Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΚΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗ...


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


ΒΙΝΤΕΟ



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί την ιστορία της Αγίας Σοφίας εκφράζοντας την αντίθεση της Ουάσιγκτον στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την Αγία Σοφία ως ένα μνημείο ιδιαίτερης σημασίας», υπογράμμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ και πρόσθεσε:


«Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοσή της και την πολύπλοκη ιστορία της».

Δεν έχασαν ευκαιρία να πάρουν θέση και για την άρση της ασυλίας των βουλευτών, με την οποία ο Ερντογάν "στοχεύει" τους Κούρδους βουλευτές:

"Ανησυχούμε πολύ για το γεγονός ότι η τροποποίηση αυτή θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ελευθερία του λόγου στην Τουρκία" είπε ο εκπρόσωπος .του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ.

Οι ΗΠΑ βέβαια έχουν τους δικούς τους λόγους και συμφέροντα, δεν τους πήρε ο πόνος για την Αγία Σοφία ή τους Κούρδους, απλώς θέλουν να ελέγξουν την Τουρκίακαι να έχουν σαν αγκάθι στο πόδι της ύαινας (τουρκίας) το Πατριαρχείο, όπως θέλουν και την δημιουργία Κουρδικού κράτους, για τον έλεγχο των πετρελ
αίων...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου