Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ;


ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΗΛΙΑΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!!!





Κύκλοι του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας Εφετών έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ζαγοραίο! 


Ναι, τον άνθρωπο που ανέκρινε τον Φαλτσιανί φέρνοντας όλους τους λογαριασμούς στην Ελλάδα, αυτόν τον άξιο λειτουργό, επιχειρούν να τον τρομοκρατήσουν περνώντας τον πειθαρχικό, επειδή ανέθεσε την υπόθεση του Ρέστη σε τέσσερις εισαγγελείς, προκειμένου να μην υπάρξει ουδεμία δυνατότητα συγκάλυψης ή τρομοκράτησης, όπως έχει γίνει πολλές φορές όταν απέναντι στο μεγάλο ψάρι βρίσκεται μόνον ένας εισαγγελέας.

Φαίνεται ότι αυτή η ενέργεια Ζαγοραίου κάποιους ενόχλησε. Τα κυκλώματα της παρείΐτσας Σαμαρά, που είχαν μάθει να «υπόσχονται» και οι Ζαγοραίοι τους «εκθέτουν»!
Είναι προφανές ότι αυτός ο εκβιασμός, εκτός από την υπόθεση Ρέστη, στοχεύει και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τον Λιακουνάκο και φυσικά τα εξοπλιστικά.

Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι ότι αυτή τους η απόπειρα   εκβιασμού των εισαγγελέων μέσω πειθαρχικού, είναι από μόνο του πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα για το οποίο πρέπει άμεσα να επιληφθεί η ηγεσία της δικαιοσύνης...

(Το ρεπορτάζ πήραμε από ΕΔΩ)

Θυμίζουμε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος οργάνωσε κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων, στο οποίο μετείχε προσωπικά και το οποίο μετέβη  στο Παρίσι, και στις 11.09.2015 πήρε κατάθεση από τον Εμβρέ Φαλτσιανί, στα πλαίσια ερευνών που διενεργήθησαν για το παρασκήνιο και τις υπόγειες διαδρομές καταθετών της λίστας Λαγκάρντ. 

Ο Εμβρέ Φαλτσιανί είχε υποκλέψει ηλεκτρονικά αρχεία της τράπεζας HSBC, τα οποία στη χώρα μας αποκαλούνται «λίστα Λαγκάρντ»

Το ραντεβού Φαλτσιανί και Ελλήνων εισαγγελέων είχε κλειστεί αρκετές ημέρες πριν μέσα από ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ η αποστολή των εισαγγελέων στη γαλλική πρωτεύουσα είχε πραγματοποιηθεί υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ούτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ενημερωθεί για το ταξίδι και τη μετάβαση στο Παρίσι του κλιμακίου των εισαγγελέων, κάτι που δεν είθισται, ειδικά όταν πρόκειται εισαγγελείς να μεταβούν στο εξωτερικό.

Αυτό έγινε διότι το κλιμάκιο ερευνούσε μεταξύ άλλων και για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην οποία μετείχαν συγκεκριμένα πρόσωπα που διαθέτουν λογαριασμούς και καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και βρίσκονται από καιρό στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών.

 Μάλιστα οι συγκεκριμένοι καταθέτες της λίστα Λαγκάρντ φέρεται να εξυπηρετούσαν τη διακίνηση μαύρου χρήματος, το οποίο τελικά κατέληγε «ξεπλυμένο» και σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος είχε απειληθεί και τότε με πειθαρχική δίωξη.

Φαίνεται ότι όταν ένας εισαγγελικός λειτουργός κάνει σωστά την δουλειά του, κινδυνεύει από το μαύρο, σκοτεινό και φαύλο σύστημα που ακόμα κυβερνά...



2 σχόλια:

  1. ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

    Πανθομολογούμενη μεγάλη αλήθεια είναι πως στην κοινωνία μας υπάρχει ανοχή στην παρανομία και από τα κορυφαία θεσμικά όργανα και το ερώτημα που αναδύεται από την διαπίστωση αυτή είναι ποιά είναι η αιτία του, τι δημιουργεί την ανοχή στην παρανομία;
    Σύμφωνα με την διοικητική επιστήμη, ένα βασικό στοιχείο του διοικείν είναι ο έλεγχος. Στις Δημοκρατίες το στοιχείο αυτό είναι έργο του δικαστικού σώματος, το οποίο πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση.

    Όμως, πως είναι δυνατόν να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, από την εκτελεστική εξουσία, την Κυβέρνηση, όταν την ηγεσία της την διορίζει το Υπουργικό Συμβούλιο; (αρθ. 90 παρ. 5 του Συντάγματος) Ο διορισμός αυτός είναι στοιχείο διαπλοκής.

    Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ανέδειξε τους νέους επικεφαλείς για το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας , ως πρόεδρος επελέγη ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Νικ. Σακελλαρίου, ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του κ. Σωτήρη Ρίζου ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
    Στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρόεδρος τοποθετήθηκε η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα.

    Για την Προεδρία του Αρείου Πάγου είχε ήδη επιλεγεί από τον περασμένο Ιούνιο η Βασιλική Θάνου που διετέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

    Τι θα περίμενε κανείς από ένα “αριστερό” κόμμα, ως πολιτική πράξη σ΄αυτό το ζήτημα της ανάδειξης ηγεσίας στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας;

    Θα περίμενε να διαφοροποιηθεί από τον τρόπο με τον οποίο τα αστικά κόμματα ενεργούσαν σε τέτοιες περιπτώσεις και θα εφάρμοζαν ότι και στην Αρχαία Αθήνα που είχε άμεση Δημοκρατία δηλαδή τον θεσμό της ανάθεσης αξιωμάτων δια κληρώσεως.

    Μπορούσε το Υπουργικό Συμβούλιο της σημερινής Κυβερνησης την πρακτική αυτή της κληρώσεως να την εφαρμόσει στην ανωτέρω επιλογή;

    Βεβαίως και μπορούσε να το κάνει ατύπως και στη συνέχεια την επιλογή αυτή να την “ντύσει” νομικά με απόφασή του.

    Έτσι θα έσπαγε έναν κρίκο σοβαρής διαπλοκής, θα ενίσχυε την διαφάνεια στις σχέσεις Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης και θα αποκτούσε ουσιαστική ανεξαρτησία η Δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση.

    Με την άμεση όμως επιλογή από το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα των Προέδρων του Συμβούλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση την αυθαίρετη κρίση του, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δειγμα γραφής πολιτικής και μάλιστα για ένα ζήτημα στο οποίο καμιά δέσμευση δεν είχε από το 3ο μνημόνιο που δυστυχώς έχει υπογράψει .

    Και επειδή “εκ του καρπού το δένδρο γιγνώσκεται”, οι Έλληνες πολίτες ας προσέξουν την πράξη αυτή στο βαθμό που πρέπει και ας προβληματιστούν σχετικά με την “αριστεροσύνη” του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δυστυχώς στο κράτος μας, που έχει καταστεί προτεκτοράτο της Ε.Ε., όλα τα άμεσα όργανα ατομικά και συλλογικά του κράτους είναι διαπλεκόμενα και ελεγχόμενα από το κυρίαρχο διεθνές χρημοτοπιστωτικό σύστημα και τις διάφορες "λέσχες" της παγκοσμιοποίησης.
    Εάν θέλουμε να αποκτήσουμε και πάλι την ελευθερία μας και την αξιοπρέπεια μας ως λαός, θα πρέπει να συγκροτήσουμε μια νέα Εθνική Εθνοσυνέλευση μέσω εκλογών η οποία να δημιουργήσει και να εκδόσει ένα νέο σύνταγμα που όντως θα υλοποιεί το δόγμα της λαϊκής κυριαρχίας δίδοντας έμφαση στο θεσμό του δημοψηφίσματος, της σαφέστατης διάκρισης των τριών λειτουργιών εκτελεστικής νομοθετικής και δικαστικής, την διασφάλιση της σωστής πληροφόρησης του λαού και της αποτελεσματικής προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο, για τον ΣΥΡΙΖΑ και την “αριστεροσύνη” του. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που την κυβέρνησή του και όλο τον συρφετό που την ακολουθεί, τους αποκαλούμε ψευτοαριστερά. Προσυπογράφω και τα περί ΕΕ και προτεκτοράτου. Όσο για νέο σύνταγμα, το εγχείρημα θέλει προσοχή. Μάλλον θα πρέπει να αφαιρεθούν οι πονηροί "νεωτερισμοί" που προστέθηκαν, διότι το παλαιό σύνταγμα ήταν δημοκρατικότερο. Θέλει πάντως προσοχή και καλό είναι εφόσον δεν βρίσκονται πατριώτες στην εξουσία, να μην μιλάμε για αναθεώρηση, γιατί αυτοί θέλουν να την κάνουν για να καταργήσουν κάθε ελευθερία που έχει απομείνει σε αυτό το σύνταγμα, ως δίκαιο του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή