Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ


ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ:"ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ"



Σε μια κίνηση ματ, ο Β. Πούτιν απαίτησε από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στους Ορθοδόξους ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Ορθοδόξου Χριστιανοσύνης προσφέροντας παράλληλα τους καλύτερους ρώσους ειδικούς επιστήμονες και συντηρητές.   

Συγκεκριμένα, με ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ο επικεφαλής μάλιστα της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, πέραν της πολιτικής, καθώς είναι αναγκαία η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη» και πρόσθεσε: «Θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες».


Ο SergeI Gavrilov  δήλωσε συγκεκριμένα: «Σήμερα, οι Ρωσο-τουρκικές σχέσεις διανύουν μια περίοδο έντασης και δοκιμάζεται η αντοχή τους, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αμοιβαίες φιλικές πρωτοβουλίες και προτάσεις. Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να σκεφτεί μια τέτοια πρόταση, εφόσον στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, ευρίσκεται ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του  χριστιανικού κόσμου, η  Αγία Σοφία. 
Η ιστορία της συνδέεται με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε μια φιλική κίνηση, όπως είναι η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην  Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία» 

Είναι σαφές ότι ο Πούτιν παίζει με τα νεύρα του Ερντογάν και όλων των τούρκων, αφού είναι γνωστές (και σ΄αυτούς) οι προρρήσεις του Πατροκοσμά αλλά και του αγίου γέροντος Παϊσίου που θέλουν την Κωνσταντινούπολη να επιστρέφει στην Ελληνική επικράτεια την δε Τουρκία να διαλύεται...

Με αφορμή την Ρωσοτουρκική κρίση είναι σαν να τους λέει: 
«Τώρα ήρθε η ώρα σας να αφανιστείτε»!

Είναι σίγουρα-Ρώσος γαρ- πολύ καλός σκακιστής! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου