Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΚΑΙ ΩΣ ΙΣΚΑΡΙΩΤΕΣ ΙΟΥΔΕΣ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΥΑΛΩΝ (ΜΜΕ)


Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ  «ΚΑΛΥΨΗΣ» ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ




Του Κώστα Κουτσουρέλη

Τρίβει τα μάτια του κανείς με τα ΜΜΕ και την "κάλυψη" της πανδημίας. Είναι εντελώς αδύνατο αν δεν κοιτάξει κανείς ο ίδιος τα νούμερα να έχει μια εικόνα της κατάστασης, η προπαγάνδα έχει κατακαλύψει τα πάντα.

Δίνω δυο παραδείγματα. Από τη μια, ο Τραμπ παρουσιάζεται περίπου ομόθυμα ως ολετήρας, ό,τι κάνει ή πει είναι προσωποποιημένη η καταστροφή. Από την άλλη, ο Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος σωτήρας, τα πάντα εν σοφία εποίησε.


Και μετά βλέπεις τα νούμερα. Ποια είναι η θνησιμότητα των ασθενών στις ΗΠΑ έως σήμερα; 5,11%. Ποια είναι η θνησιμότητα στην Ελλάδα; Περίπου η ίδια, 4,76%! Θα αντιτάξει κανείς: οι Αμερικανοί έχουν τριακόσιες φορές περισσότερα κρούσματα. 

Σωστά, έχουν όμως και τριάντα φορές μεγαλύτερο πληθυσμό και έχουν κάνει 70 φορές περισσότερα τεστ και έχουν και κλιματολογικές συνθήκες πολύ ευνοϊκότερες για τον ιό από τις ελληνικές. (Γιατί δεν έχουμε πολλά κρούσματα στο Νότιο Ημισφαίριο; 

Γιατί η κατάσταση στη Σικελία και την Καλαβρία είναι ασύγκριτα καλύτερη από τη Λομβαρδία και την Εμίλια Ρομάνα;) Και στο κάτω της γραφής, αν σε τόσο πολλά κρούσματα έχουν θνησιμότητα παρόμοια της ελληνικής, τι μαρτυρεί αυτό για την αποτελεσματικότητα του αμερικανικού συστήματος υγείας απέναντι στο ελληνικό; 


Ποιες χώρες τα πάνε (έως και πολύ) χειρότερα από τον "ολετήρα" Τραμπ; Βέλγιο, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Ισπανία και καμιά τριανταριά ακόμη. Ποιες χώρες τα πάνε (έως και πολύ) καλύτερα από τον "σωτήρα" Μητσοτάκη: τα Σκόπια, η Πολωνία, η Βοσνία, η Τσεχία, η Κροατία, η Σερβία, η Κύπρος, η Αρμενία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ και καμιά εκατοστή ακόμη.

Συμπέρασμα; Μην πιστεύετε τις ασυναρτησίες του τύπου. Είναι κατευθυνόμενη, πολιτικά βαμμένη προπαγάνδα. Ακούτε τους αποδεδειγμένα ανεξάρτητους ερευνητές. 

Κλείνω με ένα απόσπασμα συνέντευξης του καθηγητή Ιωαννίδη, κορυφαίου επιδημιολόγου του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ. Λέει ό,τι χρειαζόμαστε να ξέρουμε για την Ελλάδα και τις "επιτυχίες" της και, το κυριότερο, τα λέει ήδη από τον Φλεβάρη.

Δρ Ιωαννίδης: «Η Ελλάδα έχει μάλλον την τύχη να την προστατεύει το καλό της κλίμα και παρά τη λανθασμένη στρατηγική να μην γίνουν εκτεταμένα τεστ έχουμε αποφύγει τους μεγάλους αριθμούς νεκρών μέχρι τώρα, αν και ο αριθμός νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι διπλάσιος από ό,τι στο Τέξας και δεν είναι καλύτερος ούτε από τα υπόλοιπα κράτη της Βαλκανικής. 

Έστω και τώρα πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ για να δούμε ποιοι είναι μολυσμένοι και ειδικά αυτούς να τους απομονώσουμε.

Είναι επιτακτικό επίσης όσο γίνεται πιο γρήγορα να εξετάσουμε πόσο συχνή είναι η μόλυνση σε ένα τυχαίο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, 0,1%, 1%, 5%, ή 20%. 

Το κόστος για μια μελέτη 5.000 ατόμων είναι περίπου 50.000 ευρώ και διακυβεύουμε τεράστια καταστροφή της Ελλάδας, αν συνεχίσουμε με τυφλά μέτρα lockdown επί μακρόν.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου