Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ...

ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ   ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΥΡΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ FRONTEX

ΒΙΝΤΕΟ


Μπορεί οι Τουρκία να έχει απομακρύνει -προσωρινά- τους παράνομους μετανάστες και μεγάλο μέρος των δυνάμεών της από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο λόγω κορoνοϊού, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα «συναντήσεις» μεταξύ Ελλήνων-Frontex και Τούρκων, οι οποίες κάποιες φορές συνοδεύονται από ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα και ενώ δεν είχε νυχτώσει ακόμα στην περιοχή, δυο Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με τον Έλληνα συνάδερφο τους, περιπολούσαν σε μία περιοχή δίπλα στον ποταμό Έβρο, η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς.


Εκεί εντόπισαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να κινείται μέσα στο ποτάμι και όταν προσπάθησαν να ελέγξουν σε ποια όρια κινούνταν και μήπως είχε περάσει προς την ελληνική πλευρά, δέχθηκαν έναν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά.

Είναι άγνωστο αν ήταν αβολίδωτο ή κανονική σφαίρα, αλλά φρόντισαν και καλύφθηκαν αμέσως. Όταν επιχείρησαν προσεκτικά να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, είδαν τους Τούρκους Στρατοφύλακες να τους σημαδεύουν και πάλι με τα όπλα τους. 

Δεν υπήρχαν πάντως κοντά παράνομοι μετανάστες, τους οποίους ενδεχομένως να ήθελαν να διευκολύνουν για να περάσουν τον ποταμό Έβρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου