Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η Δ.Ι.Σ. ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ


ΜΙΣΘΩΤΟΙ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ»
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ   ΑΜΕΣΑ Ή ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!



 
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ»!

Είναι αντιληπτό από όλους τους έχοντας στοιχειώδη λογική ότι η μικρή σε μέγεθος αλλά και σε σθένος και πίστη, Διαρκής Ιερά(;) Σύνοδος με τηλεδιάσκεψη παρά τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, όλως καταχρηστικώς και παρανόμως, έκλεισε τις εκκλησίες εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως του Χριστού!

Μιά απόφαση που ήταν άκυρη αφού ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας δεν προβλέπει τηλε-Σύνοδο αλλά και γιατί, εκτός αυτής της εκκλησιαστικής αντικανονικότητας, ήταν και πέρα για πέρα αντισυνταγματική

Έτσι λοιπόν αυτή η ίδια σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπός της οφείλουν να επαναφέρουν την τάξη και να ξανανοίξουν τις εκκλησίες! 

Αντ αυτού ακόμη και τώρα που πέρασε το Πάσχα και ήδη φθάσαμε στην Κυριακή του Θωμά, ενώ γίνεται συζήτηση επανεκκίνησης για όλες τις κλίμακες και τους τομείς που έκλεισαν (καταχρηστικά και αυτοί) λόγω της ψευδοπανδημίας, για το πότε θα ανοίξουν τις εκκλησίες δεν ασχολείται κανείς! 

Πολύ δε πιο εντυπωσιακή και εκκωφαντική είναι η σιωπή των συνοδικών μισθωτών ποιμένων, οι οποίοι δεν νοιάζονται καθ΄όλου για το πότε θα ανοίξουν οι ναοί για το ποίμνιο, αλλά μόνο για την άσκηση καταχρηστικής εξουσίας επί του ποιμνίου!

Έτσι η ερώτηση έγινε από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και απευθυνόταν τόσο προς τον Τσιόδρα, όσο και προς τον Χαρδαλιά και είχε ως εξής:

«Καθώς βαδίζουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων αυτό σημαίνει και ότι θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς οι Εκκλησίες; Και πότε; Θα τελούνται οι λειτουργίες που έχουν και τη Θεία Μετάληψη ή θα επιτραπεί μόνο η ατομική προσευχή με τα τηρούμενα μέτρα προστασίας»; 

Ο Τσιόδρας απάντησε με το γνωστό ψευδοευσεβειανό ύφος του και με αυθεντική «δημιουργική ασάφεια» : «Νομίζω είναι ακόμα νωρίς να το συζητήσουμε. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι κανόνες και οι αποστάσεις ασφαλείας που επικρατούν και σε άλλους χώρους.

Θα συζητηθεί από την Επιτροπή και θα τοποθετηθεί η Επιτροπή με σαφήνεια στην εισήγησή της για χώρους λατρείας, οι οποίοι βέβαια θα αφορούν όχι μόνο τους ορθόδοξους ναούς, αλλά και όλους τους χώρους λατρείας στη χώρα και θα γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. 

Τόσο για την ατομική προσευχή όσο και για τη θεία λατρεία.

Νομίζω δεν θα πρέπει να τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων. Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός και νομίζω αυτό θα γίνει με τους κανόνες που πρέπει να γίνει και θα γίνει με εισήγηση της επιτροπής».

Ο Χαρδαλιάς από τη πλευρά του δεν προέβη σε κάποια δήλωση, αρκούμενος να πει …Καλύφθηκα! 

Ωστόσο δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ είπαν στα δελτία ειδήσεων ότι η ενημέρωση που έχουν λέει για το θέμα αυτό είναι,  ότι με τις Εκκλησίες θα ασχοληθεί η επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας μετά τις 15 Ιουνίου. 

Στο δελτίο ειδήσεων μάλλιστα η Σία Κοσιώνη ρώτησε τον δημοσιογράφο Γιάννη Κατέλη, πολιτικό συντάκτη που καλύπτει το ρεπορτάζ της Ν.Δ., πότε θα ανοίξουν οι Εκκλησίες. Κι αυτός μετά από μικρή παύση απάντησε με άνεση: Μετά τις 19 Ιουνίου και βλέπουμε!!!

Αν δεν ανοίξουν λοιπόν οι ναοί άμεσα, το θέμα θα αρχίσει να γίνεται θρίλερ αφού ως γνωστόν η Σύνοδος με την καταχρηστική και παράτυπη εγκύκλιό της μας είχε πει να κάνουμε υπομονή, να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε κατ´οίκον Εκκλησία και αφού θα είμαστε…καλά παιδιά, θα εορτάσουμε το Πάσχα κατά την απόδοση της εορτής, στις 27 Μαΐου!!!

Είχαμε προβλέψει ότι θα εξευτελίσουν την Σύνοδο μή επιτρέποντας (όχι ότι δικαιούνται να απαγορεύουν)στις εκκλησίες να ανοίξουν ούτε στις 27 Μαΐου και να που είματε προ αυτής της ταπεινωυικής εξελίξεως...

Πως θα αντιμετωπίσει η Εκκλησία αυτόν τον δεύτερο εξευτελισμό; Θα σιωπήσει και πάλι και θα συμμορφωθεί ως κοτούλα προς τις υποδείξεις του Χαρδαλιά ή αυτή τη φορά θα διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση;

Έχετε επίγνωση του τί θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα; 

Αρχιερείς πρέπει να αποδείξετε στα μάτια του λαού του Θεού ότι είστε Επίσκοποι της Εκκλησίας μας και όχι εκπρόσωποι μιας δημόσιας υπηρεσίας η οποία εντέλλεται από το κράτος και εκείνη εκτελεί άβουλη, αδιαφορώντας για τον βασικό της ρόλο! Θα κριθούμε όλοι! Αν δεν μπορείτε, τότε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου