Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ « ΚΟΙΝΩΝΊΑ» ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ



Την 16η Μαρτίου 2020, η Ελληνική Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 42/25-2-20, ΦΕΚ Β’ 872/16-3-20), ανάμεσα στα άλλα περιοριστικά μέτρα αποφάσισε και το κλείσιμο των εκκλησιών και την απαγόρευση όλων των Λατρευτικών Εκφράσεων με αιτιολόγηση την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID19. 

Άλλες Ορθόδοξες χώρες όπως Ρωσία, Γεωργία, Βουλγαρία, δεν έκλεισαν τις εκκλησίες και δεν απαγόρευσαν τη θρησκευτική λατρεία.

 Σύμφωνα με το Worldometer την 17η Απριλίου 2020, τα κρούσματα στις χώρες αυτές ήταν 219, 93 και 122 αντίστοιχα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στην Ελλάδα 212, δηλαδή αναλογία κατά μέσο όρο χειρότερη από τις προαναφερθείσες χώρες. 

Αυτό αποδεικνύει ότι η λειτουργία των ναών και η συμμετοχή στη Θεία Λατρεία ουδεμία ουσιαστική σχέση έχει με την εξάπλωση του ιού. 

Η πράξη αυτή της Κυβέρνησης αποτελεί παράνομη και προδοτική καταστρατήγηση του Συντάγματος σχετικά με την προσωπική ελευθερία και την έκφραση θρησκευτικής λατρείας. 

Δυστυχώς, αυτή την πράξη προδοσίας προς το Πρόσωπο του Ιησού Χριστού στηρίζει η πλειοψηφία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ωστόσο υπάρχουν ιερείς όπως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης που δεν διστάζουν να εκφράσουν δημοσίως την αντίθεσή τους. 

Στον παρόντα σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την συγκλονιστική ομολογία πίστεως του π. Βασιλείου που έγινε κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως την 17η Απριλίου 2020  

Τέτοιες πράξεις δίνουν κουράγιο και δύναμη στον Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό που νοιώθει εγκαταλελειμένος και προδομένος από τους Πνευματικούς του Πατέρες. 

Η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ εμπνεόμενη από την παραπάνω συγκλονιστική ομολογία, καλεί σε συστράτευση όλο τον πιστό Oρθόδοξο λαό, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, μέσω της επώνυμης συμμετοχής του στο παρόν ψήφισμα, προκειμένου όχι μόνο να ανοίξουν τώρα οι Ιεροί Ναοί της χώρας μας, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανακλείσουν στο μέλλον για παρόμοιους λόγους.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, αιτούμεθα από το ΣτΕ να αποφανθεί για το παράνομο κλείσιμο των ιερών ναών που έφτασε μέχρι και της απαγόρευσης της προσκύνησης και περιφοράς του Ιερού Επιταφίου κατά την Μ. Παρασκευή για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, γεγονός το οποίο αποτελεί εσχάτη προδοσία κατά της Ιερής μας Παράδοσης και καταστρατήγηση του Συντάγματος σχετικά με την προσωπική ελευθερία και την έκφραση θρησκευτικής λατρείας.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου