Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΜΑΘΕΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ



ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΙΛΗ:ΠΑΡΑ 
ΦΥΣΙΝ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

ΒΙΝΤΕΟ






Άσχετος; Ηλίθιος; Απλά επικίνδυνος; Αυτό τον άνθρωπο ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει τοποθετήσει υπουργό Παιδείας...

Είναι πραγματικά να γελάς ή να κλαις για το κατάντημα αυτής τη χώρας.


Η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου, στην οποία βασίστηκαν οι γλώσσες πολλών λαών δέχεται επιθέσεις από τους ίδιους τους Έλληνες. Από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Νίκος Φίλης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν περί «εθνοκάθαρσης» για τη γενοκτονία των Ποντίων και άλλα τέτοια ανιστόρητα που λέει κατά καιρούς, αυτή τη φορά είπε την «κοτσάνα» του για την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών αλλά και των νέων ελληνικών.

Τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται σε όλο τον κόσμο, στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη μαθαίνουν για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, για τον Όμηρο, για τους Αρχαίους τραγωδούς, για τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας που είναι η βάση για πολλές γλώσσες σε όλη την υφήλιο.

Την ίδια ώρα ο προκλητικός υπουργός Παιδείας προτείνει την κατάργηση στα ελληνικά σχολεία των Αρχαίων ελληνικών από την Α’ Γυμνασίου, αμφισβητώντας τη σημαντικότητα του μαθήματος.

Αλήθεια, ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει ότι για να μάθεις σωστά ελληνικά πρέπει να μάθεις γραμματική; Δεν γνωρίζει ο κ. Φίλης ότι η γραμματική συνεπάγεται γνώση των αρχαίων γιατί από εκεί πηγάζουν τα πάντα;

Αν ο κ. Φίλης δεν το γνωρίζει καλό θα είναι να ρωτήσει και να μάθει και να μην λέει «αρλούμπες», για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου