Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

"ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ "ΤΡΕΛΗ" ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ -/- TΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΗΕ «ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ» ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ...   Γράφει ο Cap Allon 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ανώτερος Τραπεζίτης Του Ηνωμένου Βασιλείου Παραιτείται Μετά Την "Τρελή" Ομιλία Για Το Κλίμα

Είναι ασυνήθιστο για τους τραπεζίτες να συγκεντρώνουν κάποιο σεβασμό, αλλά το ανώτερο στέλεχος της HSBC, Stuart Kirk, κέρδισε τουλάχιστον λίγο αυτή την εβδομάδα, αφού κατηγόρησε τον κλάδο ότι υπερβάλλει στους οικονομικούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί.

Ο Kirk, παγκόσμιος επικεφαλής υπεύθυνης επένδυσης της HSBC, φέρεται να τέθηκε σε διαθεσιμότητα τον Μάιο, αφού είπε σε ομιλία του: "Πάντα υπάρχει κάποιος τρελός που μου λέει για το τέλος του κόσμου", προσθέτοντας: "Μια κουλτούρα ακύρωσης καταστρέφει τον πλούτο και την πρόοδο".


Την Πέμπτη δήλωσε ότι οι απόψεις αυτές είχαν καταστήσει τη θέση του "μη βιώσιμη".

Ο ρόλος του κ. Kirk, ο οποίος είχε έδρα το Λονδίνο, περιελάμβανε την εξέταση των επιπτώσεων των επενδύσεων σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης, αναφέρει το BBC. Στη δήλωση παραίτησής του, είπε ότι "προσπάθησε πάντα να κάνει το καλύτερο για τους πελάτες και τους αναγνώστες μου" σε μια "27ετή αψεγάδιαστη πορεία στα οικονομικά, τη δημοσιογραφία και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες".

"Κατά ειρωνικό τρόπο, δεδομένου του τίτλου εργασίας μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά της τράπεζας απέναντί μου μετά την ομιλία μου σε συνέδριο των Financial Times τον Μάιο έχει καταστήσει τη θέση μου, λοιπόν, μη βιώσιμη", ανέφερε. "Αστείος ο κόσμος".

Η HSBC δέχτηκε αυξανόμενες πιέσεις από το κόμμα AGW και την κουρδισμένη "αφυπνιστική νεοαριστερή ταξιαρχία" των ανεγκέφαλων ακτιβιστών τους να ερευνήσει τον κ. Kirk μετά την παρουσίαση που έκανε σε συνέδριο με τίτλο "Γιατί οι επενδυτές δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τον κλιματικό κίνδυνο".

Κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας του, ο κ. Kirk δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή "δεν είναι ένας χρηματοοικονομικός κίνδυνος για τον οποίο πρέπει να ανησυχούμε", όπως έγραφε μια διαφάνεια πίσω του: "Οι ανυπόστατες, τσιριχτές, κομματικές, ιδιοτελείς, αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις είναι πάντα λάθος".

Φυσικά, μια τέτοια σκέψη αποκλείεται από τον σύγχρονο δημόσιο διάλογο- στην πραγματικότητα, το να ξεφεύγεις από τη γραμμή σε οποιοδήποτε θέμα καταλήγει σε τιμωρία- είτε οι απόψεις σου συγκρούονται με την προπαγανδισμένη σοφία σχετικά με τους εμβολιασμούς, την BLM, ή όντως την "κλιματική αλλαγή", το σύστημα θα εργαστεί για να σε συντρίψει, ανεξάρτητα από το πόσο διακεκριμένος είσαι ή, το σημαντικότερο, πόσο καθαρά λογική είναι η στάση σου.

Ο κ. Kirk δήλωσε την Πέμπτη ότι οι επενδύσεις είναι "δύσκολες" και "το ίδιο ισχύει και για τη διάσωση του πλανήτη μας".

"Οι απόψεις και για τα δύο διαφέρουν. Αλλά η καλύτερη ευκαιρία της ανθρωπότητας για επιτυχία είναι η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση. Αν οι εταιρείες πιστεύουν στη διαφορετικότητα και στη διατύπωση λόγου, πρέπει να κάνουν πράξη τα λόγια τους. Μια κουλτούρα ακύρωσης καταστρέφει τον πλούτο και την πρόοδο", πρόσθεσε.

"Δεν υπάρχει θέση για την επίδειξη αρετής στα οικονομικά".

Δεν είναι περίεργο που τον ανάγκασαν να φύγει.

Δυστυχώς γι' αυτούς, όμως, ο Kirk δεν έχει τελειώσει ακόμα: "Θα συνεχίσω να σπρώχνω με ένα αιχμηρό ραβδί τις ανοησίες, την υποκρισία, την πρόχειρη λογική και την ομαδική σκέψη μέσα στην κυρίαρχη φούσκα της βιώσιμης χρηματοδότησης", δήλωσε.

Αλλά η HSBC δεν φαίνεται να δέχεται σύντομα τη λογική και τη σοφία του Kirk, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της τράπεζας Noel Quinn να δηλώνει με τον αναμενόμενα δειλό τρόπο ότι δεν συμφωνεί "καθόλου" με τα σχόλια του Kirk, προσθέτοντας ότι "δεν συνάδουν με τη στρατηγική της HSBC και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ανώτερης ηγεσίας της HSBC ή της HSBC Asset Management".

Μπλιαχ... τι ασπόνδυλη μαριονέτα.

Το Άρθρο "Οφέλη Της Παγκόσμιας Πείνας" Του ΟΗΕ Αφαιρέθηκε
Το δημοσίευμα των Ηνωμένων Εθνών του 2008, "Τα οφέλη της παγκόσμιας πείνας", αντικαταστάθηκε τώρα ένα "σφάλμα 404", αφού ο κυβερνητικός οργανισμός διέγραψε το άρθρο στο οποίο υποστηριζόταν ότι η παγκόσμια πείνα ήταν ένα αναγκαίο κακό για την επιτυχή λειτουργία του κόσμου.


Σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο έγραψε ο καθηγητής George Kent του Πανεπιστημίου της Χαβάης, χωρίς την "απειλή της πείνας" η παγκόσμια οικονομία θα έπαυε να υπάρχει.

"Πόσοι από εμάς θα πουλούσαν τις υπηρεσίες τους αν δεν υπήρχε η απειλή της πείνας; Και το πιο σημαντικό, πόσοι από εμάς θα πουλούσαν τις υπηρεσίες μας τόσο φτηνά αν δεν υπήρχε η απειλή της πείνας;" έγραψε ο Κεντ.

"Όταν πουλάμε τις υπηρεσίες μας φτηνά, πλουτίζουμε άλλους, αυτούς που κατέχουν τα εργοστάσια, τις μηχανές και τα εδάφη, και τελικά κατέχουν τους ανθρώπους που εργάζονται γι' αυτά. Για εκείνους που εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα φθηνών εργατικών χεριών, η πείνα είναι το θεμέλιο του πλούτου τους".

Το πλέον "εξαφανισμένο" άρθρο (που σήμερα είναι ακόμη διαθέσιμο στο ResearchGate) συνεχίζει: "Κανείς δεν εργάζεται σκληρότερα από τους πεινασμένους ανθρώπους. Ναι, οι άνθρωποι που είναι καλά θρεμμένοι έχουν μεγαλύτερη ικανότητα για παραγωγική σωματική δραστηριότητα, αλλά οι καλά θρεμμένοι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο πρόθυμοι να κάνουν αυτή τη δουλειά".

Ορισμένοι είναι ανένδοτοι ότι το άρθρο είναι σάτιρα και ότι ο Κεντ είναι στην πραγματικότητα βαθιά εναντίον της πείνας, αλλά επισημαίνει έξυπνα πώς οι ελίτ επωφελούνται σκληρά από αυτήν - αυτό υποστηρίζεται από το γεγονός ότι ο Κεντ έχει γράψει εκτενώς για το θέμα της παγκόσμιας πείνας, συμπεριλαμβανομένου του βιβλίου: "Freedom from Want: The Human Right to Adequate Food".

Αλλά γιατί ένα τέτοιο δυνητικά προβληματικό κείμενο δημοσιεύτηκε από τον ΟΗΕ; Ένα κείμενο που γίνεται πολύ πιο σκοτεινό όσο προχωράει: Ο Kent προσθέτει ότι εκείνοι που βρίσκονται στα υψηλότερα κλιμάκια του συστήματος θεωρούν στην πραγματικότητα την έλλειψη τροφίμων ως "πλεονέκτημα", υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες για τον τερματισμό της παγκόσμιας πείνας θα ήταν στην πραγματικότητα καταστροφή.

"Για όσους από εμάς βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο της κοινωνικής κλίμακας, ο τερματισμός της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο θα ήταν καταστροφή. 

Αν δεν υπήρχε πείνα στον κόσμο, ποιος θα όργωνε τα χωράφια; Ποιος θα μάζευε τα λαχανικά μας; Ποιος θα δούλευε στα εργοστάσια επεξεργασίας; Ποιος θα καθάριζε τις τουαλέτες μας; Θα έπρεπε να παράγουμε μόνοι μας τα τρόφιμά μας και να καθαρίζουμε μόνοι μας τις τουαλέτες μας. 

Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι της υψηλής κοινωνίας δεν σπεύδουν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας. Για πολλούς από εμάς, η πείνα δεν είναι πρόβλημα, αλλά πλεονέκτημα".

Όποια κι αν ήταν η ακριβής "οπτική γωνία" του Kent όταν έγραφε το κομμάτι -είτε ευθύς είτε σατιρική- αυτό είναι το απειλητικό, διεστραμμένο σκοτάδι με το οποίο έχουμε να κάνουμε εμείς οι κανονικοί άνθρωποι. Αυτοί που βρίσκονται στο "ψηλότερο σημείο της κοινωνικής κλίμακας" έχουν όλο τον πλούτο και όλη τη δύναμη, και έτσι μπορούν να λυγίσουν το "σύστημα" και, με τη σειρά τους, τα πρόβατα με όποιον τρόπο κρίνουν κατάλληλο.

Απογοητευτικά, φαίνεται ότι όσο δρακόντειο ή εντελώς διαβολικό και αν είναι το αίτημα από πάνω προς τα κάτω, οι πειθήνιες μάζες πάντα θα το δέχονται και θα "πηδάνε" υπάκουα όποτε τους ζητηθεί: "πάρτε την πέμπτη σας ενισχυτική ένεση", "πληρώστε τον φόρο άνθρακα", "λουκέτα!", "κλιματική αλλαγή!", "εντολές μάσκας!", κ.λπ. ... και ούτω καθεξής ... και ούτω καθεξής ... και ούτω καθεξής ... και ούτω καθεξής ... μέχρι θανάτου.

"Ακραία" Χειμωνιάτικη Κακοκαιρία Σαρώνει Τη Νέα Ζηλανδία 


Βαρύ χιόνι καλύπτει σήμερα Παρασκευή ολόκληρες εκτάσεις του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, καθώς ένα μεσημβρινό ρεύμα πίδακα διοχετεύει τον αέρα της Ανταρκτικής πάνω από την Αυστραλασία.

Το χιόνι στη λεκάνη Mackenzie και στο Κεντρικό Otago το πρωί της Παρασκευής ήταν τόσο σημαντικό που έκλεισε σχολεία και κρατικούς αυτοκινητόδρομους.

Χιόνιζε όλη τη νύχτα στο χωριό Aoraki, σύμφωνα με έναν κάτοικο, ο οποίος δήλωσε ότι συνεχές χιόνι έπεφτε και την Παρασκευή. Ο κάτοικος πρόσθεσε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 30 εκατοστά (ένα πόδι) χιόνι στον κρατικό αυτοκινητόδρομο 80.

Μαζί με τα κλειστά σχολεία και τους κλειστούς δρόμους, η Alpine Energy δήλωσε ότι υπήρξαν επίσης εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα του South Canterbury.Περισσότερο χιόνι είναι καθ' οδόν, σύμφωνα με τη MetService.


Η υπηρεσία εξέδωσε νέες προειδοποιήσεις χιονόπτωσης για το απόγευμα και τη νύχτα του Σαββάτου, καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, τις περιοχές Lewis Pass, Arthur's Pass, Porters Pass και Lindis Pass, όπου προβλέπονται άλλα 30+cm.


Οι νιφάδες θα εγκατασταθούν σε υψόμετρο μόλις 300 μέτρων (980 πόδια), και κάτω από αυτό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Η Δευτέρα και η Τρίτη είναι επίσης σε πορεία για να προσφέρουν βαριά χιονόπτωση σε χαμηλά επίπεδα.


Η πρόβλεψη ώθησε τον μετεωρολόγο της MetService Dan Corrigan να παροτρύνει τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στους δρόμους και να αποφεύγουν εντελώς τις μετακινήσεις όπου είναι δυνατόν.


Οι ΨΥΧΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ επιστρέφουν, τα μεσαία πλάτη ΞΑΝΑΠΑΓΩΝΟΥΝ σύμφωνα με την ιστορικά χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα, τις κοσμικές ακτίνες που δημιουργούν πυρήνες στα σύννεφα και τη μεσημβρινή ροή του jet stream (μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης απελευθέρωσης του Beaufort Gyre).


Προετοιμαστείτε αναλόγως - μάθετε τα γεγονότα, μετακομίστε αν χρειαστεί, και καλλιεργήστε τα δικά σας.************

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Senior UK Banker Quits After “Nut Job” Climate Speech; The UN’s “Benefits Of World Hunger” Article Removed; + “Extreme” Wintry Weather Sweeps New Zealand


ΠΗΓΗ 

3 σχόλια:

 1. Οικονομία: η επιστήμη της ιδιωφέλειας (Xάρης Ναξάκης, καθηγητής πολιτικής οικονομίας, συγγραφέας):

  https://alopsis.gr/οικονομία-η-επιστήμη-της-ιδιωφέλειας-x

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εφόσον φαίνεται ότι μάλλον απέτυχε το πρώτο διεθνές σατανικό σχέδιο με τον κορωναϊό Covid-19, φαίνεται ότι θα προχωρήσουν στο δεύτερο διεθνές σατανικό σχέδιο με την Ευλογιά των πιθήκων.

  1) Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) πραγματοποίησε προσομοίωση για ξέσπασμα ευλογιάς πιθήκων τον Μάρτιο του 2021!:

  https://enromiosini.gr/arthrografia/o-poy-pragmatopoiise-prosomoiosi

  2) Ευλογιά των πιθήκων: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

  https://www.naftemporiki.gr/story/1885199/eulogia-ton-pithikon-kiruksi-katastasis-ektaktis-anagkis-se-pagkosmia-klimaka-anakoinose-o-poy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω ότι απέτυχε η πλανδημία του πρόβιτ αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη σε σχέση με την πλανδημία των χοίρων.

   Διαγραφή