Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ...


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ, ΚΑΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ...


Σήμερα μ΄αφορμή την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για πόλεμο μ΄έναν ιό, πολλοί άλλοι για μέρος βιολογικού πολέμου ενώ αρκετοί για κοινωνικό πείραμα με τεράστιες προεκτάσεις και επιπτώσεις…

Ένα παράδειγμα σύνθεσης όλων αυτών είναι το πείραμα που πραγματοποίησε ο αμερικάνικος στρατός με βακτήρια στον υπόγειο της Νέας Υόρκης το 1966 και που αναφέρεται μεταξύ άλλων στο businessinsider 15/11/2015.


O αμερικάνικος στρατός δοκίμασε έναν «βακτηριολογικό πόλεμο» στο métro της Nέας Υόρκης απελευθερώνοντας βακτήρια από λαμπτήρες.

Στις 6 Ιούνη 1966, μια ομάδα επιστημόνων του αμερικάνικου στρατού πήγε στις υπόγειες γραμμές μετρό της 7ης και της 8ης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης. Κάποιοι μετέφεραν μηχανές δειγματολειψίας αέρα σε κουτιά και ζώνες. Άλλοι έφεραν λαμπτήρες. 

Οι λαμπτήρες ήταν πακεταρισμένοι με 175 γραμμάρια βακτήρια γνωστά ως Bacillus globigii περίπου 87 τρισεκατομμύρια μικροργανισμοί στον καθένα.Το σχέδιο ήταν να σπάσουν τους λαμπτήρες κι έπειτα να χρησιμοποιήσουν τις μηχανές δειγματοληψίας για να δουν πώς διαδίδονται μέσω των tunnels και των τρένων του μετρό τα βακτήρια.



Αυτό το test ήταν ένα από τα 239 πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενός 20ετούς ”προγράμματος tests βακτηριολογικού πολέμου” που διαδραματίστηκε από 1949 ως 1969.

Αυτά τα πειράματα που χρησιμοποίησαν βακτήρια για να προσομοιώσουν βιολογικά όπλα οδηγήθηκαν σε πολίτες εν αγνοία τους και παρά τη συγκατάθεσή τους.Αυτό αποτελεί μια άμεση παραβίαση του Κώδικα της Νυρεμβέργης που προϋποθέτει για τους συμμετέχοντες στην έρευνα μια “ηθελημένη συναίνεση και πληροφόρηση”.

Και ενώ οι άνθρωποι που διεξήγαγαν αυτά τα πειράματα το έκαναν με την πεποίθηση ότι τα βακτηριολογικά είδη που χρησιμοποιούσαν ήταν αβλαβή, από τότε αποκαλύφθηκε ότι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

“Όλα θεωρούνται παθογόνα τώρα”, λέει ο Leonard Cole, διευθυντής του Προγράμματος Ιατρικής και Ασφάλειας Τροφίμων στη Ιατρική Σχολή του Rutgers New Jersey, ο οποίος τεκμηριώνει αυτά τα πειράματα στο βιβλίο του “Clouds of Secrecy: . “

Ένα άρθρο του National Academy of Sciences αναλύοντας τα στρατιωτικά πειράματα σημειώνει ότι το B. globigii “θεωρείται τώρα παθογόνο” και είναι συχνά μια αιτία τροφικής δηλητηρίασης. “Οι λοιμώξεις είναι σπάνια γνωστές ως θανατηφόρες”, ανέφερε η έκθεση – αν και έχουν συμβεί θανάσιμα κρούσματα.


Τα πειράματα της Νέας Υόρκης ήταν μερικά από τα πιο σοκαριστικά που έγιναν με ανθρώπους που εκτέθηκαν, σύμφωνα με τον Cole.

“Κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής αυτά τα βακτήρια έπεφταν (βροχή)”, είπε. “Αν μπορείς να βάλεις τρισεκατομμύρια βακτήρια σε μια ηλεκτρική λάμπα και να την πετάξεις στις ράγες καθώς ένα τρένο μπαίνει στο σταθμό θα διασκορπιστούν στον αέρα καθώς θα φεύγει το τρένο.”

Ο στρατός κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, το οποίο τεκμηριώνεται σε μια έκθεση με τίτλο “Μια μελέτη για την ευπάθεια των επιβατών του μετρό στην πόλη της Νέας Υόρκης σε συγκαλυμμένη επίθεση με βιολογικούς παράγοντες”.

Έγραψαν ότι τα σύννεφα σκέπαζαν τους ανθρώπους ενώ τα τρένα απομακρύνονταν αλλά αυτοί “τίναζαν τα ρούχα τους, και συνέχιζαν το δρόμο τους”. Κανείς δεν ανησύχησε.

Οι επιστήμονες του Στρατού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτούνταν 4 έως 13 λεπτά για να εκτεθούν οι επιβάτες των τρένων στα βακτήρια. Πέντε λεπτά μετά την απελευθέρωση των βακτηρίων στο σταθμό 23rd Street, τα βακτηρίδια εντοπίστηκαν σε κάθε σταθμό μεταξύ της 14ης Street και της 59ης, σύμφωνα με την έκθεση. Μεταξύ 6 Ιουνίου και 10 Ιουνίου, υπολόγισαν ότι εκτέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Το πρόγραμμα δοκιμών για τον εχθροπραξία αποκαλύφθηκε από μια ειδησεογραφική έκθεση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και στη συνέχεια από τις μεταγενέστερες αιτήσεις για την απαγόρευση της πληροφόρησης για την ελευθερία της πληροφόρησης. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο στρατιωτικός επιστήμονας Charles Senseney ήταν ένας από εκείνους που κλήθηκαν να καταθέσουν το 1975. Είπε σε μια υποεπιτροπή της Γερουσίας ότι οι αξιωματούχοι της πόλης δεν είχαν ιδέα ότι συνέβησαν τα πειράματα. Σύμφωνα με μια έκθεση της New York Daily News που αναφέρει τη μαρτυρία του, αυτός δήλωσε πως ένας πολύ επικίνδυνος πράκτορας θα είχε θέσει “τη New York εκτός Επιτροπής”.

Σε άρθρο της Newsday του 1995 (η οποία δεν είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο), ο δημοσιογράφος Dennis Duggan επικοινώνησε με τον συνταξιούχο Senseney, ο οποίος αρνήθηκε να του πει τίποτα γι ‘αυτό.

“Δεν θέλω να το αγγίξω αυτό”, είπε ο Senseney στον Duggan. “Εγώ [βεβαίωσα], γιατί άτομα από το Υπ. Άμυνας μου είπαν ότι έπρεπε … Καλύτερα να κατεβάσω το τηλέφωνο”.

Ο Cole αναφέρει ορισμένα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που αναφέρουν τα τεστ της Νέας Υόρκης στο βιβλίο του.

Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ανατριχιστιακό: “Τα αποτελέσματα των πειραμάτων δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος του εργαζόμενου πληθυσμού στο κέντρο της πόλης της Νέας Υόρκης δύναται να εκτεθεί σε ασθένεια εάν ένας ή περισσότεροι παθογόνοι παράγοντες διαδίδονταν μυστικά σε αρκετές γραμμές του μετρό σε περίοδο αιχμής κυκλοφορίας“.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου