Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΝΥΠΝΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ.




Για να καταλάβεις το παπά Φώτη έπρεπε να έχεις πνεύμα Θεού…

Δυστυχώς στη Μυτιλήνη λίγοι τον καταλάβαιναν. Και λιγοστά ήταν τα σπίτια που προτιμούσε να διανυκτερεύσει. Τώρα πολλοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν την στάση του και την αξία των λόγων του…

Στα σπίτια που τον φιλοξενούσαν για να περάσει τα κρύα βράδια του χειμώνα δεν επιθυμούσε πολυτέλειες. Πολλές φορές προτιμούσε να κοιμηθεί έξω στην αυλή, πράγμα που εξόργιζε τις νοικοκυρές .Κάθε είδους πολυτέλεια την αντιπαθούσε. Του άρεσε η απλή και λιτή ζωή….




Αυτό που δεν ανεχόταν όμως ήταν να βλασφημήσει κανείς τα θεία και ιδιαίτερα την Παναγία που υπεραγαπούσε. Σε όσους μάλιστα είχαν κάποιο πρόβλημα τους προέτρεπε να διαβάζουν όσες πιο πολλές φορές μπορούν κατά την διάρκεια της ημέρας τους χαιρετισμούς της Παναγίας. 

Αν κάποιος λοιπόν ξεστόμιζε οποιαδήποτε βλασφημία του φερόταν πολύ άσχημα μήπως και καταλάβει το μέγεθος της αμαρτίας του και σωφρονιστεί.

Ένα άλλο που τον πείραζε πολύ ήταν το ηλεκτρονικό σφράγισμα των προϊόντων. Κάποτε του πρόσφερε κάποιος να φάει ένα προϊόν και όταν διαπίστωσε πάνω του το σφράγισμα το εκσφενδόνισε μίλια μακριά. 

Ήξερε ότι αυτό το ηλεκτρονικό σφράγισμα θα το επιβάλουν και στους ανθρώπους και αυτό τον απασχολούσε πολύ . Μάλιστα μετά το θάνατο του εμφανίστηκε σε ενύπνιο σε κάποιον ιερέα και του έδωσε ρητή εντολή να ενημερώσει τους ανθρώπους να μην παραλάβουν τη κάρτα του πολίτη θεωρώντας την επικίνδυνη για κάθε χριστιανό.


(κ. Νικόλαος Καλίτσας, «Παπα-Φώτης Λαυριώτης, ἀφανὴς ὁδοιπόρος τοῦ Χριστοῦ». )





ΤΟΝ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ- ΦΩΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ - ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ









1 σχόλιο:

  1. Μακαριστός Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης (πρώην Ηγούμενος Αγίου Όρους), Εφραίμ Φιλοθεΐτης (της Αριζόνας):

    "Ταύτας τας εσχάτας ημέρας, όπου τα χνώτα του Αντιχρίστου μολύνουν γην και θάλασσαν και πάσαν πνοήν ζωής, ως δρόσον χάριτος αναψύχουσαν, ως αύραν Προφήτου Ηλιού αναρριπίζει ο Θεός την ενέργειαν της νοεράς προσευχής εις τα στήθη και την καρδίαν της Εκκλησίας, ως αντίδοτον ψυχικής και σωματικής υγείας και σωτηρίας δια τας ημέρας που έρχονται και θα έλθουν."

    Πηγή:
    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/07/blog-post_78.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή