Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ...

ΡΕ ,ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΠΙ ΤΟΥΣ;



Γράφει ο Σίμπλ Σάιμον 

Διαβάζω 

Καρφιά «του Ιωάννη Μάζη»

«Ο κύριος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, τι μας είπε; Το NATO, λέει, δεν έχει γίνει για να επιλύει τις διαφορές μεταξύ των μελών του. Εσείς τι λέτε γι αυτό; Είναι θέση Έλληνα Πρωθυπουργού αυτή;»

Γιατί θα συμπληρώσω, είναι θέση και άποψη ανθρώπου της αγοράς, δασκάλου, καθηγητή, διοικητή, διευθυντή, τίμ μάνατζερ, προϊσταμένου σε σούπερ μάρκετ, καπετάνιου σε καράβι, ακόμη και  σε καΐκι αλιευτικό ψαράδικο, μηχανολόγου μηχανικού ή εργοδηγού  συνεργείου κλπ κλπ.

Όλοι αυτοί φροντίζουν να υπάρχει η στοιχειώδης συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των μελών της ομάδας των υφισταμένων τους, για να υπάρχει και το ανάλογο αποτέλεσμα κέρδους και επίτευξης των σκοπών της ομάδας.  

Ακόμη και η Τσατσά σε μπορντέλο ή αλλιώς μαντάμ σε οίκο ανοχής ευπρεπέστερα, που έχει υπό την εποπτεία της τα κορίτσια που βγάζουν όλη την δουλειά, φροντίζει να υπάρχει κάτι ανάλογο μεταξύ τους και να μην μαλλιοτραβιούνται και χαλάνε και το όνομα της επιχείρησης . 

Κρατούν κάποια  προσχήματα, αρκεί να πέφτει το παραδάκι και να κονομάνε, σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ. 

Απλά και λογικά πράγματα γνώσεων και αρχών ,των καθημερινών ανθρώπων της ζωής σε όλες της  τις δραστηριότητες.

Ωστόσο εδώ με βρίσκω  με το μέρος  του αξιότιμου Κούλη ,που όπως  τον κόβω έχει δίκιο γιατί δεν έχει ιδέα από ανάλογες θέσεις, αρχές και γνώσεις, αφού ποτέ στη ζωή του δεν ανάλαβε κάποια αντίστοιχη επαγγελματική ή βιοποριστική θέση.

Σπουδές πτυχία διπλώματα γλώσσες, αλλά πάντα κάτω από την ομπρέλα του ονόματος της δυναστείας των Δρακουμέλ.

Αυτό φαίνεται και από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης όπου τον έβαλαν επικεφαλής, της  οποίας το έργο και η λειτουργεία της, κρινόμενη από τα αποτελέσματα που υπομένουμε τόσα χρόνια , ομοιάζει τόσο πολύ με το έργο και τα πεπραγμένα της κυρίας και των κοριτσιών που αναφέρω στο αγοραίο παράδειγμα.

Εμείς όλοι, μαζί με την χώρα κατατασσόμαστε στην ίδια κατηγορία με τα υφιστάμενα κορίτσια και τον χώρο του παραδείγματος.

Σκληρό αλλά σύννομο κάτω από την ομπρέλα του αμυντικού θεσμού  που ανέφερε και όπου ανήκουμε και του οικονομικού ευρωπαϊκού αντίστοιχου που  υπαγόμαστε, όπου οι προηγούμενοι εθνάρχες και πρωθυπουργοί φρόντισαν να μας εντάξουν και να μας διατηρούν εντός.

Το  Ατλαντικό σύμφωνο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο του ανήκομεν  εις την δύσιν, γνωρίζουν  τι πράττουν και ποιοι οι  σκοποί τους ,από την ίδρυσή τους και δεν έχουν κανένα ζόρι όπως μας έχουν δείξει και στο παρελθόν, αν δύο από τα θηλυκά  μέλη τους (στα ελληνικά οι περισσότερες χώρες έχουν θηλυκό όνομα)  μαλλιοτραβιούνται   προσωρινά από μόνα τους ή βαλτά εξ επίτηδες.

Δεν ενοχλεί κανένα, αρκεί να "κάθονται" για να εισπράττουν  και να πληρώνουν και την συμμετοχή τους στο κοινό ταμείο, με τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα και επίτροπο σε ρόλο ελεγκτικό και εισπράκτορα. 

Του κάθε  κυρίου ή κυρίας  που βρίσκεται επικεφαλής των χωρών - επιχειρήσεων ,εν είδη επαγγελματιών  εκμεταλλευτών χαρακτηριστικών του αγοραίου παραδείγματος με τα δυστυχή κορίτσια όπως προελέχθει  ή μήπως αυτά τα τελευταία το τραβάει ο οργανισμός τους;

Από που όμως προέρχεται ο συνειρμός των κοριτσιών ,των επαγγελματιών και των επικεφαλής των οργανισμών των σχηματισμών, των θεσμών   και των χωρών;

Ούφ δυστυχώς διότι όλα βγαίνουν σε θηλυκό γένος στα Ελληνικά.

Ιδού, όλα γένους θηλυκού... 

(χώρα, επιχείρηση, κυβέρνηση, δημοκρατία, πολιτική, πλειοψηφία, δικαιοσύνη, άμυνα, ασφάλεια,  τράπεζα, εκπαίδευση, παιδεία, γλώσσα, αυτάρκεια, πίστη, κατήχηση, υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, φωτιά, πυρκαγιά, παρέλαση κλπ ακόμη και η μάσκα) και τόσα άλλα, που στην σημερινή τους μορφή και εφαρμογή μου δημιουργούν άθελα συνειρμούς με  το παράδειγμα της κυρίας και των κοριτσιών.

Ίσως αυτοί οι πιθανόν λάθος συνειρμοί οι δικοί μου ή πολλών άλλων, να δικαιολογούν και την ουδετεροποίηση που επιχειρείται σήμερα μεταξύ των φύλων, με την επίσημη εισαγωγή και προώθηση  νέων μοντέλων διεμφυλικής συμπεριφοράς και νέων νοηματικών ορισμών προς αποφυγή ακροτήτων, όπως προκύπτει   από τον μέχρι τώρα φυσικό διαχωρισμό μεταξύ αρσενικού, θηλυκού  και ουδέτερου γένους τόσο στην γλώσσα ,όσο  και  στην όλη πορεία των πραγμάτων.

Η προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αλλού και θα φανεί στην πορεία η επιτυχία της σε κάθε χώρα.

Εδώ όμως ειδικά στην χώρα αυτή ,θέλω να πιστεύω , υπάρχουν  ακόμη κύρια και αντικειμενικά εμπόδια θηλυκού γένους.

 Είναι  η γλώσσα, η ιστορία, η πίστη, η νοοτροπία, η ορθοδοξία, η οικογένεια, οι σχέσεις, η ελευθερία, η γνώση, η σημαία, η πατρίδα, η παιδεία, η μνήμη, η παράδοση, η μουσική και τόσες άλλες λέξεις και σημασίες στη παλαιά τους ανόθευτη μορφή που επιζούν και μεταδίδονται σε πείσμα των πρακτικών που εφαρμόζονται από τους δοτούς αγοραίους επαγγελματίες σε όργανα και θεσμούς κρατικούς.

Αυτά για όποιον αντιλαμβάνεται την σκληρή ουσία των πραγμάτων και δεν μένει στα φαίνεσθαι στην επιδερμίδα την προπαγάνδα και την επιβολή.

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, στα δυτικά  μπορντέλα του ΝΑΤΟ, της Αγίας Έδρας και της ΕΕ, αρμόζουν οι Πάπισσες Ιωάννες οι νταβατζήδες και τα πορνίδια, όπως και τα χανουμάκια στην Ανατολή.

«Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε», είχε πεί ένας άλλοτε επαναστάτης νέος συνθέτης τραγουδιστής  και τώρα συμβιβασμένος συστημικός απόμαχος παππούς*.

 Ώριμος πια;

Εδώ στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οι  όποιες παραβιάσεις, οι παραβάσεις και οι ύβρεις είναι πρόσκαιρες,

Πάντα αποκρούονται .και αναχαιτίζονται κατά πάγια τακτική .

Σε αναμονή υπερίπτανται όλα αυτά που διαθέτουμε εκτός  τα Ραφάλ και τα F 16,  τόσο η Νέμεσις, η Δίκη όσο και οι Αρχάγγελοι Ταξιάρχες.

Έσεται Ήμαρ και Ανάσταση

Διαλέγετε και παίρνετε αλλά μην λησμονάτε ότι εδώ ειπώθηκε και ότι «τα πάντα ρεί».

Τίποτε δε μένει μόνιμο και σταθερό.

Και τότε θα πέσουν οι μάσκες .

για την  αντιγραφή με κέφι και ελπίδα

Σίμπλ Σάιμον 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

*Η φράση «Εδώ είναι Μπαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε» ανήκει στον Νίκο Εγγονόπουλο όπως άλλωστε σημειώνει και ο ίδιος ο Σαββόπουλος στο «Μπάλο» του.



1 σχόλιο:

  1. Έχεις σωστές τις διατυπώσεις και τις διαπιστώσεις σου Σάιμον, αλλά τις βρίσκω πολύ ωμές και άκοσμες, λίγο πιο σεμνά δεν θα έβλαπτε.
    Βέβαια η σεμνότητα είναι άγνωστη σε αυτούς που αναφέρεσαι και θέλεις να συγκλονίσεις τους αναγνώστες
    αλλά το μπλόκ δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτόν τον τύπο κειμένων.
    Τι να πω μας ξενίζεις ,αλλά εσύ ξέρεις, έστω και έτσι συνέχισε και θα κρίνει ο Ρωμανός και οι αναγνώστες την αποδοχή ή την απόρριψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή