Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΑΚΟ ΜΠΙΝΤΕ Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ο BIDEN ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ", ΕΝΩ ΑΓΝΟΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Γράφει ο Chris Talgo
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Στις 20 Ιουλίου, ο πρόεδρος Μπάιντεν συγκεντρώθηκε με τους σούπερ φίλους του για την κλιματική αλλαγή στον σταθμό Brayton Point Power Station στο Σόμερσετ της Μασαχουσέτης για να μεταβιβάσει αυτό το μήνυμα στον αμερικανικό λαό:

"Ως Πρόεδρος, έχω την ευθύνη να ενεργώ με επείγοντα και αποφασιστικότητα όταν το έθνος μας αντιμετωπίζει σαφή και παρόντα κίνδυνο. Και αυτό είναι το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Είναι κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά, ένας σαφής και παρών κίνδυνος".

Για να τονίσει πόσο τρομερή έχει γίνει η "κλιματική κρίση", ο Μπάιντεν πρόσθεσε: "Η υγεία των πολιτών και των κοινοτήτων μας βρίσκεται κυριολεκτικά σε κίνδυνο".

Φυσικά, ο Μπάιντεν δεν προσέφερε κανένα στοιχείο ή δεδομένο για να υποστηρίξει αυτούς τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς περί επικείμενης καταστροφής.

Αντ' αυτού, βασίστηκε σε κινδυνολογία και σε λιγότερο από αληθείς δηλώσεις για να υποκινήσει το αίσθημα πανικού στον αμερικανικό λαό.

Για παράδειγμα, ιδού μερικές μόνο από τις υπερβολικές δηλώσεις που σας έφερε ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου όσον αφορά την "υπαρξιακή" απειλή της κλιματικής αλλαγής:

"Οι κορυφαίοι διεθνείς επιστήμονες του ΟΗΕ για το κλίμα χαρακτήρισαν την τελευταία έκθεση για το κλίμα ως "κόκκινο κώδικα για την ανθρωπότητα".

"Η εθνική μας ασφάλεια διακυβεύεται επίσης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν ήδη ζημιές στις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις εδώ στις ΗΠΑ. Και η οικονομία μας βρίσκεται σε κίνδυνο".

"Η κλιματική αλλαγή είναι κυριολεκτικά μια υπαρξιακή απειλή για το έθνος μας και τον κόσμο".

"Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η κλιματική αλλαγή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

"Όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής - της κλιματικής αλλαγής, δεν θα δεχθώ το όχι ως απάντηση".

"Αν δεν το κρατήσουμε κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου, θα τα χάσουμε όλα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να το αντιστρέψουμε. Και ο κόσμος βασίζεται σε εμάς".

Έτσι, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, αν δεν λάβουμε δραστικά μέτρα άμεσα, το μέλλον του κόσμου κινδυνεύει.

Αλλά μην ανησυχείτε, ο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα:

"Τις επόμενες εβδομάδες, θα χρησιμοποιήσω τη δύναμη που έχω ως Πρόεδρος για να μετατρέψω αυτά τα λόγια σε επίσημες, δημόσιες κυβερνητικές ενέργειες μέσω των κατάλληλων διακηρύξεων, εκτελεστικών διαταγμάτων και ρυθμιστικών εξουσιών που διαθέτει ένας Πρόεδρος".

Θεέ μου, βάζω στοίχημα ότι η μεγάλη πλειοψηφία του αμερικανικού λαού θα ήθελε ο Μπάιντεν να είχε την ίδια αίσθηση του επείγοντος όταν πρόκειται για πραγματικά προβλήματα που επηρεάζουν τις ζωές των καθημερινών, σκληρά εργαζόμενων Αμερικανών.

Προφανώς, εν αγνοία του Μπάιντεν και της εμμονικής για την κλιματική αλλαγή κυβέρνησής του, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί κορυφαίο πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, όπως καταδεικνύουν πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η οικονομία, δηλαδή ο πληθωρισμός, κατατάσσεται σταθερά ως η κύρια μάστιγα που επηρεάζει καθημερινά τη ζωή των Αμερικανών.


Οι περισσότεροι Αμερικανοί αναφέρουν την κλιματική αλλαγή κοντά στο τέλος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, πιεστικά θέματα όπως το έγκλημα/βία, η μετανάστευση, οι τιμές των καυσίμων, η υγειονομική περίθαλψη, η μείωση της οικογένειας, οι άστεγοι κ.λπ.

Ωστόσο, ενώ αυτά τα ζητήματα συνεχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ιδίως όσον αφορά την οικονομία και τον πληθωρισμό, ο Μπάιντεν επικεντρώνεται μανιωδώς στην ανύπαρκτη κρίση της κλιματικής αλλαγής.

Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος για τον οποίο η δημοτικότητα του Μπάιντεν κυμαίνεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για προέδρους σε αυτό το σημείο της πρώτης τους θητείας.

Σε λιγότερο από 18 μήνες στη θέση του, ο Μπάιντεν έχει προκαλέσει το απόλυτο χάος σε μια οικονομία που βρισκόταν στη μέση μιας ανάκαμψης σε σχήμα V μετά την πανδημία.

Έχει πλημμυρίσει το έθνος με τρισεκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας στο χειρότερο ποσοστό πληθωρισμού εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Δεν έχει κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του για να αντιμετωπίσει την έξαρση της βίαιης εγκληματικότητας ή το πλήρες χάος που προκάλεσε ανοίγοντας τα νότια σύνορα. Ο κατάλογος συνεχίζεται.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της "κλιματικής αλλαγής", την οποία οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι ένα ασήμαντο πρόβλημα στο μεγάλο πλάνο, ο Μπάιντεν δεν κάνει τίποτα.

Σε αυτό το σημείο της θητείας του, δεδομένων των απολύτως άθλιων ποσοστών αποδοχής του και των επερχόμενων ενδιάμεσων εκλογών, θα ήλπιζε κανείς ότι ο Μπάιντεν θα άλλαζε πορεία και θα αντιμετώπιζε τα πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν τον αμερικανικό λαό.

Ωστόσο, με βάση τα όσα συνεχίζουν να βγαίνουν από τον Λευκό Οίκο, αυτό φαίνεται λιγότερο πιθανό από το να είναι ο Μπάιντεν υποψήφιος ξανά το 2024.


***************

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Biden Fixates On Nonexistent ‘Climate Crisis’ While Ignoring Real Problems - Climate Change Dispatch


ΠΗΓΗ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου