Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΤΩΝ
 ΤΟΥΡΚΜΕΝΩΝ   



ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΣΚΒΑ ΚΑΤΑΠΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

Η απάντηση της Μόσχας πρόκειται να είναι συντριπτική!
Ενδεικτική του πολεμικού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία είναι η ανακοίνωση της Μόσχας ότι διακόπτει κάθε μορφής στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε στρατιωτική επικοινωνία με την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον οποιαδήποτε επικοινωνία για αποφυγή επεισοδίων, αεροπορικών ή χερσαίων μεταξύ των δύο χωρών.



Ταυτόχρονα η Ρωσία στέλνει ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο το καταδρομικό "Μόσκβα", τη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για να καλύψει τις αεροπορικές επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν από την βάση  της Λαττάκειας. 

Το καταδρομικό θα παρέχει αντιαεροπορική προστασία στα Su-24 που θα επιχειρούν και θα καλύψει όλη την περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας. 

Η μετακίνηση του καταδρομικού Μόσκβα στα ανοικτά της Λαττάκειας έχει προκαλέσει πανικό στους Τούρκους επιτελείς, διότι πρόκειται για ένα πανίσχυρη πολεμικό πλοίο με απίστευτο οπλισμό. 

Η ρωσική εμπλοκή στην Συρία περνάει πλέον στην πιο κρίσιμη φάση της και ο βόρειος θύλακας των τουρκμένων της Συρίας μπαίνει με προτεραιότητα στο στόχαστρο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Κινητικότητα όμως υπάρχει και στο έδαφος καθώς ρωσικά άρματα μάχης και χερσαίες δυνάμεις πεζοναυτών μετακινούνται στη βόρεια Συρία, έχοντας στόχο την συντριβή του Βόρειου (τουρκμενικού) θύλακα, στόχους του οποίου βομβάρδιζαν σήμερα τα δύο Su-24.

Η Μόσχα σχεδιάζει ψύχραιμα με προσοχή και άψογη στρατηγική μέθοδο την απάντησή της, έχοντας πάρει την καλύτερη αφορμή για να συντρίψει τον θύλακα ανεφοδιασμού των ψευτομουσουλμάνων του ISIS από την Τουρκία. Όμως θα τσακίσει και την Τουρκία αν αυτή κάνει τη λάθος κίνηση...
Και τότε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα έχει ξεκινήσει...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου