Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ   ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ



Δεν τον γνωρίζαμε, ξαφνικά μας έστειλε ένας αναγνώστης τον σύνδεσμο και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Διότι πρόκειται για έναν όντως χαρισματούχο γέροντα, ο οποίος είναι άνθρωπος, απλούς, πράος και ταπεινός, ώστε θυμιζει τον μακαριστό άγιο γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη τον υποτακτικό του οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Στο ταπεινό του πρόσωπο φωτογραφίζεται ο μακαρισμός του Κυρίου μας: Μακάριοι οι καθαροί την καρδίαν ότι αυτοί τον Θεόν όψονται. Ως επί 65 έτη μοναχός της Αθωνικής Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου και επί 42 περίπου έτη Ηγούμενος της έχει βαρύνουσα πνευματική αξία η παρέμβασή του για τα πρωτοφανή γεγονότα του κλεισίματος των Ιερών ναών και της απαγόρευσης της Θείας Κοινωνίας με την συναίνεση τής Συνόδου των αρχιερέων! 



ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ




Όσιε γέροντα, ευχήσου στον Θεό να οδηγήσει το ποίμνιό του, που οι μισθωτοί ποιμένες άφησαν έκθετο στις ορέξεις των νοητών λύκων, στον ασφαλή λειμώνα της σωτηρίας Του! 

7 σχόλια:

  1. Τον έχω ακούσει να μιλάει σε εκπομπή στην Πειραϊκή εκκλησία. Ήταν 2-3 εκπομπές αν δεν κάνω λάθος. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένας απλός μοναχός . Μιλούσε για τη ζωή του , και σιγά σιγά κατάλαβα αυτό το απλούς και ταπεινός....την ευχή να έχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά τα λεγόμενα περί του μαρτυρικού φετεινού Πάσχα.Η μοναδική παρωδία στα λεγόμενα είναι η άποψη του Γέροντα ότι η παρουσία των λαϊκών στο Αγιο Όρος το Πάσχα αποτελεί παρηγοριά στους μοναχούς(;;;;;;!!!!!!!!!!!) (1.29 και μετά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει απολύτως για τα αγιορείτικα κοινόβια: διότι οι αγιορείτες κοινοβιατες θεωρούν μέγιστη αρετή τη φιλοξενία, και τη χαίρονται σαν μικρά παιδιά! Πραγματικά τους αναπαύει και επιπλέον τους δίνουν αφορμή περισσότερης και πιο θερμής προσευχής "τα πάθια κ' οι καημοί του κόσμου..."

      Διαγραφή
    2. Είναι και αυτό άλλη μία ένδειξη αγαπητέ ότι ο μοναχός δεν είναι αποκομμένος και ξεκομμένος από τον λαϊκό!

      Διαγραφή
  3. πάτερ μου , αυτοί είναι οι άνθρωποι της....."μαγιάς" ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ την ευχή του και την ευχή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή