Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΠΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΠΤΩΣΗ!

«ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΑNTONOV AN-12 (UR-CIC) ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ 8 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ. MΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΠΛΑ ΤΟY ΝΑΤΟ»
3 ΒΙΝΤΕΟ

Ουκρανικό Θρίλερ στην Καβάλα.. Μυστηριώδης πτήση κάργκο ακόμη πιο μυστήρια συντριβή αεροπλάνου κάποια χλμ από το αεροδρόμιο Καβάλας. 

Ουκρανικό καταχωρημένο αεροσκάφος Αntonov An-12 (UR-CIC) μόλις συνετρίβη στην Ελλάδα, κοντά στην πόλη Καβάλα, ανέφεραν πληροφορίες tweet από το ραντάρ πτήσης. 

Αναχώρησε από τη Σερβία και πήγαινε προς την Ιορδανία, 8 οι επιβαίνοντες σύμφωνα με την ΕΡΤ πιθανότατα νεκροί. Οι κινητήρες σταμάτησαν…Μέρος της σύγκρουσης;;; 

Kατέπεσε λίγο πριν τις 11.00 τη νύχτα στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι. Πιθανώς επιχείρησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο. Τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για μη επιζώντες.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε να προσγειωθεί..

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα. Σαν μια πύρινη βόμβα τρόμου…



Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.



Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 8 άτομα ήταν το πλήρωμα στο αεροπλάνο που κατέπεσε ενώ μετέφερε και «αρκετά επικίνδυνο φορτίο 12 τόνων». 

Την ίδια ώρα η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που είναι στο σημείο ανέφερε πως υπήρχε ισχυρή σύσταση από την Πυροσβεστική να φορέσουν μάσκες όσοι είναι στην περιοχή εξαιτίας τοξικών αερίων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας την πόλη Νis πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά. Περνούσε από διεθνές FIR.



Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα




To Αντόνωφ πρόσφατα είχε επιτελέσει πτήσεις από Μασσαλία Γαλλίας σε Rzeszow στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας
”Ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov της Antonov Airlines συνετρίβη στη βόρεια Ελλάδα. 

Το αεροσκάφος θα μπορούσε να περιέχει όπλα που προμήθευε η Δύση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

 Στο πλοίο επέβαιναν 8 μέλη του πληρώματος.
Ένα φλεγόμενο αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωριό Παλαιοχώρι” αναφέρει ρώσικος λογαριασμός. Ήδη είχε πάρει φωτιά στον αέρα. συνεχείς εκρήξεις μετά



ρώσικο πρακτορείο RIA Novosti, [17-Ιουλ-22 00:20]:

Το ουκρανικό μεταγωγικό «Antonov», που πετούσε από τη Σερβία στην Ιορδανία, συνετρίβη στη βόρεια Ελλάδα. Στο πλοίο επέβαιναν 8 μέλη πληρώματος, μετέδωσε η ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το αεροπλάνο μετέφερε ένα φορτίο πυρομαχικά.2 πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. «Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος που εκτελούσε αερομεταφορές με έδρα την Ουκρανία συνετρίβη στη βόρεια Ελλάδα, δήλωσαν οι αρχές. ”(AP)

”Ολα τα νοσοκομεία στην #Καβαλα θα μείνουν ανοιχτά σε όποιον χρειαστεί να νοσηλευτεί η να πάει σε νοσοκομείο η σε κέντρο υγείας. Επίσης τους ζητήθηκε να φορέσουν όλοι μάσκες.. Περίεργα πράγματα”



Το πλήρωμα ήταν οκταμελές, όλοι Ουκρανοί. Εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρίας Meridian Cargo δήλωσε ότι είναι νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους. «Φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής», δήλωσε στο Reuters…

Ο Ουκρανός πρέσβης μετέβη στον τόπο της συντριβής. «Νομίζω ότι είναι επίσης Ουκρανοί, αλλά δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά. Δεν είναι Σέρβοι», είπε ο Στεφάνοβιτς Yπ.Άμυνας Σερβίας για πλήρωμα σε συνέντευξη Τύπου.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρεία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρεία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.

Tο αεροπλάνο έχει τυλιχθεί σχεδόν ολοκληρωτικά στις φλόγες, αν και ο πιλότος δεν ανέφερε φωτιά στο αεροπλάνο. Το πιο σημαντικό, ορισμένες πηγές σημειώνουν ότι υπήρξαν δύο κρότοι πριν από την πυρκαγιά, κάτι που δεν αποκλείει την πιθανότητα να εξεράγησαν πυρομαχικά επί του αεροσκάφους, και μετά το αεροπλάνο ανεφλέγη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου