Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...


ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΡΑΓΙΕΣ "ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ" ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ!

ΒΙΝΤΕΟ



Μια επαναστατική ιδέα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί σύντομα να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Πρόκειται για την τολμηρή σχεδίαση από την Shenzhen Hashi Future Parking equipment Co., ενός αλληλοεπικαλυπτόμενου λεωφορείου με ηλεκτρικό κινητήρα κυκλοφορίας, και καλύπτει σε πλάτος δύο λωρίδες κυκλοφορίαςκαι το οποίο μπορεί να χωρέσει 1200 - 1400 επιβάτες. 


Εμπνευσμένο στην Κίνα όπου η  κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι τεράστια, (μία τέτοια  κυκλοφοριακή συμφόρηση τον Αύγουστο είχε μήκος 60 μίλια και διήρκεσε 9 ημέρες!) από τον Κινέζο μηχανικό Song Yuozhou. 



Ο Yuozhou ανέπτυξε μια ιδέα για να θέσει ένα τέλος στην κυκλοφοριακή δυστυχία του Πεκίνου. Το υπερυψωμένο υψηλής ταχύτητας Λεωφορείο, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των λεωφορείων ταχείας διέλευσης και του μετρό. Το λεωφορείο αυτό θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, διότι θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια η οποία σε μεγάλο βαθμό θα συμπληρώνεται από ηλιακή ενέργεια που θα συγκεντρώνεται από φύλλα ηλιακών κυττάρων   στην οροφή του.




Χρησιμοποιώντας τεχνολογία ραντάρ, το λεωφορείο μπορεί να εκπέμψει σήμα στα αυτοκίνητα αν αυτά είναι πολύ κοντά στις ράγες του ή στα φορτηγά αν είναι πολύ μεγάλα για να περάσουν από κάτω, να τους δώσει σήμα για παράκαμψη

Η Κίνα σχεδιάζει να δοκιμάσει το λεωφορείο σε δρόμους στα περίχωρα του Πεκίνου, σε ακτίνα 200 μιλίων, στο εγγύς μέλλον. Οι σχεδιαστές πιστεύουν ότι το λεωφορείο θα είναι μια επιτυχημένη λύση για την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε πόλεις  όλου του κόσμου.



Υπάρχουν συνομιλίες για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Ο Youzhou δημιούργησε μια εταιρεία στις (US. Elevated High-Speed Bus) για την ανάπτυξη του συστήματος των λεωφορείων στην Αμερική. Ωστόσο, αυτό μπορεί να πάρει χρόνο λόγω έλλειψης των απαραίτητων υποδομών.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου