Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΛΙΑ "ΠΤΩΧΕΥΣΗ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΧΟΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΜΕΡΟΣ 5ο (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)




Ο εμφύλιος των πράσινων και γαλάζιων πρακτόρων της ΕΥΠ 

Το περιοδικό CRASH στο τεύχος του Απριλίου που κυκλοφορεί αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον «πόλεμο» που έχει «κηρυχθεί» στην ΕΥΠ ανάμεσα σε «γαλάζιους» και «πράσινους» πράκτορες.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Σπύρου Νάννου όπου αποκαλύπτονται όλα τα σκοτεινά παρασκήνια που έχουν οδηγήσει μέχρι τις Δικαστικές αίθουσες 







Τα φροντιστήρια στον Αλέξη Τσίπρα απο όσους έστησαν τις υποκλοπές

Όταν ο Τσίπρας άρχισε την «περιοδεία» του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις αρχές του 2013, στα «αξιοθέατα» που είδε τότε συμπεριλαμβάνονταν μερικοί από τους πιο διαβόητους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που προφανώς δεν είχαν –και ακόμα δεν έχουν!– τις καλύτερες προθέσεις κατά νου για την Ελλάδα.



Αλλά αυτό που πολλοί εκεί έξω -ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ- δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη και σήμερα για την ύπουλη φύση του ανθέλληνα πρωθυπουργού, είναι το γεγονός ότι προτού εγκλεγεί, πήγε και ζήτησε βοήθεια απο τους Αμερικανούς μεγαλέμπορους και επενδυτές της Γουώλ Στρητ, που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ την Ελλάδα! 

Και ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ «Μα…δεν ήξερε το παιδί πόσο ανθέλληνες υπήρξαν!», διότι επι τῃ διάρκεια των θητείων τους στην Ελλάδα, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ήταν, σε ένα μεγάλο βαθμό, ενημερωμένος για τις εις βάρος της πατρίδος μας πολιτικές τους! Άρα, ΜΗΝ αυταπατώμεθα εδώ.





“Η συνάντηση Τσίπρα µε Μίλερ και Σπέκχαρντ, που «αρνήθηκαν» να παίξουν ακόµα και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ” του Παναγιώτη Τζένου στο Parapolitika, 27 Φεβρουαρίου, 2013
Στις αρχές του 2013, για πρώτη φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία, όλως περιέργως, αρχίζει ξαφνικά να πραγματοποιεί ταξίδια ο Τσίπρας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια χώρα δηλαδή την οποία το μεγαλύτερο μέρος των φιλελεύθερων, αναρχο-κομμουνιστικών ομοϊδεατών οπαδών και ψηφοφόρων του ΜΙΣΟYΝ εξαιτίας των εδώ και δεκαετίες καταστροφικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. 

Το πρώτο ταξίδι που έκανε στην Αμερική ο Τσίπρας ήταν για να επισκεφθεί το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute, AHI) όπου συναντήθηκε παραδόξως με δύο πρώην Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τους κ.κ. Thomas Miller και Daniel Speckhard. 

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι, σε αυτό το σημείο στην πολιτική του σταδιοδρομία, ενδιαφέρεται ξαφνικά για τη διεθνή εικόνα του ο Τσίπρας. Χμμμ…θα σκεφτόταν κανείς ότι αυτός ο τύπος έβαζε, απο τότε, υποψηφιότητα για … ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ! Ωστόσο, αυτό ήταν τρία χρόνια ΠΡΙΝ να γίνει ο σημερινός Ἐλληνας Πρωθυπουργός. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοηθεί η συνάντηση του Τσίπρα με αυτούς τους δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, διότι λέει ΠΟΛΛΆ για το πώς αυτός ανήλθε στην εξουσία στην Ελλάδα. Καλύπτω πιο κάτω αυτούς τους δύο αξιωματούχους των ΗΠΑ και τις δοσοληψίες τους με την Ελληνική κυβέρνηση: 

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ (2001-2004) 
Εδώ παρακάτω είναι μερικά σημεία για τον Miller και γιατί είναι εδώ σημαντικά σε σχέση με τα συμφέροντα της Ελλάδας σαν έθνος: 

Ο Thomas Μίλερ ήταν ο Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος, το 1995, πίεσε τον τότε πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, για να ενδώσει στο να υπογράψει μια ενδιάμεση συμφωνία στις 13 Σεπτεμβρίου 1995 με την ΠΓΔΜ για το θέμα της Μακεδονίας

Ο Thomas Μίλερ υπηρέτησε ως ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για το θέμα για το Κυπριακό απο το 1997 έως 1999 και ήταν κι ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα την περίοδο 2001-2004
Αυτός ήταν και σύμβουλος της ΠΑΡΆΝΟΜΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΉΣ τουρκοκυπριακής κυβέρνησης
Ο Πρεσβευτής Miller εξακολουθεί να είναι επίσημος σύμβουλος του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, εργαζόμενος ως διευθυντής του γραφείου της Ουάσιγκτον για την οργάνωση Independent Diplomat

Αυτός παρέχει διάφορες υπηρεσίες για το παραπάνω καθεστώς μαριονέτας συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών και υποστήριξης για την εξωτερική πολιτική του γραφείου του προέδρου της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»
Ο Miller συμμετείχε στο μεγάλο σκάνδαλο ελληνικών υποκλοπών στη διάρκεια της θητείας του Κώστα Καραμαλή ως Έλληνα πρωθυπουργού, ένα σκάνδαλο που στοίχισε τη ζωή στον πρώην διευθυντή Σχεδιασμού της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη και που έβάλε την ασφάλεια των δικτύων της Vodafone σε υψηλό κίνδυνο λόγῳ των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις δυτικές κυβερνήσεις


Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Daniel Speckhard (2007-2011) 
\
Σύμφωνα με άρθρο του ελληνικού μπλόγκ Hellasfrappe.com με ημερομηνία 27 του Φλεβάρη του 2013 (και να δώσετε τη προσοχή σας σε αυτήν την ημερομηνία!), διαβάζουμε τα εξής σχετικά με τις σχέσεις Τσίπρα-Skeckhard (η μετάφραση απο Αγγλικά σε Ελληνικά δική μου είναι): 
«Εκτός από το να είναι διευθύνων εταίρος της WEM Global Investment Inc, ο Speckhard είναι επίσης ένας μη μόνιμος κάτοικος ανώτερος συνεργάτης στο περίφημο Ινστιτούτο Brookings (για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη). Ναι … το ίδιο ινστιτούτο όπου είχε εκφωνήσει ομιλία ο ίδιος ο Τσίπρας, και όπου επίσης είχε δώσει ομιλία πριν από αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, αναφορές από τον Τύπο Ελληνικής Διασποράς, καθώς και στα Parapolitika ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα (η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το C-SPAN, το επίσημο κανάλι του Capitol Hill), παρευρέθησαν πολλοί επιφανείς επιχειρηματίες. Επίσης, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα παρακολούθησαν μυστηριωδώς την ομιλία του και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια λίγες μέρες αργότερα. 

«Η Parapolitika σημειώνει ότι ο Σπέκχαρντ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ξεκλείδωμα των θυρών για τον Τσίπρα, ειδικά στο CSIS (Center for Strategic and International Studies, Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών), το οποίο θεωρείται ως μια από τις κορυφαίες δεξαμενές σκέψης στις ΗΠΑ.» 
Τι γύρευε ο Αλέξης Τσίπρας με αυτούς τους δύο πρώην Αμερικανούς πρέσβεις που έπαιξαν ξεκάθαρο ρόλο στην εκλογή του κ. Τσίπρα με τις διασυνδέσεις τους με το μεγάλο κεφάλαιο και τους οργανισμούς που πρωοθούν τη παγκοσμιοποίηση, όπως το Ινστιτούτο Brookings η οποία είναι γνωστή για την προετοιμασία του πολιτικών υποψηφίων άλλων χωρών για θέσεις εξουσίας;! 


Αλλα τι στο διάολο γυρεύει ο Τσιπρας με αυτούς τους ανθέλληνες πολίτικους των ΗΠΑ των οποίων οι πολίτικες για την Ελλάδα αποδείχθηκαν διαχρονικά καταστροφικές για την Ελλάδα;;;!!!


Το ίδιο άρθρο συνεχίζει αναφέροντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα σημεία για την τότε επίσκεψη του Τσίπρα το Φεβ. 2013 στις ΗΠΑ που παραθέτω πιο κάτω:

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναντήθηκε επισήμως με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς, αφού επέλεξε να μην εμμείνει σε πρωτόκολλο το οποίο απαιτεί προηγούμενη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Αντ ‘αυτού ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να συναντηθεί με άλλες σημαίνοντες προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητος που ήξερε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν πόρτες ευκαιρίας για αυτόν στο μέλλον.

«Την πρώτη μέρα του στις ΗΠΑ επέλεξε να κάνει ένα γρήγορο … ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο, όπου συναντήθηκε με τον καλά γνωστό επιχειρηματία Άντζελο Τσακόπουλο (ο Φιλ Αγγελίδης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνιας και υπεύθυνος για τη δημόσια περιουσία της πολιτείας της Καλιφόρνιας επίσης ήταν παρών σε αυτή τη συνάντηση). Ο Άντζελος Τσακόπουλος (γεννηθείς το 1936) είναι ένας εξέχων κτηματομεσίτης ακινήτων στο Σακραμέντο, της Καλιφόρνιας, και ο ιδρυτής / ιδιοκτήτης της ΑΚΤ Development.

«Ο Τσακόπουλος είναι επίσης προφανώς ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος και υπερήφανος υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα. Είναι, επίσης, προσωπικός φίλος του Μπιλ Κλίντον και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και του…Αντώνη Σαμαρά…

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα, έκανε επίσης γνωστή την παρουσία του ο κύκλος των φίλων της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. (Προφανώς, ήταν η Αγγελοπούλου διακριτικά που άνοιγε σιωπηρά πόρτες ευκαιρίας για τον Τσίπρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.) Ως εκ τούτου, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (AHI), Νἰκος Λαριγκάκης. Επίσης, ένα άλλο κεντρικό πρόσωπο ο οποίος ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση του ΑΗΙ ο οποίος ήταν για να τιμήσει τον Τσίπρα δεν ήταν άλλος από τον κ Γεώργιο Μερμελα, τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη του πολύ γνωστού ιδρύματος/εταιρείας διαδρομιστών και δημόσιων σχέσεων “Greek Dream”».

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι, από το 2013, έχει αλλάξει τον τόνο του o Τσίπρας σχετικά με τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ελλάδα, σχετικά με τις πεποιθήσεις και τις συνεργασίες του για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο από την πλευρά των Έλληνο-Αμερικανών, όπως ο Άντζελος Τσακόπουλος, που τυχαίνει να είναι προσωπικός φίλος και του πρώην πλέον Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά! Αν ο Τσίπρας είναι τόσο εναντίον του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα μαζί με τον πρώην πρόεδρό της, Α. Σαμαράς, τότε τι έκανε πίσω στο 2013 σε μια συνάντηση με έναν μεγάλο συνεργάτη του Σαμαρά;!

Ο Τσίπρας και το Ινστιτούτο Οικονομικών Λεβί (Levi Economics Institute)

Μια άλλη σειρά από ενδιαφέρουσες επισκέψεις που Τσίπρας που έκανε ο ίδιος το 2013 ήταν στις συνεδριάσεις του Οικονομικού Ινστιτούτου Λεβί του Bard College της Νέας Υόρκης είτε εντός της Ελλάδος ή εκτός.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ινστιτούτου αυτού αναφέρει τα εξής:

«Το Ινστιτούτο Οικονομικών Λεβί του Bard College, που ιδρύθηκε το 1986 με την ευγενική υποστήριξη του διαχειριστή του Bard College, Leon Levy (Λεβί), είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη-κομματικός, δημόσιας πολιτικής ερευνητικός οργανισμός. Το ίδρυμα Λεβί είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη υπαγωγή, και ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα των απόψεων στην εξέταση των ζητημάτων οικονομικής πολιτικής, ενώ προσπαθεί να μετατρέψει ιδεολογικά επιχειρήματα σε ενημερωμένες συζητήσεις.»

Αυτό όμως που δεν μας λέει το ινστιτούτο αυτό είναι ότι ο ιδρυτής του, Leon Levy, ήταν ένας εξέχων Εβραίος καθώς και ένας τεράστιος καπιταλιστής. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εδώ και χρόνια μιλάει ανοιχτά εναντίον των μεγάλων τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, ξαφνικά γύρω στο Νοέμβριο 2013, αρχίζει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις αυτού του ινστιτούτου και, από τότε, προωθείται κιόλας από αυτό.

Σε ένα άρθρο της μεγάλης εν Λος Άντζελες εφημερίδος Los Angeles Times σχετικά με το θάνατο του Levy, διαβάζουμε ότι ίδρυσε ο Leon Levy «το Oppenheimer Funds Inc., την ένατη μεγαλύτερη αμερικανική ομάδα αμοιβαίων κεφαλαίων με περισσότερα από 120 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.» (* “Leon Levy, 77; OppenheimerFunds Founder, Art Collector and Benefactor,” April 08, 2003 | Article originally from Bloomberg | Link: http://articles.latimes.com/2003/apr/08/local/me-levy8)

Αυτά δεν τα λέω εγώ. Ωστόσο, μην πάρτε τη λέξη μου για αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να μεταβεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Λεβί για να δεί πόσες δραστηριότες του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με αυτό το ίδρυμα, έχουν καταγραφεί! Βλέπουμε παρακάτω ακριβώς αυτό με πολλές αναφορές στον Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ:



Σε ένα άρθρο* του Νοέμβρη του 2013 από την εφημερίδα Καθημερινή, το οποίο αναδημοσιεύθηκε από το levyinstitute.org, αναφέρει τα εξής σχετικά με τον Τσίπρα:


“Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποκάλεσε «ανθυποψήφιό του» τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, άσκησε έντονη κριτική στην τρόικα, χαρακτήρισε «εγκληματική» την πολιτική του Μνημονίου και υποστήριξε ότι το μόνο που έχει τάξει το κόμμα του είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ της κρίσης επίπεδα.”Ααα! Υπάρχει κι μια άλλη σημαντική πληροφορία που ξέχασα να αναρέφω εδώ σε σχέση με το Ινστιτούτο Λέβι και αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ινστιτούτο αυτό χρηματοδοτείται απο τον ίδιο τον…GEORGE SOROS!

Επίλογος

Σήμερα η Ελληνική κοινωνία κολλημένη στις οθόνες των τηλεοράσεων, ακούει για παράκτιες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς ίσα με τον προυπολογισμό της Ελλάδας. Πολιτικοί όλων των τάξεων και όλων των παρατάξεων. Πολιτικοί που έχουν βολέψει τα 30 τους, τα 40 τους, τα 50 τους, τα 60 τους και τον οικογενειακό τους τάφο. Πολιτικοί που ψάχνουν έναν πατέρα εθνάρχη και πολιτικοί που ψάχνουν μία υποψία αριστερού κυττάρου στο γενεαλογικό τους δέντρο, για να δικαιολογήσουν την βουλευτική τους έδρα. 

Είναι πλέον κάτι περισσότερο από προφανές. Εκποιήθηκε η Ελλάδα. Κόπηκε, μοιράστηκε στα δύο με το συντριπτικά πολυπληθέστερο κομμάτι της εμάς. Τον δικό μας κόσμο εντός του οποίου κυριαρχούν η ανεργία οι απολύσεις, οι εργασιακοί εξευτελισμοί, η ανασφάλιστη εργασία, η υπό αίρεση σύνταξη και με ασαφή ημερολογιακό προσδιορισμό, κάρτες, δάνεια, αυτοκτονίες μικρομεσαίων ανεργία η προσωρινή απασχόληση που παραπέμπει στην προσωρινή ζωή ή στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.. 

Και με την αισχρή μειοψηφία στον δικό τους. Τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους κι εφοπλιστές, τους επενδυτές του τζόγου, των swaps, τα golden boys, τις πολυτελείς επαύλεις, τα ιδιωτικά τζετ, τις θαλαμηγούς, τις χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος ικανοποίησης των αριστοκρατικών διαστροφών που επικάθηται του αυχένα μας ως κατακτητής.. 


Η περιοχή μας είναι γεωστρατηγικά ένα μαγαζί γωνία. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των ηπείρων. Και εν όψει της γεωγραφικής μετατόπισης των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών συσχετισμών, η Ελλάδα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αν προσθέσουμε και τα οικονομικά της ατού (πετρέλαιο, μέταλλα, κλπ) τότε η εικόνα ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο. 
Δεν μπορώ να βγάλω από το νου μου, ότι κάθε κίνηση της σημερινής κυβέρνησης εξυπηρετεί ένα ακόμη βήμα σε κάποιο σχέδιο που έχει εξυφανθεί προ πολλού, και που έχει ως σκοπό την εξαφάνιση της Ελλάδας όπως την ξέραμε. Την μετάλλαξή της σε κάποιο άλλο μόρφωμα, πολυπολιτισμικό και σαφώς πιο ακίνδυνο. 

Η παρούσα κυβέρνηση είναι έξοχη στο σερβίρισμα του φαγητού που μαγειρεύουν οι μάγειροι των αγορών και που έρχεται ως πακέτο, μαζί με την ΅επικοινωνία΅, μέσω της Διεθνούς των Συμβούλων του Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται όμως περί φαγητού, αλλά περί δηλητηρίου. Το χρηματιστικό κεφάλαιο έχει επιλέξει όχι την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά τη χρήση της για να επιτύχει τις πολιτικο-οικονομικές και γεωπολιτικές του επιδιώξεις. 

Και είναι πολύ κοντά στο να πετύχει αυτό το τελευταίο. Αν ο ελληνικός λαός δεν ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, η παρούσα κυβέρνηση θα έχει προσφέρει, πριν από την αναπόφευκτη πτώση της, μια τελευταία, σπουδαία υπηρεσία στην διεθνή ελίτ, με τα μέτρα που παίρνει, βάζοντας όμως τα θεμέλια για έναν εμφύλιο πόλεμο ή μια εθνική καταστροφή στην Ελλάδα. 
Όπως και το μνημόνιο, έτσι και τα μέτρα που προτείνει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, κατ'εντολήν των ξένων, δεν έχουν φτιαχτεί για να πετύχουν. 
Εχουν φτιαχτεί για να αποτύχουν, φέροντας σε χειρότερη θέση τη χώρα, αφού προηγουμένως της αρπάξουν ότι έχει και δεν έχει.


Η επερχόμενη πτώχευση είναι το πασπαρτού των μεγάλων για να μας αποτελειώσουν. 

Ποιος από εμάς θα νοιάζεται για το Καστελόριζο ή την Κομοτηνή, όταν δεν θα έχει γάλα για τα παιδιά του; 
Ποιος από εμάς θα αρνηθεί υποσχέσεις πετροδολαρίων, με αντάλλαγμα τη Κρήτη, όταν θα είναι άνεργος και θα ψάχνει στα σκουπίδια; 
Δυστυχώς, αυτό θα γίνει, και παρά τις αντιδράσεις που σίγουρα θα προκύψουν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις της ελληνικής ιστορίας, ο εχθρός είναι ήδη εντός των τειχών. 
Κάποτε τον έλεγαν Εφιάλτη, και κάποτε κάποιος δικός μας άνοιξε διάπλατα τη κερκόπορτα. 
Σήμερα, αυτός ο «εχθρός» μας κυβερνά... 


Πως επαναλαμβάνεται η Ιστορία ε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου