι θα μας πουν , να σας βοηθήσουν οι φίλοι σας του ΝΑΤΟ. Όπου η Τουρκία  ανήκει  ομοίως στο ΝΑΤΟ. "

Οπότε αντιλαμβάνεστε... 🤔
ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου