Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟ ΓΙΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΕΙ.


Ο εγκάθετος Επιφάνιος κατηγορεί τον Κύριλλο για αίρεση και καλεί τον Βαρθολομαίο να τον εκθρονίσει.

Αφού απέτυχαν να διχάσουν το ρώσικο λαό τόσες δεκαετίες με ανύπαρκτες ψευδο-αντιπολιτεύσεις προσβλέπουν τώρα στην αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της Ρωσίας και στον εθνικό διχασμό εργαλειοποιώντας την Εκκλησία. 

Θέλουν να επαναλάβουν το σενάριο Ουκρανίας με διπλή εκκλησία παράλληλους θεσμούς πολυσχισματικότητα και στη Ρωσία. 

Το Φανάρι δούρειος ίππος του ΝΑΤΟ. Εκτροπή του θεσμικού του ρόλου ανήκει πλέον στο πολιτικό σκέλος του κι επίσημα. Αυτό ήθελαν εξ αρχής αποσταθεροποίηση Ουκρανίας που θα συμπαρασύρει Ρωσία.. Θέλουν να συσπειρώσουν το φιλοδυτικό στρατόπεδο στη Ρωσία σε ένα θρησκευτικό σχήμα αφού απέτυχε να το ενσαρκώσει ένας πολιτικός φορέας.

«ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΕΚΘΡΟΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟ ΚΥΡΙΛΛΟ» αναφέρει σε άρθρο του σημερινό το orthochristian.

Σε επιστολή που εγκρίθηκε από τη Σύνοδο της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» την Τετάρτη, ο «Μητροπολίτης» Επιφάνιος Ντουμένκο κατηγορεί τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο για αίρεση και καλεί τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο να τον απομακρύνει από προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η επιστολή εστάλη επίσης στους προκαθημένους όλων των Τοπικών Εκκλησιών, η πλειοψηφία των οποίων δεν αναγνωρίζει την OCU της Κωνσταντινούπολης, αλλά μάλλον αναγνωρίζει την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο.

Μετά τη σύνοδο της Συνόδου του OCU τον Μάιο, όπου οι «ιεράρχες» κατηγόρησαν την κανονική UOC ότι προπαγάνδιζε «την ιδεολογία του «Ρωσικού Κόσμου», ο Dumenko καλεί τον Βαρθολομαίο «να ξεκινήσει σε πανορθόδοξο επίπεδο μια αναθεώρηση και καταδίκη των δραστηριοτήτων του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου Γκουντιάεφ και του εθνοφυλετιστικού και ρατσιστικού δόγματος του «Ρωσικού Κόσμου» που κηρύττει».

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια έκκληση απέστειλαν εκατοντάδες Ουκρανοί ιερείς τον Απρίλιο.

Ο αρχισχισματικός φυτευτός ξεκινά με την αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο αποκαλεί «αληθινή γενοκτονία του ουκρανικού λαού», με στόχο την καταστροφή του ουκρανικού κρατιδίου, στον οποίο έχουν καταστραφεί εκατοντάδες θρησκευτικά κτίρια. Το ποιοι το καταστρέφουν και σκοτώνουν καλόγριες μοναχές και κληρικούς από το 2014 ως σήμερα είναι πασιφανές…

Ενώ η ρωσική ταυτότητα έχει συνδεθεί με την Ορθοδοξία για αιώνες, η χριστιανική πίστη υπόκειται πλέον σε παγανισμό, υποστηρίζει ο Ντουμένκο. 

Μεγάλος εθνολόγος-θρησκειολόγος ο πράκτορας με ράσα ξεπέρασε ως και τον Μίρτσεα Ελιάντε «Έχει αντικατασταθεί ύπουλα από μια πολιτική θρησκεία που φαινομενικά βασίζεται στην Ορθόδοξη Παράδοση αλλά είναι ξένη προς το πνεύμα του Ευαγγελίου και το περιεχόμενο της Ορθόδοξης πίστης των Αγίων Πατέρων», γράφει. 

Το ποιοι ξεστράτισαν είναι φανερό το ζούμε βλ. Ελπιδοφόρος. Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία, αναφέρει ο μη αναγνωρισμένος επικεφαλής της OCU. Ενώ οι ναζί Αζοφιστές είναι του κατηχητικού προφανώς….

Ωστόσο, «η ηθική ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν» βαρύνει τον Πατ. Κύριλλο και άλλους ιεράρχες, «οι οποίοι για δεκαετίες προπαγάνδιζαν το εθνοφυλετιστικό και ρατσιστικό δόγμα του «Ρωσικού Κόσμου» και τώρα ευλογούν την επίθεση στην Ουκρανία», αναφέρεται στην επιστολή. Ποιό ρατσισμός από τον ρωσοφοβισμό που ζήσαμε σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει…..

Ενώ υπήρχαν ελπίδες για αναβίωση της Εκκλησίας όταν ο Πατ. Κύριλλος έγινε πρωτεύων το 2009, αντίθετα, η συλλογικότητα της Ρωσικής Εκκλησίας έχει καταστραφεί και η Εκκλησία εξαρτάται πλέον πλήρως από το ρωσικό κράτος, γράφει ο προκαθήμενος της OCU, την οποία ίδρυσε ο πρώην Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Ενώ αυτοί εξαρτώνται πλήρως από τη CIA.

Η εστίαση του Ρώσου πρωτεύοντος σε γεωπολιτικά ζητήματα οδήγησε στη συμμετοχή στη δημιουργία και την προώθηση του «Ρωσικού Κόσμου», τον οποίο ο Ντουμένκο αποκαλεί «δόγμα… για τον ειδικό ρόλο του ρωσικού έθνους και κράτους στον κόσμο και στην Εκκλησία».

Υποστηρίζει περαιτέρω ότι ο «ρωσικός κόσμος» διαστρεβλώνει την ορθόδοξη ανθρωπολογία «αρνώντας τα δικαιώματα των λαών στην ιστορική αυτοδιάθεση ή τον ιστορικό μοιρολατρισμό», ενώνοντας Ρώσους, Ουκρανούς και Λευκορώσους σε έναν κοινό πολιτισμό και «υποχρεώνοντάς τους να είναι μέρος του «Ρωσικού Κόσμου» ή του ρωσικού κράτους αιωνίως». 

Υπάρχει σλάβικος κόσμος ρώσικος κόσμος όπως υπάρχει και αραβικός κόσμος και δυτικός κόσμος, όπως υπάρχουν αποικιοκρατούμενοι αλλοτριωμένες συνειδήσεις κι ελεύθεροι.

Ο Ντουμένκο υποστηρίζει ότι αυτός είναι επίσης ο λόγος που η Ρωσική Εκκλησία δεν έχει παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία.

Η «ιδεολογία της σύγχρονης ROC» αποτελεί απειλή ακόμη και για ολόκληρο τον κόσμο, γράφει ο προκαθήμενος της OCU, επικαλούμενος τη νέα Αφρικανική Εξαρχία που δραστηριοποιείται στην κανονική επικράτεια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

«Ξεκινώντας τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2018, όλες οι ενέργειες του Πατριάρχη Κυρίλλου υποτάσσονται σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό στόχο», δηλώνει ο Dumekno, και αυτό εξηγεί τη διακοπή της κοινωνίας με την Κωνσταντινούπολη, την Αφρικανική Εξαρχία και την υποστήριξη του Πατριάρχη στον πόλεμο.

Με βάση τα παραπάνω, ο Πατ. Βαρθολομαίος και οι άλλοι θρησκευτικοί αξιωματούχοι πρέπει να καταδικάσουν τον «Ρωσικό Κόσμο» ως αιρετικό και τον Πατ. Κύριλλο ως σχισματικό και ως εκ τούτου να «στερηθεί από τον Κύριλλο Γκουντιάεφ το δικαίωμα να καταλαμβάνει τον Πατριαρχικό θρόνο της Μόσχας».

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας Vakhtang Kipshidze, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις Σχέσεις με την Κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχολίασε στο rbc.ru ότι η έκκληση της OCU έχει ως «προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια των ουκρανικών αρχών και να συμμετάσχει σε μια εκστρατεία που στρέφεται ενάντια σε οτιδήποτε ρωσικό .»

«Νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια είναι εντελώς ανίκανη και αδέξια, γιατί από κανονική άποψη είναι πλήρης ανοησία. Για εμάς, το λεγόμενο OCU δεν είναι καθόλου εκκλησία. Είναι μια σχισματική δομή της οποίας οι δηλώσεις δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», κατέληξε ο Kapshidze.




2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΚΑΛΑ.
    ΔΩΣΕ ΘΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΕΖΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΙ.
    ΔΩΣΕ ΘΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο φαύλοι , δεν έχουν καταλάβει ότι υπηρετούν το διάβολο και όχι το Θεό . Μίλησε ο Βοθρολομαίος , πήρε θέση για τα πουστοβαφτήσια ; Μεγάλη Παρασκευή έχει η εκκλησία μας κάθε μέρα : παύσον εκκλησίας τα σκάνδαλα ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή