Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΞΗΡΑΝΘΗΚΕ Ο ΒΟΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΘΟΛΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ...

ΤΟ ΤΗΙΝΚ-ΤΑΝΚ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» ...ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ;



Φανατικοί «Βενιζελικοί» (όχι του Ελευθέριου, του Ευάγγελου), δεδηλωμένοι οπαδοί του «μεταρρυθμιστή»Σταύρου Θεοδωράκη, «μαχητές» αντι-ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του «Μένουμε Ευρώπη» και πλήθος υποψηφίων βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων της Νέας Δημοκρατίας συγκροτούν το… think tank και τις ομάδες… promotion της κίνησης #παραιτηθείτε.

Παρότι όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον «Mr. Κολλαγόνο» και τη μούσα του, Έλλη Παπαγγελή, τα λιγότερο προβεβλημένα πρόσωπα της χαρούμενης κίνησης κάνουν εξίσου σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο από την άδικη θέση του αφανούς ήρωα.

Στο μακρύ κατάλογο των συνδιοργανωτών βλέπουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. με επίσημες και θεσμικές κομματικά ιδιότητες, όπως είναι ο Γιάννης Χουντής, μέλος Γραμματείας Προγράμματος της«γαλάζιας» παράταξης ή ο Θανάσης Χειμωνάς, τομεάρχης Πολιτισμού της Χαριλάου Τρικούπη.

Από αυτήν την ετερόκλητη και ιδιότυπη «συμμαχία» των #παραιτηθείτε δεν θα μπορούσαν να λείπουν εκπρόσωποι του γνωστού Θάνου Τζήμερου, αρθρογράφοι νεοφιλελεύθερων site –με πονηρά περασμένο, όμως, σαφώς νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο-, συγκεκαλυμμένοι ακροδεξιοί και άλλοι φανατικοί των αξιών της ελεύθερης αγοράς και των μεγάλων διδαγμάτων του «δασκάλου» Μίλτον Φρίντμαν.

Συνδιοργανωτές καμπάνιας #παραιτηθείτε
Iskar Azif (Στάθης Στάικος): Δηλώνει «antisyriza fighter» και σηκώνει προσωπικά το μεγαλύτερο βάρος της καμπάνιας στο Facebook. Αρχιτέκτων-εικαστικός με έδρα το Λονδίνο.

Αλφρέντο Σαλτιέλ: Δηλώνει πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος και υπήρξε υποψήφιος της Δράσης στις ευρωεκλογές – ανέβασε τα περισσότερα tweets με hashtag #παραιτηθείτε τις πρώτες ημέρες της καμπάνιας

Γιώργος Τσουκαλαδάκης: Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας. Πρώην υπάλληλος και συνδικαλιστής της Ολυμπιακής. Όταν έκλεισε, βάσει της ευνοϊκής ρύθμισης για τους απολυμένους, διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση στο Υπ. Παιδείας (Διαμαντοπούλου). Ταυτόχρονα, βάσει της ίδιας ευνοϊκής ρύθμισης, άνοιξε δική του εταιρεία εισαγωγής υγρού κολλαγόνου. Το μοντέλο Έλλη Παπαγγελή (ακροδεξιά ΟΝΝΕΔίτισσα, πολιτεύτρια της ΝΔ επί Σαμαρά) ανέλαβε την προώθηση του προϊόντος.

Γιάννης Πουλάκης: Διαχειριστής του «Ευρωπαϊκού Μεταρρυθμιστικού Μετώπου», μίας κίνησης που αυτοπροσδιορίζεται ως συνέχεια του «Μένουμε Ευρώπη». Μέλος της ΔΗΜΑΡ.

Γιάννης Χουντής: Διευθυντής Ινστιτούτου Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης www.keasm.gr – Μέλος Γραμματείας Προγράμματος ΝΔ

Υψηλάντης Τζούρος: Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ΝΔ (Κουμουτσάκος). *

Μάνος Επιτροπάκης: Υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ (φανατικός και πολύ επιθετικός οπαδός του Β. Βενιζέλου). Αρθρογραφεί στο marketnews.gr. *

Θανάσης Χειμωνάς: Συγγραφέας και τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. *

Ευάγγελος Χατζησπύρογλου: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Καβάλας

Φώτης Σαραντόπουλος: Συγγραφέας και αρθρογράφος του logiastarata.gr. Υποστήριξε ανοικτά το Ποτάμι.

Κωνσταντίνος Κορίκης: Μέλος του κόμματος Τζήμερου «Δημιουργία Ξανά»

Παναγιώτης Κωστούλας: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά. *
Χρήστος Μυτιληνιός: Δημοσιογράφος της Βραδυνής. Αρθρογράφος στο marketnews.gr *

Σταματίνα Σταματάκου: Αρθρογράφος στο marketnews.gr *

Μαρία Μπινιάκου: Προσωπική φίλη της Έλλης Παπαγγελή

Γιάννης Μαυρίδης: Ο διαχειριστής «Κύριος Καθηγητής» του (ακροδεξιού) Παρατηρητηρίου

(*) Το marketnews.gr φαίνεται ως κοινός τόπος των συνδιοργανωτών, όπου έχουν αρθρογραφήσει όσοι επισημαίνονται με αστερίσκο.




Μεταγραφή από Ουκρανία ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα (βίντεο)


Καλώς τα δεχτήκαμε.

Όπως όλα δείχνουν, ο Geoffrey Pyatt (Τζέφρεϊ Πάιατ), ο πρέσβης των ΗΠΑ κατά το (ή μήπως να πούμε καλύτερα «που έφερε εις πέρας το») πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία το 2014, θα είναι σύντομα ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα.

Ο Πάιατ, που θεωρείται άνθρωπος ειδικών αποστολών επιλέχθηκε να στελεχώσει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σε μια συγκυρία που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την κυβέρνηση Ερντογάν είναι ιδιαιτέρως τεταμμένες, στο φόντο φυσικά του πολέμου στη Συρία και ενώ ακούγεται έντονα το σενάριο ενός επεισοδίου στο Αιγαίο. Επιπλέον, η «μεταγραφή» του Πάιατ ανακοινώνεται λίγο καιρό αφού επανήλθε στην επιφάνεια το θέμα με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου που έφερε, ως πρόταση, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην επίσκεψή του στηνΕλλάδα στα τέλη Μάη.

Ο Πάιατ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής πολιτικής στην Ουκρανία, τόσο κατά την προετοιμασία της ανατροπής Γιανουκόβιτς, όσο και κατά τον διετή πόλεμο που ακολούθησε και μαίνεται έως σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία. Επιπλέον, στο ίδιο διάστημα προώθησε την πολιτική του ΔΝΤ και του ξεπουλήματος της ουκρανικής αγροτικής γης σε αμερικάνικες πολυεθνικές καλλιέργειας μεταλλαγμένων γεωργικών προϊόντων.

 Θεωρείται άριστος συνεργάτης με τη Βικτώρια Νούλαντ, ειδική επίσης σε θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Άλλωστε, ήταν οι δυο τους που πιάστηκαν να συνομιλούν λίγο πριν το πραξικόπημα του Μαϊντάν «μαγειρεύοντας» τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, συνομιλία όπου ακούστηκε και το περίφημο «Fuck the E.U.».

Πέρα από τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για το σκεπτικό πίσω απ’ αυτή την κίνηση των ΗΠΑ, το αντιφασιστικό, αντιπολεμικό και αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τους νέους σχεδιασμούς για την περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου