Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Η Σ. ΑΡΑΒΙΑ...


Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS  





Η Ρωσία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι είναι δικαιωμένη για τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και σε άλλες περιοχές. 

Πολλές χώρες μάλιστα , όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία προστρέχουν στη Μόσχα για συνεργασία στην αντιμετώπιση της απειλής του ISIS, επιβεβαιώνοντας πλήρως τους ισχυρισμούς των Ρώσων όσον αφορά την απειλή που αποτελούν οι ψευτομουσουλμάνοι για την Ευρώπη! 


 Τώρα όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν  είναι  αποφασισμένος να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και εκτός από τους τζιχαντιστές, να βάλει στο στόχαστρό του  και αυτούς που τους υποστηρίζουν. 

Φυσικά δεν μιλάμε πλέον μόνο σε πολιτικό ή φραστικό επίπεδο, όπως έκανε πρόσφατα από τη Σύνοδο των G-20 στην Αττάλεια λέγοντας πώς 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από αυτές του G-20 συνδράμουν τους τζιχαντιστές, αλλά και στρατιωτικά.

Η πολύ σοβαρή είδηση ήρθε χθες και λέει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή στον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλιν Τσούρκιν να καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος κατά των τζιχαντιστών, στο οποίο θα περιέχεται προνοιακό άρθρο το οποίο θα αναφέρει πώς αν κάποιο μέλος του ΟΗΕ δεχθεί επίθεση από τζιχαντιστές με νεκρούς να μπορεί με βάση το άρθρο 51 περί αυτοάμυνας να επιτεθεί στα εδάφη απ' όπου προκλήθηκε ή υποστηρίχθηκε η τρομοκρατική ενέργεια.

Το σημαίνει στην πράξη αυτό; Πως η Μόσχα με τη σφραγίδα του ΟΗΕ επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο χώρες όπως η Τουρκία και το Κατάρ που εξοπλίζουν (η πρώτη) ή χρηματοδοτούν (το δεύτερο) τους τζιχαντιστές και εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια της Συρίας μέσω του ISIS για να κερδοσκοπούν.

Ακόμη και η Σαουδική Αραβία μπορεί να στοχοποιηθεί...

Ήδη, αυτή η ενέργεια-ματ της Ρωσίας έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην Τουρκία και στο Κατάρ, αλλά και στα “μεγάλα αφεντικά” της Δύσης, στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν, τη στιγμή πάντως που ο ISIS απειλεί πλέον ανοιχτά με χτυπήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ενώ το Παρίσι  δεν έχει ξεφύγει ακόμη από τη δίνη της τρομοκρατίας του.

Είναι βέβαιο λοιπόν πώς θα υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα με τη Ρωσία να ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της και να κυριαρχεί στη Μέση Ανατολή συγκεντρώνοντας περί αυτήν ένα συνασπισμό δυνάμεων που θέλουν να τελειώνουν με την τρομοκρατία και με αυτόν τον τρόπο ματαιώνει τα σχέδια των δυτικών και της Σαουδαραβίας για έλεγχο των πετρελαίων του Ιράκ και της Συρίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου