Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

H «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΦEΡNEI ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ


 ΚΑΠΟΥΤ* ΚΥΡΙΟΙ !



Νομίζετε (ακόμη) ότι είναι η οικονομία, αλλά αναδεικνύεται η αξία της ζωής και της αξιοπρέπειας εκατομμυρίων, που δεν υπολογίζατε.

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Νομίζετε - ακόμη - ότι πρόκειται για την οικονομία. Αλλά η οικονομία σας καταρρέει με τρομακτική ταχύτητα...

 Ακόμη και ο Bill Gates το κατάλαβε και για να προλάβει το χρόνο, ρίχνει στη μάχη δισεκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζει το κόστος. (Σημ. Οίμου-Αθήνας: Αυτός ρίχνει τα δις για να μας «φυτέψει» το τσιπάκι με το εμβόλιο)

Τώρα αναδεικνύονται άλλες αξίες. Οι αξίες της ζωής και της αξιοπρέπειας εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτές που δεν υπολογίζατε. 

Αυτές που την αίσθησή τους δεν τη χάνει ούτε και το τελευταίο ανθρώπινο πλάσμα (αν δεν έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο). 

Εδώ βασιλεύει άλλου είδους «οικονομία», που δεν την κατέχετε. Κανείς δεν την κατέχει. Όλοι έχουμε να μάθουμε. Όπως πχ που είναι συγκεντρωμένα τα «πενηνταράκια» και που υπάρχουν «όγκοι θησαυρού»

Πάρτε μια ιδέα απ τα λόγια της Σοφίας, της νεαρής ηθοποιού: «Δεν έχω ούτε μακαρόνια, αλλά δεν θυσιάζω τα όνειρά μου, δεν θα ζητιανέψω».

Εδώ δεν έχει θέση το «μυθικό» κίνητρό σας, το κέρδος. Οι άνθρωποι δεν είναι («εκ φύσεως» όπως λέτε) τεμπέληδες. 

Τι θέση έχει το κέρδος στη μάχη και τον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία; Περιμένουν το κέρδος; Γι αυτό τους δίνετε το μπόνους, τα 500 ευρώ (μείον τις κρατήσεις); 

Αυτές τις αξίες θα διεκδικήσουν τώρα, εκατομμύρια εκατομμυρίων. Κι εκεί θα χρειαστούν λεφτόδεντρα. Και τα πρώτα λεφτόδεντρα (τα μόνα ορατά τώρα) θα είναι οι περιουσίες σας: Τα κλοπιμαία απ την εργασία και την περιουσία της ανθρωπότητας. 

Οι αληθινοί επιστήμονες, μπροστά στον κίνδυνο για την ανθρωπότητα, θ αναγκαστούν να αποστασιοποιηθούν. Θα πάρουν θέση. Κι αυτό θ αλλάξει τα πάντα. 

Γιατί άρχουσα τάξη χωρίς επιστήμονες, είναι φαϊ χωρίς αλάτι. Κανείς δεν θα σας θέλει. Καπούτ* κύριοι! Η αξιοπρέπεια θα νικήσει!

«Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία, στην Ευρώπη ανήκει και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου».
Τζ. Κόντε, Ιταλός Πρωθυπουργός


Γιώργος Παπανικολάου


*καπούτ = τελειωμένος, νεκρός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου